Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Arkadaşlar 3D Blu-ray iso dosyasını rar dan nasıl çıkartacağız?

1. si / ilk çıkartma dosyası yeterlimi yine winrar dosyası şeklinde görüyor cihaz bunu görürmü.. direk 3D Blu-ray iso dosyasını oynatırmı.

2.si / veya winrardan çıkarttığımız dosyası tekrar winrarla mı açacağız. çıkan dosyanın içinde tüm ses ve altyazı dosyaları görünecek şekildemi olacak.

Üzerine ters tıkla, birlikte aç, winrar.. extract seç o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReJim

Cihaz sabah geldi. Acelem olduğundan hızlıca biraz denemesini yaptım. Akşam ayrıntılı izliycem.

Elimdeki hubble 3d.iso ( 38 gb civarı ) ve half sbs side by side hubble.mkv ( 4 gb civarı ) ikisini de oynattım ve farklarına baktım.

Öncelikle 3d.iso menülü olarak açtı. Acele izlediğim görüntü farkları bariz şekilde belli. İso daha akıcı ve daha canlı gösteriyor. Fakat özellikle pop out sahneleri farklı görüntülerde tekrar test edicem.

Güzel kısmı ise şu. Cihaz normalde televizyonun yaptığı 3d tuşunu kendisi yapıyor. Film oynarken menü tuşu ile side by side veya up down side gibi seçenler çıkıyor. Aslında bu sebepten de normal altyazı dosyalarının tamamını göstereceğini düşünüyorum. Tam denemesini yapmadım ama mantiken yapacaktır.

Sanırım cihazın şu anda en büyük eksiği harici ses dosyalarını aynı anda oynatmaması. Yani iso dosyasının yanında harici türkçe dublaj dosyasını oynatsaydı o zaman tadından yenmezdi.

Akşam daha ayrıntılı inceliycem.

Üstat hayırlı olsun, merakla bekliyoruz

İyi günlerde eskitin

• cihaz full sbs oynatıyor mu?
  • R6A-II'den R6S'e yükseltme kampanyası bekliyoruz Nejat Bey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arguncakmak

cihaz full sbs oynatıyor mu?

Cihaz full sbs oynatır. 3d bluray.iso dosyasını onatıyor ki bu zaten full sbs dir. Gerçi şu anda full sbs mkv ler de var. Onları da oynatır diye düşünüyorum. Daha önce indirdiğim resident evil full sbs filmi silmemiş olsaydım denerdim

Bu arada şimdi aklıma takılan birşey var. Normalde sinematik filmlerde altta üstte şerit oluyor. Half sbs izlerken tv den 3d tuşu ile 3d görüntü elde ediyorduk ve media playerden zoom yapamıyorduk çünkü görüntü bozuluyordu.

Şimdi bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Yani sinematik filmleri yanlardan ufak kayıplarla full ekran 3d izleyebiliriz. Tamamen teorik olarak düşünüyorum. Akşam bunu da bir deneyeyim.

• quote:

quote:

Cihaz full sbs oynatır. 3d bluray.iso dosyasını onatıyor ki bu zaten full sbs dir. Gerçi şu anda full sbs mkv ler de var. Onları da oynatır diye düşünüyorum. Daha önce indirdiğim resident evil full sbs filmi silmemiş olsaydım denerdim

Bu arada şimdi aklıma takılan birşey var. Normalde sinematik filmlerde altta üstte şerit oluyor. Half sbs izlerken tv den 3d tuşu ile 3d görüntü elde ediyorduk ve media playerden zoom yapamıyorduk çünkü görüntü bozuluyordu.

Şimdi bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Yani sinematik filmleri yanlardan ufak kayıplarla full ekran 3d izleyebiliriz. Tamamen teorik olarak düşünüyorum. Akşam bunu da bir deneyeyim.

Henüz cihazı edinmedim, şimdilik araştırma aşamasındayım.

Ancak cihazın Full SBS/OU oynatabileceğini sanmıyorum. Cihazın 3D Bluray oynatması, Full SBS/OU filmleri oynatabileceği anlamına gelmez. Full SBS/OU'ler ve 3D Bluray'in çalışma mantığı farklıdır. 3D BluRay, "Full HD 3D"dir, Full SBS/OU başka bir şeydir.

Ama emin olmak için cihaza sahip olan bir arkadaşın denemesi çok daha yerinde olur. Veya popcornhour bu soruya net bir cevap verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 2 Mart 2012; 11:16:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nâyî

quote:

quote:

Ancak cihazın Full SBS/OU oynatabileceğini sanmıyorum. Cihazın 3D Bluray oynatması, Full SBS/OU filmleri oynatabileceği anlamına gelmez. Full SBS'ler ve 3D Bluray'in çalışma mantığı farklıdır.

Ama emin olmak için cihaza sahip olan bir arkadaşın denemesi çok daha yerinde olur. Veya popcornhour bu soruya net bir cevap verebilir.

Abi burda da mı vardın sen ya Elinin uzanmadığı yer yok maşşallah Ben alacağım yakında, deneriz beraber

• quote:

Orijinalden alıntı: Nâyî

quote:

quote:

Ancak cihazın Full SBS/OU oynatabileceğini sanmıyorum. Cihazın 3D Bluray oynatması, Full SBS/OU filmleri oynatabileceği anlamına gelmez. Full SBS/OU'ler ve 3D Bluray'in çalışma mantığı farklıdır. 3D BluRay, "Full HD 3D"dir, Full SBS/OU başka bir şeydir.

Eğer farkları anlatırsanız bizlerde öğrenmiş oluruz. Şimdi Full sbs sample bakıyorum. Bulunca akşam deneyip yorum atarım. Bu arada full sbs dediğiniz yine mkv dosyasıdır değil mi? Ben daha önce resident evil full sbs indirdim. Mkv uzantılı idi. Ben ( eğer yanlış bilmiyorsam ) side by side için 3840X1920, up down size için 1920X2160 diye biliyorum. Yanlıyorsam düzeltin lütfen.

İsterseniz sizin elinizdeki dosyanın adını verin, sizin için onu indirip deneyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighty
    ...
    Abi burda da mı vardın sen ya Elinin uzanmadığı yer yok maşşallah Ben alacağım yakında, deneriz beraber
    ...

Est. kardeşim. İlgi alanıma giren yerlerde bulunuyorum işte. Aslında çok yoğun değilim burada.

Aslında cihaz fena halde ilgimi çekti ama bir yandan da gereksiz gibi geliyor. Bunu da alırsam eskiden kalma 2 DVD player, 1 tane Egreat R6B bir de TV'nin dahili oynatıcısı. Ev çöplüğe dönecek vallahi.

• quote:

Eğer farkları anlatırsanız bizlerde öğrenmiş oluruz. Şimdi Full sbs sample bakıyorum. Bulunca akşam deneyip yorum atarım. Bu arada full sbs dediğiniz yine mkv dosyasıdır değil mi? Ben daha önce resident evil full sbs indirdim. Mkv uzantılı idi. Ben ( eğer yanlış bilmiyorsam ) side by side için 3840X1920, up down size için 1920X2160 diye biliyorum. Yanlıyorsam düzeltin lütfen.

İsterseniz sizin elinizdeki dosyanın adını verin, sizin için onu indirip deneyeyim.

aynen oyle,

full sbs dedikleri 3840x1920 MKV dosyasidir

1-2 dakikalik bir demo indirip deneyebilirseniz cok memnun oluruz
  • Üstat sende benim gibi yap. Bende de forex r6a vardı. Güzel bir rakama okutunca bu cihaz çok makul bir rakama geldi.

Aşağıdaki dosyanın full sbs versiyonunu indiriyorum. uzantısı mp4 görünüyor fakat çözünürlük full sbs oluyor. Eğer bu tamamsa indirip deneyeyim sizin için.

http://www.youtube.com/watch?v=vqOwkoqzLXc
  • arkadaslar peki blu ray iso nun kendi altyazısı 3d olmuyor mu?

yani neden dısarıdan bir srt altyazıyla ugrasmak gerekiyor onu anlamadım isolarda genelde türkce secenek de goruyorum. dısarıdan srt yi cihaz düzgün calıstırsa bile 2d olacagından pek kullanıslı olmaz.
  • quote:

Daha önce başka bir başlıkta yazmıştım. Buraya aktarıvereyim.
    Mesaj, 3D özelliği olan Samsung 51D500 konusunda bahsedildiği için mesajın anlatımı genel olarak halihazırda 3D TV'ye sahip olanlara yöneliktir.

quote:

1) 3D BluRay: 3D BluRay oynatıcıya ve 3D BluRay filme sahip olmak gerekir. Pahalı bir seçenektir. Ek donanıma ihtiyaç duyulur. (3D BluRay player=400-500 TL + sürekli ihtiyaç duyulan Bluray film) Gerçek Full HD 1080p'dir. Bu da şu demektir, BluRay disk içerisinde tam 1920*1080 çözünürlüğe sahip farklı gözler için farklı açıda olmak üzere 2 ayrı film olur. Hem sağ göze hem de sol göze gelen görüntü tam 1920*1080 olduğu için hiç bir çözünürlük kaybı yaşanmaz. Player sağ ve sol görüntüyü kendi çalışma algoritması ile 3D TV'ye gönderir. Burada 3D TV'ye de tabii ki ihtiyaç olmakla birlikte esas işlev 3D Bluray Player'a aittir.

2) 3D Rip: 3D Bluray'den sıkıştırılmış farklı uzantılara sahip internette dağıtılan filmlerdir. Yaygın olarak mkv uzantılı olmakla birlikte avi, mp4, mov, gibi uzantılara sahip olabilirler. Buradaki teknik şudur. Bluray’dan alınan sağ ve sol kareler yan yana (SBS) veya alt alta (OU) tek film karesi olarak birleştirilir. TV’de oynatırken 3D özelliği aktif edilir ve TV bu film karesini birleşim yerinden 2’ye böler ve sırayla ekrana yansıtmaya başlar. Bir öncekinden temel farkı, SBS ya da OU filmi oynatan Player'in 3D işlevine katkısı yoktur. Burada tüm işlev 3D TV'ye aittir.

Ama burada çözünürlük seçenekleri çoğaldığı için kafa karışmaları da başlamaktadır. Bir ripper filmi Full SBS, Full OverUnder, Half SBS, Half OverUnder gibi çözünürlük seçenekleriyle ripleyebilir. Şimdi biraz da bunlara bakalım.

2.1) 1080p Full SBS ya da OU bir film, temelde Bluray'le aynı çözünürlüğe sahiptir, sıkıştırma kalitesine göre de BluRay kalitesine erişebilir. Örnek olarak Full SBS bir film, iki tane 1920*1080 filmin yanyana eklenmesini ifade ettiği için toplamda 3840*1080 çözünürlüğe sahip bir film ortaya çıkar. Over under riplenirse de bu çözünürlük 1980*2160 olacaktır. Ancak burada şöyle bir sıkıntı oluşmaktadır, güncel medya oynatıcıların oynatabileceği maksimum çözünürlük 1920*1080’dir. Dolayısıyla bu filmi çözünürlükten dolayı media playerlarda oynatamayız. Yani aslında TV’nin kendisiyle alakalı bir sıkıntı değil, media oynatıcıların kısıtlamalarıyla alakalı bir sıkıntıdır bu. PC aracılığıyla oynatılabilir ama bu da güçlü ve hızlı bir sisteme yani yine ekstra paraya ihtiyaç duyar. (Emin olmamakla birlikte 1000 TL’lik bir PC konfigürasyonu bile Full SBS/OU’ları oynatmakta zorlanabilir.)

2.2) Yukarıdaki bu handikapı aşmak için film sıkıştırma aşamasında sağ ve sol görüntüyü 1920*1080 kareye sığdırmak için biraz fedakarlık yapılır ve sağ ve sol görüntüler film SBS yapılacaksa 960*1080 çözünürlüğe, OU yapılacaksa 1920*540 indirilerek toplamda 1920*1080 olması sağlanır. Bu nedenle bu riplere Half 1080p denir. Dolayısıyla teknik anlamda bir miktar çözünürlük kaybı yaşanmaktadır. Buna rağmen ek masrafa girmeden alınabilecek maksimum kalite ihtiyacını Half 1080p ripler karşılamaktadır.

Netice olarak Egreat R6S, anladığım kadarıyla 3D Bluray playerin işlevini taklit eden, 3D Bluray player mantığıyla çalışan bir cihaz. Bu da şu anlama geliyor, 3D işlemini TV'ye bırakmadan kendisi hallediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 2 Mart 2012; 12:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

arkadaslar peki blu ray iso nun kendi altyazısı 3d olmuyor mu?

yani neden dısarıdan bir srt altyazıyla ugrasmak gerekiyor onu anlamadım isolarda genelde türkce secenek de goruyorum. dısarıdan srt yi cihaz düzgün calıstırsa bile 2d olacagından pek kullanıslı olmaz.

Bluray'lerin tabii ki kendi altyazısı vardır. Ancak internette bulacağımız Bluray iso'ları genellikle farklı bölge BluRay'lari olacağı için Türkçe altyazıya sıklıkla rastlanmaz. Avrupa Bluray baskılarında ancak bulunabilir.
  • quote:

Üstat sende benim gibi yap. Bende de forex r6a vardı. Güzel bir rakama okutunca bu cihaz çok makul bir rakama geldi.

Aşağıdaki dosyanın full sbs versiyonunu indiriyorum. uzantısı mp4 görünüyor fakat çözünürlük full sbs oluyor. Eğer bu tamamsa indirip deneyeyim sizin için.

http://www.youtube.com/watch?v=vqOwkoqzLXc

Evet, Full SBS'tir. Denemek için kullanabilirsiniz. Uzantısının ne olduğu çok önemli değildir.

İndirdikten sonra dosya özelliklerini de paylaşın ki, daha emin olalım ne yaptığımızdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 2 Mart 2012; 11:50:33 >

• eğer full sbs calısırsa ses ekleme imkanı olacak.

benim anlamadıgım diğer bir konu da kimse full sbs nin ne oldugunu bilmiyor
    acaba full sbs 3d blu ray iso dan kayıpsız bir rip midir?
    yani iso daki cozunurluk de bu sekilde midir?
    himedia baslıgında boyle olmadıgı full sbs nin farklı oldugu yazılmıs.
  • Evet arkadaşlar Nâyî' nin dediği gibi full sbs açmıyor. Yukarıda verdiğim linkteki 3849X1080 mp4 film dosyasını açmadı. Bu durum nasıl oldu onu da aklım almadı aslında. Birkaç farklı dosyada daha deniycem.

Ama bu konuda hayak kırıklığına uğradığımı söylemem gerek.
  • quote:

...Ama bu konuda hayak kırıklığına uğradığımı söylemem gerek.

Doğrusu ben pek aldırmadım. ISO açtıktan sonra SBS indirmem ki zaten.
    3D seyredilecek filmler hem az sayıda, hem de insan 3D'de maksimum
    kalite elde etmek ister bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselp

quote:

iyi de soyle bir konu var.

acaba bu full sbs ler 3d iso ların riplenmeden video hali mi sonucta cozunurluk yatay veya dikey 2 katı

bu cihaz 3d blu ray iso acarken bir seilde downscale ederek yani cozunurluğu dusurerek mi calıstıyor diye merak ediyorum.

kısaca biri full sbs nin ne oldugunu nereden elde edildiğini acıklasa guzel olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselp

quote:

Temel olarak haklısınız tabi. Fakat iso' yakın fakat 10 gb gibi bir fark olduğu için depolama olarak avantaj yaratacaktı. Artık böyle idare edicez.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.