Şimdi Ara

Ehliyet aldım fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet fakat şuan arabam da var ama yinede içimde bir korku var trafiğe çıkma konusunda bu konuyla ilgili bir düşüncesi ya da bana yardımı dokunabilecek birisi varmı?

• Trafigin yogun olmadigi yerlerde alistirma yap,bi kac ay gectikten sonra iyice tecrube kazandiktan sonra hepsi gecer merak etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Trafigin yogun olmadigi yerlerde alistirma yap,bi kac ay gectikten sonra iyice tecrube kazandiktan sonra hepsi gecer merak etme.

Yorum için teşekkürler. Artık bi arabayla gezme isteği oluştu ehliyeti aldıktan sonra. :D Eve dolmuşlarla dönmekten gına gelmişti. Umarım dediğiniz gibi bir kaç aya kadar iyice güvenim gelir yerine.. :)
  • Saint Squirrel kullanıcısına yanıt
    yanında bir arkadaşın vs. olursa fazla trafiğin olmadığı bir yolda onunla sohbet ederek sürebilirsin, bu sayede hem direksiyona alışır hem de çevredeki seslere vs. tepkini normale indirgersin.(kimisi sürerken pür dikkat yola bakıyor, ondan bahsediyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtdeniz60

Hocam bilirim o Duyguyu Ehliyetim yok 9 Yaşında Araba sürmeyi Öğrendim Şuan 16 Yaşındayım Dha yeni yeni Trafiğe Çıkmaya Başladım E-6 Ya çıktım Geçen gün ilk defa Ayaklarım Titriyodu sonra Alıştım
    En iyisi olgun davranmak saki 30 yıldır Biliyormuş gibi Panik yaparsanız daha kötü olaylar Olur Alıştırma yapın derim Stad gibi Yerlerde

Ooo dostum sen cok erken baslamissin :) 19 yasindayim direksiyon sinavini gectim hatasiz sekilde daha ehliyet gecmei elime ama arabayla peder bey yanimdayken kullanma iznim varmis. Pratik yapicaz bakalim artik. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer kendine tam güvenin yoksa şuan şöförlük konusunda en iyi yöntem bence şudur, tamamen trafikten kopuk olmayan hatta akan bir trafik olan bir güzergah belirle kendine. Bu güzargahta fazla ışık vs olmasın, yolda yokuş olmasın, mümkünse dar sokaklardan uzak dur. O yolda bir süre kullan 1 hafta falan hergün git gel, alışma sürecinde yanına birini alabilirsin. En önemli şeyde aynarı kullanmayı iyi öğren, aynaların doğru ve emniyet kemeri kullanımı hayat kurtarır.
  • Bakkala dahi gidecek olsan arabayla git hocam pratik olsun, tenha yolları belirle kafanda, çok uzun yollar yapma, tenha saatlerde çık yine sağa sola git. Belli bir süre yanında bilen biri olmadan çıkman pek doğru olmaz. Ben böyle yapmıştım en azından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBrain

Eğer kendine tam güvenin yoksa şuan şöförlük konusunda en iyi yöntem bence şudur, tamamen trafikten kopuk olmayan hatta akan bir trafik olan bir güzergah belirle kendine. Bu güzargahta fazla ışık vs olmasın, yolda yokuş olmasın, mümkünse dar sokaklardan uzak dur. O yolda bir süre kullan 1 hafta falan hergün git gel, alışma sürecinde yanına birini alabilirsin. En önemli şeyde aynarı kullanmayı iyi öğren, aynaların doğru ve emniyet kemeri kullanımı hayat kurtarır.

teşekkürler. Güvenim araba konusunda tam dostum ya. Tek korkum trafik ışıklarında heyecan yapıp arabayı kaldıramamak yoksa aynaları kullanabiliyorum. Annemden biliyorum gözlerini yoldan ayıramıyordu aynalara bakmak için ilk zamanlarında.

quote:

Orijinalden alıntı: sercanhcoban

Bakkala dahi gidecek olsan arabayla git hocam pratik olsun, tenha yolları belirle kafanda, çok uzun yollar yapma, tenha saatlerde çık yine sağa sola git. Belli bir süre yanında bilen biri olmadan çıkman pek doğru olmaz. Ben böyle yapmıştım en azından.

Yorumun için teşekkürler arkadaşım.

• Gece Geç vakitler, trafiğin pek olmadığı yerlerde çık arabayla alıştırma yap. İşçi çıkışı saatleri, trafiğin çok olduğu yerlerde sürersen. Hevesin kursağında kalır, bir daha araç sürmeye tövbe edersin. 1,2 ay geç vakitler sür alış sonra çıkarsın istediğin zaman.
  • Herkese teşekkürler yorum atan. bu akşam üzeri gibi passatla Çorlu Havuzlar yollarında tonton bi acemi görürseniz bi el edin. :)
  • 16 yaşındasın ehliyetsiz trafiğe çıkıyorsun. Ceza yemediğine şükret. Yaptığın yanlış. Marifet gibi anlatıyorsun.

• Ergen olduğun için eksi yiyorsun. Forum artık ergenlerle doluşmaya başladı.

Hocam bir öneride benden,

Gece geç saatlerde işe gidip geldiğiniz güzergah eğer çok uzak değilse o güzargahta alıştırma yapın hem yolu tanımış olursunuz.

Birde pazar sabahları erkenden çıkın yolları tanımış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 30 Temmuz 2015; 21:23:48 >
  • hlksnrr kullanıcısına yanıt
    işe gidip gelme için çok yoğun bir yol ama dediğiniz gibi akşamları çok uygun olur. Teşekkürler yorumunuz için.
    Hatta hocam eğer yakınlarda oturan araba kullanan arkadaşınız varsa onu çağırın hem rahat olursunuz hem sohbet edersiniz eğer gelmek istemezse haftada 1-2 gece sabaha kadar açık olan çorbacıya,kebapçıya gidersiniz.

Hem pratik yapmış olursunuz hemde ağzınız tatlanmış olur.

1-2 ay yada kendinizi rahat hissedene kadar yapın böyle hatta çekirdek falan alır bir yerlerde çitlersiniz(yere atmamak kaydıyla) hem boş boş gezmiş gibi canınız sıkılmaz hemde dışarıda keyifli vakit geçirmiş olursunuz.

Aklıma geldikçe yazarım,şimdilik bu kadar.

aa ayıp ettin şimdi abi çekirdek kabukları yere atılırmı hiç. :) Yeniden teşekkür ederim. Bu arada kısmetse bu akşam 3 gibi benim anne ve babayı otogara bırakıcam bakalım geri dönüş için bi yandaş bulursam kendime iyi olur. :)
  • Benim kendi tavsiyemde al aracı çık boş bir yere aklında olan tüm herşeyi dene mesela debriyaj erken bıraksam ne olur
    panik fren vs hep bak bunlara

aracı tanımaya çalış mümkün olduğunca farklı araçları dene kendi limitini anlarsın aracının limitini amlarsın

• Müsait trafiği az yerlerde sürmeye başlayın,sonra küçük küçük kafe,market,banka gibi evinizden çok da uzakta olmayacak yerlere gidin sonra dozu biraz daha arttırın örneğin bakırköyden-bahçelievlere gidin derken otoban vesaire zamanla korkunuzun üstüne gittikçe rahatlayacaksınız hatta 1 saatlik bir tur atma sonucuda tüm problem hallolabilir.

Hocam sizin için deneme sürüşü olur bu akşam siz dikkatli olun ve sakin sakin kullanın sakın ola yol boş biraz hata yapayım diye düşünmeyin, hız göstergesi arttıkça değil yakıt tüketimi azaldıkça keyif alın.

Geceleride sürmek keyifli olur,bu arada sormayı unutmuşum şehir İstanbul muydu?

yok istanbul değil. iyiki de değil. Çorludayım abi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.