arkadaşlar 2001 golf comfortline aracımı çalıştırdığım zaman egzozundan damla damla sıvı atıyor heleki gaza basarsam yerler ıslanıyor. bu çiğ benzin mi ? araçta bir problem mi var ? hareket halinde özellikle yokuş çıkarken de geride egzozdan akan sıvının izi kalıyor benzer problemler yaşayan varsa görüşlerini lütfen belirtsinler..
korkulacak bir şey yok egzos içindeki havanın sıcaklıkla birlikte suya dönüşmesi sadece.Yokuş çıkarken haliyle akıyor.Benzin olsa o sıcaklıkta tutuşurdu
havalar soğuduğu için araçlar çiğ benzin atar ilk çalıştırmada, sorun yok.
havanın sıcaklıkla suya dönüştüğünü ilk defa duyuyorum. su sıcaklıkla buharlaşıp gaz olsa eyvallahta.
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger.55
korkulacak bir şey yok egzos içindeki havanın sıcaklıkla birlikte suya dönüşmesi sadece.Yokuş çıkarken haliyle akıyor.Benzin olsa o sıcaklıkta tutuşurdu
quote:
Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK
havanın sıcaklıkla suya dönüştüğünü ilk defa duyuyorum. su sıcaklıkla buharlaşıp gaz olsa eyvallahta.
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger.55
Suyun formülü ne peki?
dalga geçer gibi suyun formüle ne peki deme? bu suyun nedeni sıcaklık değiklik soğukluktur. egzozdan çıkan sıcak hava birden bire soğukla karşılaşınca yoğuşma olmaktadır. bir gaz ısındımı sıvı hale geçmez soğuduğu zaman sıvılaşır
Eksozdan su damlarsa subap ayarlarinin iyi oldugu anlamina gelir diye duymustum