Şimdi Ara

Ehliyet İçin Acil Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 Haziran 2016 Cumartesi günü direksiyon sınavına girdim ve kazandım. Ancak Pazar günki sınav iptal oldu bu haftaya ertelendi bu haftada iptal olmuş. Ben 10 gündür kurstan sertifika vermelerini bekliyorum.

Asıl sorum şu:

1) Kurstan bana sertifika,evrak vermeden ben ehliyet için karakola başvurabilirmiyim?

2) Bana araç kullanabilir yazan kağıdı nezaman teslim ederler ve ehliyetim nezaman elime geçer?

3) Ve son olarak bu işlemleri nasıl gerçekleştircem pek bir bilgim yok ( para yatırma olayını felan)

.
    Biran önce alıp bitsin istiyorum. Lütfen beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum

• Benim kursum 15 gün içerisinde sertifikan hazırlanacak dedi yani 10 gün makul bir süre sanırım. Kontenjanlar dolmadan almak istedim sonradan geniş çaplı İstanbul turu yapmamak için kendime en yakın emniyetten randevumu aldım ayın 30u için. O zamana kadar belgeler hazırlanır diye düşündüm o yüzden aldım. Yani başvurabilirsin. Geçici araç kullanabilir kağıdını da randevu günü imza vs. attığın zaman teslim alacaksın. Ödemeler konusunda ise Halk Bankasına yatırmayı düşünüyorum okuduklarıma göre bütün ödemeleri alıyormuş. Daha kursumla bir iletişime geçmedim ama böyledir diye düşünüyorum. Harç + değerli kağıt bedeli bir de vergi alıyorlar sanırım ayriyeten bir de kart bedeli ödeniyormuş toplamda 550 lira civarı bir şey tutuyor diye biliyorum..
  • Saolasın dostum. Bu gün aradım kursu biraz daha beklersiniz felan dediler hiç ilgilenmediler pişman oldum oraya yazıldıgıma.

Bu arada bana kurstan sertifika+ belge felan vermeden ben emniyete başvuru yapabiliyormuyum acaba ?
  • meteakyol0 M kullanıcısına yanıt
    Ben pazar günü girdim sınava ve geçtim. Kurs hocam 15 gün içinde hazırlarız dedi ben de ayın 30una randevu aldım. Bence kontenjanlar dolmadan almak iyi olabilir eğer İstanbul'da yaşıyorsan 3er kontenjan falan veriyorlar her emniyet için ve çok çabuk dolabiliyor. Ben aldım yani ama sen bilirsin yine de kursa bi sor istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteakyol0

Öncelikle herkese iyi günler dilerim.

4 Haziran 2016 Cumartesi günü direksiyon sınavına girdim ve kazandım. Ancak Pazar günki sınav iptal oldu bu haftaya ertelendi bu haftada iptal olmuş. Ben 10 gündür kurstan sertifika vermelerini bekliyorum.

Asıl sorum şu:

1) Kurstan bana sertifika,evrak vermeden ben ehliyet için karakola başvurabilirmiyim?

2) Bana araç kullanabilir yazan kağıdı nezaman teslim ederler ve ehliyetim nezaman elime geçer?

3) Ve son olarak bu işlemleri nasıl gerçekleştircem pek bir bilgim yok ( para yatırma olayını felan)

.
    Biran önce alıp bitsin istiyorum. Lütfen beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum

Kısaca Bulunduğun yerdeki milli eğitim müdürlüğündeki evrak işlerinin hızına göre değişir.

Maliye ve trafiğe para yatırman gerek ve dosyayı trafiğe götürmen lazım yoksa ehliyetsiz vatandaştan farkın yok.

• Hayirli olsun, sertifika olmadan islem yapilamaz. Randevu alabilirsiniz ama randevuya gittiginiizde sertifika elinizde olmali. 15 20 gun icinde sertifika size kursunuz trafindan verilir.

Randevu alirsiniz gerekli odemeleri yapar ve eksiklerinizi tmamlarsinizz randevu gunu size 15 gunluk gecici ehliyet sahibi oldugunuzu belirtir a4 kagida basili bilgileriniz olan bir kagit verilir. 1 hfta icinde ehliyet ptt ile kpiniza gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.