Şimdi Ara

Egzoz Sesi Arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlamadan önce amacım kesinlikle insanları rahatsız ettirmek, arabamı mahallede geçerken inletmek vs... değil. Aracımı çok seviyorum ve egzozundan tok güzel bir ses almak istiyorum. Bazı seçenekler var önümde hangisi benim istediğime daha uygun olur bilmiyorum o yüzden yardımınızı istiyorum.

1- Orta İptal
    2- Son İptal
    3- Son İptal & Vanalı Susturucu Montajı

Dediğim gibi araç bağırsın istemiyorum sadece güzel tok bir ses arıyorum. Artış maksimum %10-15 olacak. Aracın çekişi/performansını önemsemiyorum, 95 geçmiyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urnamed3232 -- 18 Ekim 2019; 21:33:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Egzoz Sesi Arttırma: Güçlü ve Heyecan Verici Bir Sürüş Deneyimi

Motor veya motosikletinizin egzoz sesini arttırmak, sürüş deneyiminize yeni bir heyecan katabilir. İşte bilmeniz gerekenler:

Motor Egzoz Sesi Arttırma

Motorlu araçlarda egzoz sesi, egzoz sistemindeki susturucular tarafından kontrol edilir. Susturucuyu çıkararak veya değiştirerek motorun egzoz sesini arttırabilirsiniz. Egzoz manifoldlarından egzoz borularına kadar sistemin çeşitli bileşenlerini yükselterek de daha gür bir ses elde edebilirsiniz.

Motosiklet Egzoz Sesi Arttırma

Motosikletlerde egzoz sesi, susturucular ve susturuculardaki susturucu malzemesi ile belirlenir. Daha gür bir ses elde etmek için susturucuyu çıkarabilir veya bir serbest akışlı susturucu ile değiştirebilirsiniz. Egzoz sisteminin diğer bileşenlerini de yükselterek egzoz sesini daha da güçlendirebilirsiniz.

Scooter Egzoz Sesi Arttırma

Scooter'larda egzoz sesi, motosikletlerde olduğu gibi susturucular tarafından kontrol edilir. Scooter'ınızın egzoz sesini arttırmak için susturucuyu çıkarabilir veya değiştiribilirsiniz. Ayrıca, egzoz sisteminin diğer bileşenlerini yükselterek daha derin ve daha gür bir ses elde edebilirsiniz.

Egzoz Sesi Yükseltme ve Değiştirme

Egzoz sesini arttırmak veya değiştirmek, motorunuzun performansını etkileyebilir. Egzoz sistemindeki değişiklikler, geri basıncı azaltabilir ve motorun güç çıkışını artırabilir. Ancak, egzoz sesini aşırı derecede arttırmak, yasal sorunlara veya çevresel düzenlemelere aykırı olabilir.

Egzoz sesini yükseltmeden önce, yerel yönetmelikleri kontrol etmeniz ve profesyonel bir tamirciye danışmanız önerilir. Böylece, aracınızın güvenli ve yasal bir şekilde modifiye edilmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu fikir verebilecek?
  • Araba eksozlarının içine hoparlör koyuyorlar telefondan baglanıp sesi değiştirilebiliyor ayarlanabiliyor belki böyle birşey işinizi görür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama ne kadar etkilidir bilmiyorum

• Gbness G kullanıcısına yanıt
    Değişik fikir. Soylediklerim arasından hangisi en az sesi verir biliyor musunuz?

• Valla bilmiyorum yanlış bilgi vermek istemem

• Şöyle bir şey buldum.

Ses testi.

Belki işe yarayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzos sesi problemi..
    17 yıl önce açıldı
    Parazit..((motor devir sesi))...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Günün sonunda tek yapacağın insanları rahatsız etmek olacak.

Kaliteli egzoz sesi dünyadaki zor işlerden biri ve o da Türkiye'de yapılmaz. Belki belki iyi bir ustaya denk gelir de hakkını verirsen bir şeyler yapabilirsin.

Ancak, eğer aracın karbüratörlü ise.

• Yapılacak iş son susturucuyu iptal etmektir. Şahsen kendim o şekilde yaptım. Biraz zaruri oldu. Sağ ve sol egzoz çıkışı yaptırmak için son susturucunun arkasından egzoz kesildi ve iki yana düz boru çekildi. Haliyle tek tarafta olan son susturucu da iptal oldu. Kimseyi rahatsız etmeyen, tatlı bi hırıltı ortaya çıktı. Uzun yolda dahi 160+ hızlara çıkmadan son susturucunun iptal olduğu aklıma gelmiyor.
    Egzoz Sesi Arttırma
    Egzoz Sesi Arttırma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zgn61 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Son susturucu sökünce çok bağıracagindan korkuyordum. Eğer dediginiz gibi rahatsız etmeyen bir ses artışı oluyorsa yarın yaptırıyorum. Saygılar.

• urnamed3232 U kullanıcısına yanıt
    Rica ederim 2.0 boxer motor olmasına rağmen rahatsız edici bir sonuç ortaya çıkmadı. Aksine tatlı bir hırıltı ile güzel tepkiler aldım hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zgn61 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı akşamlar. Bugün egzoz işini hallettim. İlk olarak susturucusuz denedik baya ses çıktığını fark ettim. 1.6 motorla harbi böyle içten tok ses geliyordu ama malum ben dahil herkesi rahatsız edeceğini düşündüğümden spor susturucu ile işi bağladım. Hem istediğim o tok ses çıkıyor hem de rahatsız etmiyor. Teşekkür ederim tekrardan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.