Şimdi Ara

Egzoz ucu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
19.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egsoz ucu hakkında sormak istediklerim var arkadaşlar.
    Öncelikle egsoz ucu sesi etkiler mi ? Sesi değiştirmesini istemiyorum sadece görüntü amaçlı taktıracağım.
    Egzoz ucu montajı nasıl yapılıyor ? Kaynakla mı yoksa kelepçeyle falan m bağlanıyor ?
    Fiyatları ortalama ne kadardır ?
    İstenildiği zaman kolayca sökülebilir mi ?
    Arabaya herhangi bir fayda veya zararı var mıdır ?

• Sesi etkilemez hocam,
    Kaynakla yapılıyor,
    Fiyatlar değişiyor hocam ancak kesinlikle krom olsun malzemesi çünkü diğer basit malzemeler yağmurda çamurda çok çabuk deforme oluyor, (80-100 TL aralığı)
    İstenildiği zaman sökülebilir diye biliyorum,
    Araca herhangi bir zararı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müdürspor

Sesi etkilemez hocam,
    Kaynakla yapılıyor,
    Fiyatlar değişiyor hocam ancak kesinlikle krom olsun malzemesi çünkü diğer basit malzemeler yağmurda çamurda çok çabuk deforme oluyor, (80-100 TL aralığı)

Kaynaksız takılması mümkün müdür ? Yoksa hepsi kaynaklamı takılıyor.
  • Kaynakla olanlar da var, kelepçe ile olanlar da.. Servise sormuştum orjinal passat eksoz ucu yok dediler zamanında. Sanayide kaynakla taktırdım. Daha sonra servise gittiğimde sordum var dediler ve kelepçeli idi kelepçeli olanların sökülmesi çok kolay ama kaynaklı olanları kestirmeniz gerekir.
    Sese etkisi olduğunu sanmıyorum bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Kaynakla olanlar da var, kelepçe ile olanlar da.. Servise sormuştum orjinal passat eksoz ucu yok dediler zamanında. Sanayide kaynakla taktırdım. Daha sonra servise gittiğimde sordum var dediler ve kelepçeli idi kelepçeli olanların sökülmesi çok kolay ama kaynaklı olanları kestirmeniz gerekir.

Taktırırsam kelepçeli taktırmayı düşünüyorum.
    Muaynede sıkıntı çıkartma ihtimali var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

Kaynakla olanlar da var, kelepçe ile olanlar da.. Servise sormuştum orjinal passat eksoz ucu yok dediler zamanında. Sanayide kaynakla taktırdım. Daha sonra servise gittiğimde sordum var dediler ve kelepçeli idi kelepçeli olanların sökülmesi çok kolay ama kaynaklı olanları kestirmeniz gerekir.

Bende sıkıntı olmadı ama bazen polisler gıcıklık yapabiliyorlar. Bir arkadaşın çakal kasa bmw sinde uç vardı polis aracı bağladı. Söktürünce bıraktıkar aracı, ama onunki büyüklük olarak biraz abartılıydı. Araç da zaten malum sabıkalı.
    Normalde bir sıkıntı olmaz, ben hiç duymadım.

• quote:

quote:

quote:

Bende sıkıntı olmadı ama bazen polisler gıcıklık yapabiliyorlar. Bir arkadaşın çakal kasa bmw sinde uç vardı polis aracı bağladı. Söktürünce bıraktıkar aracı, ama onunki büyüklük olarak biraz abartılıydı. Araç da zaten malum sabıkalı.
    Normalde bir sıkıntı olmaz, ben hiç duymadım.

Anladım sağolun. Peki kelepçeli olanların fiyatları ortalama ne kadardır ( Araba 98 model corolla )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzoz ve İntake Fan Nedir ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla uç var, uç var. Kalite kalite..yerli malı var çin malı var. O nedenle birşey demek zor. Ama düzgün birşey için 100 tl vermeniz gerekebilir (tamamen tahmini). Ben 2 sene önce 50 tl vermiştim ama benimki çok kaliteli değilmiş (sonradan anladım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 16 Ocak 2015; 20:00:35 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Müdürspor

Sesi etkilemez hocam,
    Kaynakla yapılıyor,

Kaynaksız takılması mümkün müdür ? Yoksa hepsi kaynaklamı takılıyor.

Ben kelepçeli takılanı hiç görmedim bir şey söyleyemeceğim hocam.

Muayene, polis gibi unsurlarla yakından uzaktan alakası yoktur onun için endişelenmenize gerek yok tamamiyle zevk işi

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Muayenede bir sorun olmuyor, egzoz sesini de montaja bağlı olarak değiştirmiyor. Ben 1.5 sene önce taktırdım biraz homurtulu bir ses çıkmaya başladı.

• Egzos sesini asla degistirmez.

Kelepceli olanlar orjinal oluyor.

Kaynakli olanlar genelde sanayi urunleri.

Muayenede sadece yonetmelige uygun degil diye hafif kusurlu geciyor.Tabi elemanin o zaman ki haline bagli.

Arabaya hicbir faydasi ve zarari yok.

Kelepceli olanlarin ki cok basit vidasini gevsetip sokuyorsun.

kaynakli olanlar kaynak yerinden eritip atiyorlar.

Polisler birsey diyemez ses cikartmadigi icin.

Baska sorun varsa alalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 16 Ocak 2015; 20:28:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Egzos sesini asla degistirmez.

Muayenede sadece yonetmelige uygun degil diye hafif kusurlu geciyor.Tabi elemanin o zaman ki haline bagli.

Bunların bi ömürleri var mıdır ? Yani paslanma-kırılma-çatlama falan belli bir süreden sonra kullanılamaz hala gelebilir mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Egzos sesini asla degistirmez.

Bunların bi ömürleri var mıdır ? Yani paslanma-kırılma-çatlama falan belli bir süreden sonra kullanılamaz hala gelebilir mi ?

Kalitesine bagli.Ama oyle bir omur olacagini sanmam.Olsa da 10 15 sene rahat gider en az.Ben 2008 yilinda annemin toyota yaris aracina egzos ucu taktirdim 30 tl ye kaynakli.

bahcelievler de ki carrefour un orda olan aksesuarcilarda.Hala bi catlama paslanma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 16 Ocak 2015; 20:36:56 >

• Videoyla destekleyeyim
    http://www.streetfire.net/video/seat-cordoba-14-pd-tdireproexhaust-tip_2290160.htm

Kaynak yapilir, sese hırıltı katar, eksoz dumani oldugu gibi plakaya sarar, aşırı egim degisimlerinde yere sürter.. deger mi değer

Krom oldugu icin paslanma olmadi ama ara ek parça boru paslandi 3.senesinde, ben de yerine forddan cikma paslanmaz boru kaynattirdim gecen sene..
    Benimki 75 liraydi o zamanlar
     Egzoz ucu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 16 Ocak 2015; 20:46:12 >

• !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Bu gün bi egsozcuya sordum senin arabaya kelepçeli olmaz sadece kaynakla olur dedi.
    Kaynakla yaptırsam bidaha sökebilir miyim ve bi zararı olur mu ?
  • Orjinal uc yere bakiyorsa olmayabilir, boruyu duz yerinden kesip ara parcayla ucu kaynatir.. Sökmek icin kesilmesi lazim..
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    2 gün önce Vw Polo'ma taktırdım çok hafif hırıltı gelmeye başladı gibi geldi bana.
    Üstünde vida var sıkıştırıp sabitledim. Kaynak durumu yok. İstediğim zaman sökebilirim.
    Servisten orijinal aksesuar olarak aldım 49.50 TL ödedim.
    Bilmiyorum bir faydası olur mu da eğimli durduğu için hafif dışarıda bıraktım, uzun tarafını da yukarıya getirdim hem görsellik açısından hoş, hem de yağmur vs. girme olasılığı daha düşük.
    Zararına gelince yoktur sanırım.
    Vizede herhangi bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum, zaten vidalı alırsanız sökersiniz vizeden sonra tekrar takarsınız.
    Yalnız şöyle bir durum var zamanında dizel Fiat Linea'ya taktırmak istemiştim de onların egzoz ucu aşağıya doğrudur kesip kaynak yapmak gerekli demişlerdi aklınızda bulunsun.
    Arkadaşların da dediği gibi kalite kalite ayrılıyordur. Açıkçası ben güvenemediğim için servisten aldım. Paslanma, kırılma, çatlama vs. sorunları olmaz diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz bakalım kalitesi nasıl.

• kusursuz_ruh kullanıcısına yanıt
    Benim egsoz da hafif aşağı doğru duruyor. Egzozcu bu arabaya vidalı olmaz mecbur kaynaklı olur dedi bugün. Kaynakla yaptırmanın bi zararı var mıdır acaba ?
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    Benim şahsi görüşüm yoktur, fakat ileride sökmek isterseniz biraz sıkıntı olabilir kaynaklı olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusursuz_ruh

Benim şahsi görüşüm yoktur, fakat ileride sökmek isterseniz biraz sıkıntı olabilir kaynaklı olduğu için.

Anladım sağolun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.