Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nâyî

Kavramlar sürekli birbirine karıştırılıyor. Dolayısıyla ciddi biçimde bilgi kirliliği ve gereksiz uzatılmış konular ortaya çıkıyor.

İSO nedir?
    iso dediğimiz şey aslında bir dosya uzantısıdır. Bir disk(CD/DVD/BluRay) içeriğini internetten rahatça dağıtmak veya aldığınız orjinal bir CD/DVD/BluRay diski sürekli kullanmaktan dolayı yıpranmadan korumak için veya benzeri sebeplerle fiziksel bir diskin bir kalıbı/imajı alınır. Yani tüm disk içeriği aynen tek bir dosya halinde paket haline getirilir. Bu kalıp dosyaları 3. parti yazılım firmalarının kalıp dosyası oluşturmak için yazdıkları programa göre farklı uzantılarda olabilirler. Bunlar .iso, .nrg, .img, .cue/.bin gibi uzantılar olabilir. Kalıp dosyaları için .iso en yaygın uzantılardan biri olduğu için neredeyse standart haline gelmiştir. Bu kalıp dosyaları, Daemon Tools, Nero gibi bilgisayarlarda sanal optik sürücü oluşturan programlar vasıtasıyla bilgisayara gerçekten fiziksel bir disk yüklenmiş gibi çalıştırılırlar.

BluRay.iso nedir?
    Yukarıda anlattığım gibi gerçek/fiziksel bir BluRay bir diskin kalıbını aldığınızda oluşturulan Bluray kalıbıdır. Bu .iso uzantılı kalıbı bilgisayarınızda oluşturduğunuz sanal sürücü vasıtasıyla mount ederek Power DVD vb. bir programla izleyebilirsiniz. Bluray writer'iniz varsa Nero gibi bir yakma/yazma programıyla boş bir BluRay'e yazarak orjinal Bluray diskinin fiziksel bir kopyasını elde edebilirsiniz.

Egreat R6S ile Bluray.iso ilişkisi nedir?
    R6S ve benzeri medya playerlar içlerindeki kök yazılımlar sayesinde sanal sürücü gibi davranarak kalıp haline getirilmiş Bluray diskleri açarak gerçek bir BluRay gibi çalışırlar. Yani optik sürücüsü olmadığı halde gerçek bir BluRay'i taklit ederler.

Bluray 3D vs. SBS/OU filmler.
    Daha önce de anlatıldı ama dikkatli okunmadığı için sürekli aynı şeyler soruluyor.

Bluray 3D ev sinemasında izlenebilecek en kaliteli 3D örneklerdir. Full HD 3d görsellik sunarlar. Kişisel eğlence, ev sineması olarak tek gerçek 3D orjinal format budur. Yan yana(SBS), alt alta(OU) şeklinde bir formatlanma durumu yoktur. Dolayısıyla alt alta mı seçeceğiz, yan yana mı seçeceğiz diye bir olay yoktur. 3D bluray oynatmak demek, otomatik bir şekilde 3D içeriğin TV'ye gönderilmesi demek. Size düşen normal film oynatır gibi oynatıp, gözlüğünüzü takmak ve izlemek.

SBS/OU 3D TV yayın standartıdır. Uydu yayınları veya kablo yayınları aracılığıyla dağıtılır. 3D yayın yapmak isteyen bir kanal bu şekilde yayın yapar. İnternette bulduğumuz ve oldukça yaygınlaşan SBS filmler ise bilgisayarların esnek işlevleri sayesinde 3D Bluray'lerin riplenerek bahsettiğimiz yayın standardına uyarlanmış halidir. Bu şekilde lisanslı, orjinal bir ev eğlencesi standartı yoktur. Doğaçlama, korsan, bağımsız (artık nasıl adlandırırsanız) gelişen bir formattır.

Bir arkadaş Full SBS indirip denediğini ama R6S'nin oynatmadığını belirtmiş. Devamında da oynatsa da TV'nin bunu desteklemeyeceğini düşünmüş.Yanlış. TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur. Yani TV'nin fiziksel çözünürlüğü 1920x1080 adet piksel olduğu için bu sınırı aşan bir görüntüyü oynatmaz diye bir şey yoktur. Sizin oynatıcınız -atıyorum- 5000x3500 pikzel çözünürlüğe sahip bir videoyu oynatırsa ve bunu TV'ye aktarabilecek bir bağlantınız mevcutsa TV gösterir. Hiçbir TV video oynatmaz, videoları oynatan şey TV kasasının içinde dahil edilen media playerdır. Dolayısıyla bu playerin sınırlamaları vardır, TV'nin değil. Artık TV ve çevresel ilişkileri olan aletler, paketler haline getirilip bileşik ürünler olarak piyasaya sürüldüğü için bu tip cihazlardan anlamayan insanlar için kafa karışıklıkları ve bilgi yanlışlıkları sıkça oluyor. Bileşik ürünlerin esas bileşeni TV olduğu için ister istemez ürünün adı mkv oynatan TV, uydu yayını alan TV, internete giren TV gibi adlar alıyor.

Saygılar

media player oynatsa bile 3840x1080 pixels side by side giden görüntüyü tv nasıl işleyecek ,ha media player bu görüntüyü birleştirip frame sequential 1920x1080 yollarsa olabilir ,ayrıca bu fikri ben değil LG LW seri tv nin ana konusunda bir arkadaş yazmıştı full sbs videoyu fpr LG ler desteklemez diye,önceden samsung 720p bir tv im vardı 1080p sinyal gittiğinde tv nin ekranında desteklenmeyen çözünürlük yazıyordu ve siyah ekran kalıyordu.akşam evde bu bahsetiğim full sbs filmi pc de oynatıp hdmi ile tv ye bağlayıp deneyeceğim bakalım durum ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 3 Mart 2012; 16:20:02 >

• allah aşkına 5K 4K 3K videodan söz ediyorsunuz burada çok fazla karıştı ortalık..3K görüntüyü ben 10bin dolarlık mac te bile oynatamıyorum 100$ lık egreat oynatıyor yani..güzelmiş
  • yanlıs bilgi verilmis tv ye full sbs goruntu gonderilse bile tv bunu isleyemez.

zamanında ilk cıkan hd ready tv ler 1080p yi bile isleyemiyordu.
    tv yi asan bir cozunurlugun tv de gosterilmesi mumkun değil (tabii 1080p ye gonderen cihaz indirgerse ancak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

allah aşkına 5K 4K 3K videodan söz ediyorsunuz burada çok fazla karıştı ortalık..3K görüntüyü ben 10bin dolarlık mac te bile oynatamıyorum 100$ lık egreat oynatıyor yani..güzelmiş

kimse boyle bir iddiada bulunmamıs gordugum kadarıyla.
  • @Konsol-Games

Aslında sorularınızdan birinin cevabı benim yazdığım aynı paragrafın içerisinde gizli. LG LW serisinin Full SBS oynatmadığını söyleyen kişi muhtemelen LG LW'nin dahili media playerindan bahsediyor. Israrla vurgulamaya çalıştığım nokta bu. Bir diğer nokta da LG LW serisi FPR tekniği kullanan sistemlerde hiçbir zaman Full HD 3D izleme şansınız yoktur. Bakın oynatmaktan bahsetmiyorum, izlemekten bahsediyorum. Bu FPR sistemin çalışma mantığı yüzünden, 1080p 3D BluRay filmi, 540p olarak izlersiniz. Şu an gerçek 1080p 3D görüntüyü sadece Aktif gözlüklü diğer TV'lerden ancak izleyebilirsiniz; Samsung, Sony, Panasonic vs. Belki de ondan bahsediyordur bilemiyorum.

Bu arada o paragrafımda geçen şu cümleyi "TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur." şöyle değiştirirsem daha anlaşılabilir olur sanırım. "TV'lerin yazılım kaynaklı sınırlamaları olabilir ama fiziksel sınırlamaları yoktur."

Ayrıca HDMI bunu destekler mi demişsiniz. Dikkat ederseniz yazımda "bu görüntüyü Tv'ye aktarabilecek bir bağlantı varsa" demiştim. :)

Siz 720p bir TV'de neden 1080p izleyemediniz bilmiyorum ancak benim akrabamda mevcut olan HD Ready (1366x768) TV'de 1080p izleyebiliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Halen elimde mevcut olan klasik 70 ekran tüplü Tv'de de 1080p oynatıp izleyebiliyorum. Yine herhangi bir sıkıntı yok.

Ayrıca PC'den bağlantı yapıp Full SBS denemenizi merakla bekliyorum. Ben de hiç denemedim, denemek hiç aklıma gelmedi aslında. Sonucu ben de merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 3 Mart 2012; 16:26:46 >

• Arkadaşlar ısınma durumu nasıl sizde stabil çalışıyormu, şu anda tek H-SBS 1080p 3D film izledim, film bitiminde elimi cihaza koyduğumda sıcaklık oluşmuştu bu normalmi, acaba yüksek versiyonlu Bluray 3D İSO izlendiğinde veya bir kaç film Peşpeşe izlersek sıcaklık daha da artarmı endişelerim var, bi kaç film peşpeşe izleyen arkadaş oldumu. Sıcaklığı hakkında bilgi verebilirmi.
  • quote:

Aslında sorularınızdan birinin cevabı benim yazdığım aynı paragrafın içerisinde gizli. LG LW serisinin Full SBS oynatmadığını söyleyen kişi muhtemelen LG LW'nin dahili media playerindan bahsediyor. Israrla vurgulamaya çalıştığım nokta bu. Bir diğer nokta da LG LW serisi FPR tekniği kullanan sistemlerde hiçbir zaman Full HD izleme şansınız yoktur. Bakın oynatmaktan bahsetmiyorum, izlemekten bahsediyorum. Bu FPR sistemi çalışma mantığı yüzünden, 1080p 3D BluRay filmi 540p olarak izlersiniz. Şu an gerçek 1080p 3D görüntüyü sadece Aktif gözlüklü diğer TV'lerden ancak izleyebilirsiniz; Samsung, Sony, Panasonic vs. Belki de ondan bahsediyordur bilemiyorum.

Bu arada o paragrafımda geçen şu cümleyi "TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur." şöyle değiştirirsem daha anlaşılabilir olur sanırım. "TV'lerin yazılım kaynaklı sınırlamaları olabilir ama fiziksel sınırlamaları yoktur."

Ayrıca HDMI bunu destekler mi demişsiniz. Dikkat ederseniz yazımda "bu görüntüyü Tv'ye aktarabilecek bir bağlantı varsa" demiştim. :)

Siz 720p bir TV'de neden 1080p izleyemediniz bilmiyorum ancak benim akrabamda mevcut olan HD Ready (1366x768) TV'de 1080p izleyebiliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Halen elimde mevcut olan klasik 70 ekran tüplü Tv'de de 1080p oynatıp izleyebiliyorum. Yine herhangi bir sıkıntı yok.

Ayrıca PC'den bağlantı yapıp Full SBS denemenizi merakla bekliyorum. Ben de hiç denemedim, denemak hiç aklıma gelmedi aslında. Sonucu merak ediyorum.

evdeki hdmi çıkışlı netbookun işlemci gücü (Intel Pentium Dual Core SU4100) ve GMA 4500 grafik kartı yeterse deneyeceğim işyerindeki amd pc açıyor videoyu ama kasayı taşıyamam eve
    bu arada komposit yada RGB scart bağlantıyla kısıtlı olan tüplü tv de 1080p nasıl izliyorsunuz ,tv ye iletilen ve aldığınız görüntü 1080p değilki her durumda
    gelelim panel çözünürlüğü 1920x1080 pikselle kısıtlı olan günümüz tv lerine,bu tv lerde panele görüntüyü aktaran donanım ve yazılım yeterli olsa bile alacağınız çözünürlük 1080p olarak kısıtlıdır,aynı yukarda yazdığım tüplü tv durumundaki gibi,mesela akrabanızda bulunan 720p tv nin donanımı 108op işlemeye müsait,ama gördüğünüz çözünürlük panelden dolayı 720p sonuçta
    aktif 3D tv lerde de full hd 3D video frame sequential izlenebiliyor zaten,basit açıklaması sol göze 1080p görüntü sonra sağ göze 1080p görüntü
    "TV'lerin fiziksel yapıları vardır ama sınırlamaları (en azından mevcut şartlarda) yoktur." demişsiniz,nasıl olmaz,tv deki işlemci ve yazılım yetsede panel 1080p ile kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 3 Mart 2012; 16:40:10 >

• tüplü tv de 1080p de yanlıs bilgi acıkcası

ne ile izliyorsunuz pc mi mediaplayer mı?

sonucta gonderen kaynak onu 480i veya 576i ya dusuruyor buna 1080 p izlemek denmez ki.

mevcut full hd tv lere 4 k goruntu gonderirseniz izleyemezsiniz
    ilk cıkan hd ready tv lere 1080p gonderildiğinde de goruntuyu kabul edemiyorlardı.

veya farklı bir ornek 1440 900 luk pc lcd monitorları vardı onlara da 1080p gonderince izlenemiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 3 Mart 2012; 16:39:00 >
  • Bu konuda en büyük sıkıntı sanıyorum kavramlarımızın kısıtlı olması. :)

Tabii ki tüplü TV'de oynattığım 1080p son tahlilde gözüme 1080p olarak ulaşmıyor. Ama TV 1080p yayını alabiliyor ama kendisinin gösterme sınırını aştığı için kendi sınırları dahilinde bana ulaştırıyor.

Bunu şöyle düşünün 1080i yayın yapan HD bir kanalı tüplü TV'nizde de izleyebiliyorsunuz.

Diğer yandan ilk çıkan HD ready'lerin 1080p işlemediğini söylenmiş. Bu durumu bilmiyorum ama öyle dediğinize göre mutlaka doğrudur. Yine de orada yazılım tarafından bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum.

Vallahi benim de kafam karıştı. Nerden girdim bu işe?

Bilgilerim yanlış olabilir, doğrusunu bilen uzman birisi çıkarırsa bizi bu kuyudan, ben de memnun olurum.

• hocam burada yanlısın senin tuplu tv o goruntuyu gostermiyor

tv ye gonderdiğin cihaz 1080p yi once 576 ya ceviriyor yani tuplu tv ye hicbir zaman 1080p sinyal ulasmıyor.
    1080i yayın yapan hd kanalın tuplu tv de gozukme nedeni de set top box ın cozunurlugu dusurmesin.

bir de dikkat edilirse media playerlarda cozunurluk değistirince 10 saniye geri sayıma baslar
    eğer ok tusuna basılmazsa tekrar eski moda doner

bunun nedeni eğer cozunurluk tv tarafından gosterilemiyorsa yani kendi sınırlarını asıyorsa bu ayarı gormediğimizden dolayı değistiremeyiz, kendisi 10 saniye sonra tekrar cozunurlugu dusurur.
    aynısı pc cozunurluk ayarlarında da gecerli.

full sbs nin tv de gozukmesi icin cihazların 1080p yi asan cozunurlugu bir sekilde frame sequential a cevirmesi gerek.

bunu pc de programların yaptıgını bu sekilde tv ye gonderilerek izlendiğini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 3 Mart 2012; 16:45:57 >
  • Belki de haklısınız bilemiyorum.

1080p filmi Egreat R6B ve 70 ekran tüplü ve komposit bağlantı ile izliyordum. Tüplüyü elden çıkardım artık. Tekrar deneme şansım yok ama şunu hatırlıyorum Egreat kumandasıyla görüntü kalitesi seçiliyor ya, ben ekranda 1080p yazısını görüyordum. 480, 576, 720 hepsini atlayıp 1080p seçiyordum.

quote:

Kavramlar sürekli birbirine karıştırılıyor. Dolayısıyla ciddi biçimde bilgi kirliliği ve gereksiz uzatılmış konular ortaya çıkıyor.

Bu arada çok özür diliyorum. Kendi eleştirime tezat bir şekilde mevzunun uzamasına kendim sebep oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nâyî -- 3 Mart 2012; 16:56:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Arkadaşlar ısınma durumu nasıl sizde stabil çalışıyormu, şu anda tek H-SBS 1080p 3D film izledim, film bitiminde elimi cihaza koyduğumda sıcaklık oluşmuştu bu normalmi, acaba yüksek versiyonlu Bluray 3D İSO izlendiğinde veya bir kaç film Peşpeşe izlersek sıcaklık daha da artarmı endişelerim var, bi kaç film peşpeşe izleyen arkadaş oldumu. Sıcaklığı hakkında bilgi verebilirmi.

Egreat R6S kullanıcı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum, acaba benim cihazmı sıcaklık değerleri biraz yüksek.
  • quote:

1080p filmi Egreat R6B ve 70 ekran tüplü ve komposit bağlantı ile izliyordum.

Kompozit, scart vb eski bağlantılar kullanıldığında zaten medya player o bağlantıya düşük çözünürlük gönderiyor.
  • Transformers3, Residentevil4, IMAX Under the Sea ve Hubble, OceanWorld, Hugo, Immortals, Super Hybrid, Toy Story4, Thor, One Way Trip 3D Bluray ISO dosyalarını modlu yazılımla denedim, gerçekten 3D görüntüsü üst düzeyde ve en ufak bir takılma yaşamadım. Cihazın hafiften ısınıyor ancak bu kadar büyük ebattaki 3D bluray dosyalarını çalıştırırken gayet normal.
    Herkeze iyi haftasonları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenoo

Transformers3, Residentevil4, IMAX Under the Sea ve Hubble, OceanWorld, Hugo, Immortals, Super Hybrid, Toy Story4, Thor, One Way Trip 3D Bluray ISO dosyalarını modlu yazılımla denedim, gerçekten 3D görüntüsü üst düzeyde ve en ufak bir takılma yaşamadım. Cihazın hafiften ısınıyor ancak bu kadar büyük ebattaki 3D bluray dosyalarını çalıştırırken gayet normal.

hocam half sbs lere göre nasıl ciddi fark hissedilmesi lazım hem cozunurluk hem bitrate 2 misli en az.

bir karsılastırma alabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

altyazi kalitesi ve goruntu kalitesinde sigma'yi yakaladi mi acaba realtek bu son seri islemcileri ile ?

görüntü olarak yakaladı da altyazıya biraz eğilmeleri lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

altyazi kalitesi ve goruntu kalitesinde sigma'yi yakaladi mi acaba realtek bu son seri islemcileri ile ?

görüntü olarak yakaladı da altyazıya biraz eğilmeleri lazım

Teşekkürler. Sigma'yı görünce realtek'in altyazılarını bir türlü benimseyemedim ben
  • Sorularımıza cevap alalım diye her girdiğimizde kafamız daha da karışıyor

@Nayi müdürüm, ben DP'deki başlıktaki cincihocanın dediği gibi xbmc'li bir htpc yapmaya karar veriyor gibiyim. egreat elbette ki çok iyi bir cihazdır, ve htpcye göre de daha ucuz. ama bir htpc güncellik-format yeterliliği açısından egreat-patlakmısır saati gibi cihazlara göre daha geniş bir yelpaze sunuyor.

Ne dersin, HTPC fazla mı lüküs kaçar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenoo

Transformers3, Residentevil4, IMAX Under the Sea ve Hubble, OceanWorld, Hugo, Immortals, Super Hybrid, Toy Story4, Thor, One Way Trip 3D Bluray ISO dosyalarını modlu yazılımla denedim, gerçekten 3D görüntüsü üst düzeyde ve en ufak bir takılma yaşamadım. Cihazın hafiften ısınıyor ancak bu kadar büyük ebattaki 3D bluray dosyalarını çalıştırırken gayet normal.

Güzel bir haber sevindim. Bende bir kaç gün içinde 3D Bluray ISO yu deneyeceğim.

Acaba bende mi modlu yazılımamı yükseltsem yazılım elimde hazır. modlu yazılım dahamı stabil çalışıyor. Modlu yazılımı bulunan arkadaşlar önerirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 3 Mart 2012; 19:24:19 >
  • egreat R6S ile denediğim 13GB lık 3D avatar.mkv ile BD.iso arasında görüntüdeki kalite farkı belli ediyor kendini,3 boyut efektlerinde daha önce de tahmin ettiğim gibi farklılık yok,daha fazla dışa çıkma yada derinlik hissini varmı diyen soran arkadaşlara bu bilgiyi verebilirim,ama şu var,dışa çıkan objelerdeki netlik daha fazla olduğundan görsel keyif zevki daha bir başka

ayrıca normal .srt altyazıyıda 3D yapıyor R6S

eski nesil media playerlar half sbs oynatıyordu,çoğunluğu over-under olanları ekrana tam oturtmmuyordu,ayrıca altyazıyı 3dsubtitler ile uygun hale getirmek gerekiyordu yoksa altyazıyı yarım yamalak eksik gösteriyordu,3D film izlerken media player menusune girildiğinde menuyu yarım yamalak görüyordunuz vs,R6S ile bu sorunların hiçbiri yok

tek kafama takılan soru,işyerinde avatar 3D.iso yu normal tv de izlerken iler geri sarmadan sonra en ufak takılma oluşmuyordu,eve geldiğimde 3D tv de izlerken ileri geri sarmalardan sonra takılma yaşadım,sanırım benim usb hdd den kaynaklı bir durum,kapatıp sil baştan açıp ileri geri sarma yapmazsam hiçbir takılma yapmıyor

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.