Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki m2ts dosyasını açmıyormu şimdi bu cihaz?yada baska açmadıkları warsa durust olursak herkese acık olur ve herkez memnun olur.acar dersınız acmaz dosyaları olmaz.acık olalım sadece.bende ona göre urunu alıcam.ama dıger arkadas kafamı karıstırdı ısın dogrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Sabırla aynı sorulara 1345 kere cevap veren, anlatan arkadaşlar, sağolun varolun
    3 mesaj okumadan habire aynı soruları sorup duranlar, sizde bi zahmet yazmayı öğrendiğiniz gibi okumayı da öğreniverin

• quote:

Orijinalden alıntı: suskun556070

peki m2ts dosyasını açmıyormu şimdi bu cihaz?yada baska açmadıkları warsa durust olursak herkese acık olur ve herkez memnun olur.acar dersınız acmaz dosyaları olmaz.acık olalım sadece.bende ona göre urunu alıcam.ama dıger arkadas kafamı karıstırdı ısın dogrusu.

EEEE akşamki açtığım ISO 3D blu-ray dosyası tekrar winrar dan çıkarttığımda strem dosyasında m2ts vardı, yanı bir şekilde ISO dosyası değilmi bu. ama bir türlü oynatamadım dosyayı o ayrıda enkısa zamanda inenecek 3d iso dosyalarımı teyit etmek için sabırsızlanıyorum.
  • BD.iso,3D iso açıyor,profil 1 olan bd isolar menulu ,profil 2 olanları menusuz oynatıyor,profil 2 de menusuz derken BD discin ana menusune giriş yapamıyorsunuz direk film başlıyor,ama dil ve altyazı seçimi yapılabiliyor,ayrıca hariçten bd.isonun yanına konulan .srt altyazıyıda gösteriyor,az önce 40mbps 3D bd.iso denedim takılmadan oynatıyor

.MOV yok elimde denemedim o yüzden bişey diyemem

az önce Full SBS mkv bir dosya indirdim,info bilgileri aşağıda ,oynatmadı,desteklenmeyen video dedi ,zaten oynatmasınıda pek beklemiyordum açıkçası ,oynatsada elimdeki 3D FPR LG LW serisi tv nin destekleyeciğinide sanmıyorum

General
    Complete name : F:\Animusic - Pipe Dreams.mkv
    Format : Matroska
    File size : 207 MiB
    Duration : 3mn 23s
    Overall bit rate : 8 510 Kbps
    Encoded date : UTC 2011-12-18 11:43:40
    Writing application : mkvmerge v4.9.1 ('Ich will') built on Jul 11 2011 23:53:15
    Writing library : libebml v1.2.1 + libmatroska v1.1.1

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : Main@L5.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 1 frame
    Muxing mode : Header stripping
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Bit rate : 8 021 Kbps
    Width : 3 840 pixels
    Height : 1 080 pixels

Display aspect ratio : 3.556
    Frame rate : 30.000 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.064
    Stream size : 195 MiB (94%)
    Language : English

Audio
    ID : 2
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 3
    Muxing mode : Header stripping
    Codec ID : A_MPEG/L3
    Codec ID/Hint : MP3
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 320 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 44.1 KHz
    Stream size : 7.77 MiB (4%)
    Writing library : LAMELAME_MAJOR_VERSI
    Language : English

bu arada profil 2 BD menu desteklesin istiyorsanız Sigma 8642 çipli cihazlara yönelmelisiniz

• Konsol-Games

40mbps 3D bd.iso izledim demişsiniz. 40mbps çok yüksek bir video acada sizin için uygunsa 3D İSO filmin ismini tam olarak alabilirmiyim. dediğiniz güzel bir haber benim için cihaz 4/4 olma yolunda. : )
  • Hem m2ts hem ISO oynatıyor.
  • ama sigma 8642 de 3d bluray oynatamıyor ki menu bunun yanında hicbirsey.

anladıgım kadarıyla hem 3d bluray hem profil 2 menu oynatan bir chip yok su anda.

yeni sigma cipi bunu yapar heralde o da senenin sonunda geliyor.

su an alınabilecek en iyi cihaz budur fiyat performansta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

EEEE akşamki açtığım ISO 3D blu-ray dosyası tekrar winrar dan çıkarttığımda strem dosyasında m2ts vardı, yanı bir şekilde ISO dosyası değilmi bu. ama bir türlü oynatamadım dosyayı o ayrıda enkısa zamanda inenecek 3d iso dosyalarımı teyit etmek için sabırsızlanıyorum.

isonun içinden .m2ts dosyasını çıkarma gereği neden duyuyorsunuz ? zaten direk isoyu oynatıyor r6s,merak edip denemek için az önce bitrate değeri 48mbps olan bir .m2ts dosyasını BDMV klasöründen çıkarıp usb ye attım test ettim sorunsuz oynattı bu arada
  • quote:

Konsol-Games

40mbps 3D bd.iso izledim demişsiniz. 40mbps çok yüksek bir video acada sizin için uygunsa 3D İSO filmin ismini tam olarak alabilirmiyim. dediğiniz güzel bir haber benim için cihaz 4/4 olma yolunda. : )

o mesajda zaten video info bilgilerini vermiştim,3DBLURAYISO.COM_AVATAR_3D.iso,3dtorrents.org sitesinden indirdim

bu arada 48mbps .m2ts dosyasını takılmadan oynattı az önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

ama sigma 8642 de 3d bluray oynatamıyor ki menu bunun yanında hicbirsey.

anladıgım kadarıyla hem 3d bluray hem profil 2 menu oynatan bir chip yok su anda.

yeni sigma cipi bunu yapar heralde o da senenin sonunda geliyor.

su an alınabilecek en iyi cihaz budur fiyat performansta..

sigma 8642 3D iso desteklemiyor evet, 3D iso ve profil 2 destekli serileri yaz sonu gibi çıkar sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

isonun içinden .m2ts dosyasını çıkarma gereği neden duyuyorsunuz ? zaten direk isoyu oynatıyor r6s,merak edip denemek için az önce bitrate değeri 48mbps olan bir .m2ts dosyasını BDMV klasöründen çıkarıp usb ye attım test ettim sorunsuz oynattı bu arada

Tabiki 3D olarak izleyememişindir. 3D ayrı bir isim dosyası altında olması gerek.

o çıkarttığın m2ts nin bulunduğu ana 3D iso dosyasının ismini alabilirmiyim yüksek videosu olanı.

Okey, üstte cevap vermişsin değerlendirmeye almayabilirsin isteğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 3 Mart 2012; 13:19:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

quote:

Tabiki 3D olarak izleyememişindir. 3D ayrı bir isim dosyası altında olması gerek.

o çıkarttığın m2ts nin bulunduğu ana 3D iso dosyasının ismini alabilirmiyim yüksek videosu olanı.

Okey, üstte cevap vermişsin değerlendirmeye almayabilirsin isteğimi.

smurfs animasyon filminden aldım .m2ts dosyasını,3D değil bu arada,direk birebir bluray copy

isoları extract yapmıyorum çünkü zaten direk oynatıyor cihaz

bu arada içinde BDMV ve CERTIFICATE klasörleri barındıran birebir bluray kopyalarıda imgburn ile .iso ya çeviriyorum, R6s oynatıyor diğer gereksiz PS3 ile ilgili klasörleri silip yapıyorum bu işlemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 3 Mart 2012; 13:30:52 >

• 3D Blu-ray İSO izleyen Arkadaşlar

Blu-ray 3D iso filmleri izlerken SBS 1080p 3D filmler gibi egreat R6S nin menü tuşundan mı 3D yi film başladığında filmin yapısına göre (alt-üst - yan yana) işaretleyip 3D ye geçiyoruz. ( Umarım zamanla yazılımla otomatik görür.)

Blu-ray 3D İso izlerken otamatik 3D görüp tv. ye aktarıyormu. veya film başladığında cihazın menü tuşundan mı ayarlayıp 3D Bluray İSO u 3D olarak izliyoruz. Bilgilendirebilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 3 Mart 2012; 14:17:10 >
  • altyazi kalitesi ve goruntu kalitesinde sigma'yi yakaladi mi acaba realtek bu son seri islemcileri ile ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Blu-ray 3D İso izlerken otamatik 3D görüp tv. ye aktarıyormu.

Hiç bir işlem yapmadan direkt görüntüyü 3D olarak televizyona gönderiyor.
    Televizyon da yine hiç bir seçime gerek kalmadan 3D moduna geçiyor (Samsung 51D550).

2D'ye çevirmek isterseniz cihazın "menu" tuşuyla çevirebiliyorsunuz,
    altyazı eklemek istiyorsanız "subtitle" tuşuyla ekliyorsunuz.
  • Pekii 3d İSO olan dosyaları oynatırken, 3D gözlük olmadan 2D görmek mümkün müdür. Şunun için soruyorum; evde 10 kişi var, gözlüklü olan 5 kişi 3D izlerken, diğerleri de 2D izleyebiliyor mu?
  • 4 hdmı değiştirdikten sonra hele şükür kullanabildim.bimeks den 2 tane aldım değiştirdim birinde görüntüyü kesik veriyordu yenisiyle değiştirdiler oda görüntüyü hiç göstermiyor elimde patladı,teknosadan aldığım ilk aldığım görünütü verdi ses yoktu onuda değiştirdim çok şükür problemsiz gördüm çalıştırabildim,cihaz 3d.iso açıyor half.sbs açmıyor malesef,birde livetv kullanmayı öğrensem çok iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetius -- 3 Mart 2012; 15:27:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Pekii 3d İSO olan dosyaları oynatırken, 3D gözlük olmadan 2D görmek mümkün müdür. Şunun için soruyorum; evde 10 kişi var, gözlüklü olan 5 kişi 3D izlerken, diğerleri de 2D izleyebiliyor mu?

degil hocam. orjinal 3dler su kirmizi mavi gozlukler icin olan 3dler gibi oluyor.
  • 22 gb lık microcosmos belgeselinin m2ts dosyasını gayet hızlı başlatıp rahat oynatıyor. İleri - geri sarma, hemen menüye girip başka film seçme gayet hızlı. Cihaz üzerinden internete girilmese de olur biraz zahmetli.
    Mov dosya formatı olmasa da olur ama olsa iyi olur çünkü günün birinde lazım olabilir. Bu cihazla blu ray matrix filmini açtım ama ileri - geri sarma olmuyor bunu anlamadım neden böyle oldu ? Bilen var mı ?
  • Kavramlar sürekli birbirine karıştırılıyor. Dolayısıyla ciddi biçimde bilgi kirliliği ve gereksiz uzatılmış konular ortaya çıkıyor.

İSO nedir?
    iso dediğimiz şey aslında bir dosya uzantısıdır. Bir disk(CD/DVD/BluRay) içeriğini internetten rahatça dağıtmak veya aldığınız orjinal bir CD/DVD/BluRay diski sürekli kullanmaktan dolayı yıpranmadan korumak için veya benzeri sebeplerle fiziksel bir diskin bir kalıbı/imajı alınır. Yani tüm disk içeriği aynen tek bir dosya halinde paket haline getirilir. Bu kalıp dosyaları 3. parti yazılım firmalarının kalıp dosyası oluşturmak için yazdıkları programa göre farklı uzantılarda olabilirler. Bunlar .iso, .nrg, .img, .cue/.bin gibi uzantılar olabilir. Kalıp dosyaları için .iso en yaygın uzantılardan biri olduğu için neredeyse standart haline gelmiştir. Bu kalıp dosyaları, Daemon Tools, Nero gibi bilgisayarlarda sanal optik sürücü oluşturan programlar vasıtasıyla bilgisayara gerçekten fiziksel bir disk yüklenmiş gibi çalıştırılırlar.

BluRay.iso nedir?
    Yukarıda anlattığım gibi gerçek/fiziksel bir BluRay bir diskin kalıbını aldığınızda oluşturulan Bluray kalıbıdır. Bu .iso uzantılı kalıbı bilgisayarınızda oluşturduğunuz sanal sürücü vasıtasıyla mount ederek Power DVD vb. bir programla izleyebilirsiniz. Bluray writer'iniz varsa Nero gibi bir yakma/yazma programıyla boş bir BluRay'e yazarak orjinal Bluray diskinin fiziksel bir kopyasını elde edebilirsiniz.

Egreat R6S ile Bluray.iso ilişkisi nedir?
    R6S ve benzeri medya playerlar içlerindeki kök yazılımlar sayesinde sanal sürücü gibi davranarak kalıp haline getirilmiş Bluray diskleri açarak gerçek bir BluRay gibi çalışırlar. Yani optik sürücüsü olmadığı halde gerçek bir BluRay'i taklit ederler.

Bluray 3D vs. SBS/OU filmler.
    Daha önce de anlatıldı ama dikkatli okunmadığı için sürekli aynı şeyler soruluyor.

Bluray 3D ev sinemasında izlenebilecek en kaliteli 3D örneklerdir. Full HD 3d görsellik sunarlar. Kişisel eğlence, ev sineması olarak tek gerçek 3D orjinal format budur. Yan yana(SBS), alt alta(OU) şeklinde bir formatlanma durumu yoktur. Dolayısıyla alt alta mı seçeceğiz, yan yana mı seçeceğiz diye bir olay yoktur. 3D bluray oynatmak demek, otomatik bir şekilde 3D içeriğin TV'ye gönderilmesi demek. Size düşen normal film oynatır gibi oynatıp, gözlüğünüzü takmak ve izlemek.

SBS/OU 3D TV yayın standartıdır. Uydu yayınları veya kablo yayınları aracılığıyla dağıtılır. 3D yayın yapmak isteyen bir kanal bu şekilde yayın yapar. İnternette bulduğumuz ve oldukça yaygınlaşan SBS filmler ise bilgisayarların esnek işlevleri sayesinde 3D Bluray'lerin riplenerek bahsettiğimiz yayın standardına uyarlanmış halidir. Bu şekilde lisanslı, orjinal bir ev eğlencesi standartı yoktur. Doğaçlama, korsan, bağımsız (artık nasıl adlandırırsanız) gelişen bir formattır.

Bir arkadaş Full SBS indirip denediğini ama R6S'nin oynatmadığını belirtmiş. Devamında da oynatsa da TV'nin bunu desteklemeyeceğini düşünmüş.Yanlış. TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur. Yani TV'nin fiziksel çözünürlüğü 1920x1080 adet piksel olduğu için bu sınırı aşan bir görüntüyü oynatmaz diye bir şey yoktur. Sizin oynatıcınız -atıyorum- 5000x3500 pikzel çözünürlüğe sahip bir videoyu oynatırsa ve bunu TV'ye aktarabilecek bir bağlantınız mevcutsa TV gösterir. Hiçbir TV video oynatmaz, videoları oynatan şey TV kasasının içinde dahil edilen media playerdır. Dolayısıyla bu playerin sınırlamaları vardır, TV'nin değil. Artık TV ve çevresel ilişkileri olan aletler, paketler haline getirilip bileşik ürünler olarak piyasaya sürüldüğü için bu tip cihazlardan anlamayan insanlar için kafa karışıklıkları ve bilgi yanlışlıkları sıkça oluyor. Bileşik ürünlerin esas bileşeni TV olduğu için ister istemez ürünün adı mkv oynatan TV, uydu yayını alan TV, internete giren TV gibi adlar alıyor.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.