(TEKNİK BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM)
arkadaşlar aracı bu gün itibariyle aldım (2004 1.6 laguna privilege BRC lpg) genel itibariyle beğendim
hatta gelirken uzun yolda test ettim. 310 km yol 48 TL LPG (25 litre) yakıt yaktı bence bu yaşta gayet güzel - gelelim aklımdaki ilk soruya yol bilgisayarında toplam 20 lt değer ve ort 100/6,4 lt tüketim gösteriyor yani yol bilgisayarından 5 lt fazla tüketmiş olması normal mi
200 km yol gittikten sonra yakıt emisyon sistemi arızası verdi SAĞ OLUN forumdan öğrendiklerim sayesinde paniklemedim. gel gelelim bu arıza yakıt oksijen karışımında sorun olduğu anlamına geliyor ve karışımı yeniden ayarlamak için beyinin oranı yeniden ayarlaması anlamına geliyor (ben öyle anladım yanlışım varsa düzeltin) tahminim sıkıntılı parça oksijen sensörü (lambda sensörü) - 2. sorum ise bu arızanın sonucunda yakıt artar mı ? yada arızayı bir kez verdi diye sürekli sıkıntı devam ettiği anlamına mı geliyor ? yani arıza ekranda duruyorken de yakın oksijen karışımını güncel olarak ayarlamaya devam ediyor mu ? varsayalım arızayı sildirdim bir dahaki arıza verene kadar normal çalışacağı anlamına mı geliyor ?
2000 km önce araca aşağıdaki fotolardaki işlemler yapılmış bunlara dayanarak yorumlarınızı bekliyorum