Şimdi Ara

Egsoz neden patlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun şahit olduğum bir olay. mahalleden halı yıkama işi yapan bi tanıdık var arabası h100 panelvan baktım harley motorsiklet gibi ses çıkarıyor noldu egsoz mu taktırdınız dedım yok ya egsoz patladı dedı bende nedenını sormadım zaten oda bilmiyordur neden patlar egsoz ? sıcak - soguk çürüme yapar biliyorum da patlaması biraz ilginç sonuçta içinden sadece yanmış gazlar geçıyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Egzoz Patlamasına Neden Olur?

"Egzoz patlaması" veya "egzoz patlatma", araç egzoz sisteminden aniden çıkan yüksek sesli patlama sesidir. Bu patlama, aşağıdaki nedenlerle ortaya çıkabilir:

• Fazla Yakıt: Motorunuz çok fazla yakıt alıyorsa, bu yakıtın tamamı yanmaz ve egzoz sistemine doğru ilerler. Egzoz sisteminin sıcaklığı yakıtı tutuşturabilir ve bu da bir patlamaya neden olabilir.

• Geç Ateşleme: Bujilerinizin ateşlemesi gecikirse, yakıt silindirde yanmaz ve egzoz sistemine doğru ilerler. Egzoz sistemindeki yüksek sıcaklık yakıtı tutuşturduğunda, bir egzoz patlaması meydana gelir.

• Hasarlı Egzoz Sistemi: Egzoz sisteminizde bir delik veya çatlak varsa, egzoz gazları egzoz sisteminden sızabilir ve patlamaya neden olacak şekilde havayla karışabilir.

• Modifiye Egzoz Sistemleri: Üretici standartlarından farklı olarak modifiye edilmiş egzoz sistemleri, egzoz gazlarının daha hızlı akmasına neden olarak egzoz patlamalarına katkıda bulunabilir.

Egzoz Patlamasını Nasıl Önleyebilirsin?

Egzoz patlamalarını önlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Aracının yakıt enjektörlerini ve bujilerini düzenli olarak kontrol ettir ve gerekirse değiştir.
    • Egzoz sistemini hasar açısından kontrol ettir ve herhangi bir delik veya çatlak varsa tamir ettir.
    • Aracının egzoz sistemini modifiye etme.

Egzoz patlamaları, araçların performansını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek ciddi sorunlara işaret edebilir. Bu sorunları önlemek ve güvenli bir şekilde sürüş yapmak için aracını düzenli olarak bakım yaptırman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Forumda açtığım konu bile vardı.Otobanda 160 km hızla giderken araba önce hiç gaz yemedi, bende vites küçülteyim dedim, 5 den 4 e almamla egsozun toz duman ve metal parçaları eşliğinde patlaması saniye sürmedi.bütün susturucunun içi paslanmıs, tabiri caizse çürümüştü.İçinden geçen sıcak gaz, havayla birleşince çürümeyi hızlandırıyor.Ayrıca nemli bölgelerde bu süreç daha hızlı.
  • sametsamett kullanıcısına yanıt
    Egzos patlaması düşündüğün gibi borunun taplaması çatlaması değil. İçerisinden sıcak gaz geçen egzos susturucusu yani yastığa benzer parça sıcakken suya maruz kaldığında çürüyerek delinmesine patlama denir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne hortumu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.