Şimdi Ara

Egzoz Arka Susturucu Ne Kadar Etkiler? (Mesela Farklı Modelinki Takılsa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gündür egzoz kısmında hem langır langur ses geldiği için hem de stepne kısmına çarptığı için aşırı ses yaptığı için bir egzozcuya gittim. Hakikaten de egzoz arka susturucu bayağ kötü bir durumda olduğu için onu değiştirdik. Fakat şöyle bir durum var;

Benim aracım 2000 model Peugeot 206 GTi 2.0 (o yolda gördüğünüz modifiyelilerden değil, tamamen fabrika çıkışlı). Fakat anladığım kadarıyla adam arka susturucu olarak yine Peugeot'un orjinal ama anladığım kadarıyla normal 206 (1.4 / 1.6) modelininkini taktı ve hiçbir şey farketmez sıkıntı olmaz dedi. Şimdi sorum şu, cidden hiç farketmez mi bu arka susturucunun bu şekilde takılmış olması? Ya da gözle görülmeyecek kadar mı farkeder? Yoksa etkisi cidden büyük mü olur?

Ya da tam olarak neyi etkiler bu susturucu, sadece egzoz sesini mi yoksa aracın çekişini de etkiler mi? Ustadan dönerken bir süre dikkat ederek sürdüm. Bana hafif de olsa ataklığını yitirmiş (hatta ara sıra boğuluyomuş da gaz tam tepki vermiyormuş gibi de hissettim) gibi geldi ama tabi aşırı şekilde ona dikkat ederek sürdüğüm için bana öyle gelmiş olma ihtimali var? Cidden aklıma takıldı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriLL3R -- 31 Ekim 2015; 16:53:52 >

• Tam tersi olsa sorun olabilirdi fakat, şuan sorun olmaması lazım.

Belki dizel/benzinli fark edebilir
  • Fakat şu olmaz mı çok kabaca yorumlarsak, aracın kapasitesinden daha ufak ayardaki bir parçanın takılması aracı olumsuz etkilemez mi? Yani sonuçta 2.0 araçtan çıkan gaz, 1.6'dakinden daha fazla bu sebeple daha büyük bir egzoz gerekir diye düşünüyorum çok kabaca. Tabi ki anladığımdan değil ama düz mantık benimkisi.
  • Düşündüğünüz düz mantık değil tam da öyle. 2.0 206 GTİ'ın egzoz borusu çıkışı standarttan 60mm belki daha yüksektir minimum olabilecek değeri söyledim yada daha yüksektir. 1.4 motorlarda genede 48mm 1.6'larda ise 51mm tavsiye edilir.
    Düz boru filtre egzoz modifikasyonunda hatta bu milim olayı çok önemlidir neyse bu konu dışı.

Gelelim asıl sorumuza egzoz aracın performansını tabiki etkiler yanlış veya uyumsuz takılan egzozun aracı 5 boy geriye düşürdüğünü bilirim.
  • Peki cidden çok mu etkiler bu durum, yoksa sadece dikkat edersek veya belli bir devirde mi farkeder? Ya da tam olarak neyi etkiler çekişini mi? Eğer ciddi olarak farkederse ben şimdi ustaya gidip ne yapacağım o da meçhul. Geri al bunu desem elinde GTi egzoz susturucusu olduğunu sanmıyorum. Başka bir 2.0 aracın vs mi egzoz susturucusu takılmalı ya da ne yapmam lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriLL3R -- 31 Ekim 2015; 19:43:46 >
  • Alt devirlerdeki canlılığı öldürür. Aracınız rahat salınım yapmadığı için hava yakıt karışımı fakire düşer. Belki bi ihtimal yani kötü ihtimalden bassediyorum avans vuruntusu bile olabilir de sanmıyorum aracınız standart sanırım.
    Ne kadar fark ediceğini siz daha iyi fark edersiniz 206 GTİ kullanıcısısınız aracın gidişini iyi kötü ivmelenmesini siz daha iyi biliyorsunuz.
    5 boy kayıp bana göre çok ciddi bir kayıp. Tercih size kalmış. Başka bir aracın 2.0 Egzozu takılmaz. Yerinizde olsam sök tak parasını verir egzozu iade ederdim.
    illa ordan almak zorunda değilsiniz.
  • Orijinal GTİ susturucusu sıfır fiyatı oldukça pahalıdır ve fiyasada kolay kolay buluncağını sanmıyorum. Aşırı abartı olmayan çift çıkış spor bi egzoz taktır derim. aracın hoş bir sesi olur hemde rahatlama olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İade etsem adam alır mı çirkefe mi yatar ondan da emin değilim açıkcası. Ordan almayıp başka yerden alsam, egzozu söküp iade etmeye gitmem lazım ayrıca.
  • Adama gidip aracin eskisine gore performansinda dusu oldugunu soylerseniz ya degistirmesi gerekecektir ya da iade alacaktir. Modifiye bir sey de yapabilir bu da sizin isinize gelir bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.