Şimdi Ara

EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
28.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu olay her ne kadar göreceli olsada, tecrübesiz sürücü tek başına uzun yola çıkmamalıdır!! öncelikle burda hem fikir olalım. çünkü kanı kaynayan bi genç. 40 yaşındaki adam değil ki!

akşam saatlerinde mecidiyeköy den, sefaköye gelmek bana o kadar zevkli geliyor ki, arabaların arasında olmayı seviyorum, yani trafik stresi yaşamıyorum tamamen sıkışmadıkça. ama fsm ve ikitelli gişeler bana uzak olsun. bende arada bir deliririm basarım gaza 100le ara caddeye dalarım falan.. neden, yolu biliyorum. bak işte bunun için diyoruz tecrübeli birisi olsun yanıda diye. yeni sürücü bilmez o yola nasıl gireceğini.. oo uzar gider daha bu
  • ya resimden binbir sonuç çıkarıyor bazıları koptum burada :D koltuğum gayet rahat ve gergin değilim yaa :D o zaman ben bu geziyi unutayım :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: djisis

Bana göre güven meselesi bu iş
    Uzun yolun ayrı bir tadı vardır. Ama ben dümdüz yollardan nefret ederim
    Ankara - Çankırı arası 3 defa felan gittim gerçi yol sakinde ama tek şeritli yol çubuktan sonrası
    Orta dan sonrada yollar berbat tek kelime
    Ama arada bi 20'lere düşmek güzel oluyor
    Sen kendine güveniyorsan çık ama benim önerim yorulduğun anda mola ver.
    Yok 1 saat sonra veririm yok dayanırım felan deme. Sağa çek kontağı kapat...

Ankara-Çankırı arası uzun yoldan sayılmaz ki..Ben 4 sene gittim geldim hep inşaat hep inşaat..Şehir içinden farkı yok..Hele Çubuk tarafından giderseniz daha fenaaa..O yolda herkes kullanır..Oldukça tenha ve sürat yapamıyorsunuz çalışmalar yüzünden..

• quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

baban ne diyor bu konuda?

bence henüz baba ile paylaşılmamış bir fikir bu.Büyük ihtimal babadan onay gelmeyince metro için önceden bilet kestirecek arkadaşlar veya iptal olacak bu plan.. ayrıca uzun yolda bir çok tehlike vardır.Sonuçta bilmediğin yollarr herşeye hazırlıklı olmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkantsatin

quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

baban ne diyor bu konuda?

bence henüz baba ile paylaşılmamış bir fikir bu.Büyük ihtimal babadan onay gelmeyince metro için önceden bilet kestirecek arkadaşlar veya iptal olacak bu plan.. ayrıca uzun yolda bir çok tehlike vardır.Sonuçta bilmediğin yollarr herşeye hazırlıklı olmak lazım

babam yok
  • uzun yolda araba kullanmak çok farklıdır hele tek başındayken canın sıkılır uykun gelir bi suru şey olur. bende ehliyetimi 2006 senesinde aldım ehliyeti alır almaz annem honda civic aldı guvenerek. bugune kadar 45000 km yol yaptım en uzak ankara ve istanbula gittim geldim. hiç bir kazaya karışmadım yapmadım ehliyetimde bile ceza yok parkda polis kontrol edince fark ediyor benim guvenli surucu oldugumu hemen geciriveriyor. 21 yaşındayım. ilk araba orta 1 sınıfında giderken kullanmaya başladım kimisi çabuk ogreniyor kimisi zor ogreniyor. benim bi arkadaşım var istiyor arabamı bende vermiom ehliyeti 2 sene oldu ama 1000 km bile yapmamış tepkisi yavaş direksiyonu gergin tutuyor.

ankaraya gitmek (izmirde oturuyorum) 580 km ve 8 saatlik yol yollar hiç guvenli değil hele manisadan gecerken o yokuş yollar kamyonlar sollamak var. hele yokuşta sollamak çok kolay değil arabanın hızlanması torku çok onem taşıyor. o yuzden honda tercih ettim vtec motor açısından. sollarken vitesi dusurup 4000 devire getiriyorsun vtecin açılmasına az kala sol dikiz ayna ve iç dikiz aynaları bakar arkadakiler senin sollanmanı beklediklerini anlıyorsun karşı yonden gelen araba varsa yaptıgın hızını devirini ve ne kadar uzakta oldugunu kavrayıp harekete geciyorsun fakat o olayı yaparken aklıma arabada can taşıyorum onlar benim elimde diyerek dikkatini artıyorsun.
    yanımda iyi surucu olan arkadaşlarım olunca 1-2 saatlik kullanımda yer değiştiriyoruz asıl uzun yolun zevki bu oluyor. tek başımdaysa her saatte guvenli bi yol kenarına çekip dinleniyorum etrafı turluyorum fotograf çekiyorum sigara tüttürüyorum sonra arabaya geçiyorum.bu şekilde olunca çok guvenli sıkmadan uzun yol keyfine varıyorsun. babamda clio var 1.4 dizel motor. onla uzun yola çıktıgımda guven vermito sebebi motorun az hp si yuzunden kamyon gibi sollama yapamıyorsun onun yuzunden bi kaç tehlike atlattım. arkadaşımın tofaşı kullandıgımda daha tehlikeli oldugunu gordum sollama açısından.

uzun yolda sadece cama karga değilde yolda hayvan cesetleri olabiliyor. hondamla salihliden izmire donerken gecenin bi vakti. yolda 90 100 arası hız yapıyorum sakince. yanımda arkilerde uyuyor. yollar kapkaranlık farlar normal halogen olunca.... radyoyu kurcalayım dedim yolun sol şeridinde aniden kopek cesedi çıktı tam ortasında siz dusunun 100 km hızında farın kaç metre aydınlatıyorsa o kadar yakında farkettim. siyah olınca tabi. diresiyonu aniden sağa kırıp bi anda sola sağa kırıp araba arkasını bırakıp yan gitti o anda ESP devreye girince araba kendini duzeltmeye çalıştı sanki biri el freni çekip bırakıyor gibiydi direksiyonu sakin tutunca toparlandı arkadaşlarımda şoka girdiler. benim kanımda soguktur heyecanda yok ellerim dahi titremiyordu hafiften şoka ugramıştım çabuk atlattım. köpeğin ustunden gecseydim neler olacagını dusunemiyorum.

Lassanın reklamı dediği gibi yollar süprizlerle doludur hakeden süprizle dolu hayatımda en ilginç olayda şu bizim köyde kozak da geziyordum. o gunde kurban bayramı 1.ci gunuydu viraja geldim yavaşladım ve o anda yerde kuzu kellesi duruyor bana bakıyor dili çıkarmış halde şaşırdım ne oluo laa diyerek solladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 24 Mart 2009; 17:27:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: red_alert22

dostum 70 80 ile takil bir kamyonun arkasina 5 saatlik yolu 7-8 saatte al, araba falan sollama ilk etapta, alisinca ufak ufak sollamaya baslarsin. uzun yola boyle alisilir ilk etapta.

Dostum ben hayatta kamyonun arkasına geçmem. 10m bıraksam da geçmem arkalarına. Yani geçerim ama arkasında gitmem sürekli. Yolu görmem lazım, ya ufak araba filan olucak görmem lazım ilerki yolu rahat edemem yoksa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birvar.Biryok

quote:

Orjinalden alıntı: red_alert22

dostum 70 80 ile takil bir kamyonun arkasina 5 saatlik yolu 7-8 saatte al, araba falan sollama ilk etapta, alisinca ufak ufak sollamaya baslarsin. uzun yola boyle alisilir ilk etapta.

Dostum ben hayatta kamyonun arkasına geçmem. 10m bıraksam da geçmem arkalarına. Yani geçerim ama arkasında gitmem sürekli. Yolu görmem lazım, ya ufak araba filan olucak görmem lazım ilerki yolu rahat edemem yoksa.

kamyonun arkasından takip etmek baya sıkıcı olur :D tıpkı senden uzun boylu biri on koltuga oturup sen onun arkasından sinema izlemek gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

işte ben:
     EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM?

bu dreksiyon sımıdı nıye bukadar sararmiş

eski bi araba da ondan

eski olmakla alaksı yokda hergun duzenli olarak guneşlik koyulmadı zaman olur bole şeyler. ben hergun devamlı yagmurlu karlı olsun guneşliği koyarım arabada onceki sahibide kapalı garajda tutmuş araba ilk gunku gibi parlıyor çatlak solma yok. goren sıfır sanıyor

• Güzel başlık ya kafamdaki sorular cevaplandı hemen hemen..

Ben 2 yıldır babamın arabasını kullanıyorum..Şehir içi çok kullanmadım,Ankara-kızılcahamam arası yolda kullandım hep,ortalama hızım 90-100 dü hep..Sollama felan hikaye,öyle nanay kullanıyorum,zorunlu olmadıkca sağ şeritten çıkmıyorum,camıda açıyorum eğlene eğlene...

ehliyeti alınca eylül ayında kütahyaya gidip gelicem ve yanımda benle yaşıt kardeşim olucak.Aslında ne benim ne kardeşimin (erkek) hız tutkusu felan yok,kardeşim kullanmaz zaten yanımda oturur sohbet ederiz,gidiş dönüş ben kullancam..Yol 200Km felan,sabahtan yola çıkcaz,arada durup bi köşede dinlencez çay içcez felan,böyle bi gezi olcak ama ev halkı diyo ki daha yeni ehliyetle o yol gidilmez.. Bende diyorum ki ehliyeti aldıktan sonra 1 ay şehir içine alışırım,zaten şehirdışında kullandım önceden,yayla yolu gibi ağır ağır gitcez otobandan,şehir içi zaten kütahyanın trafiği yok zaten,oda sorun olmıycak..Otoyolda da dikkatli ve dinlemiş şekilde kullansam ne sorun olabilir ki,ehliyeti alalı 1 ay olmuş olcak ama yine de kendime güvendikten sonra hiç bişe olmaz diyorum. (kontrolüm dışında gelişcek olaylar hariç tabi,orası kader)

Sizcede böylemidir? Ailem bişe olur diye korkuyo tabii ki bunun için istemiyolar ama siz tarafsız bakınca başarabilirim gibi geliyomu size ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizSupra -- 31 Mart 2009; 20:00:41 >

• herkesin ailesi korkar benim annem hep korkar anne yarın kuşadasına gidicem (yol 100km) annem tedirgin bi şekilde bakarız der. sonra guzelce konuşurum izin verir zaten hiç redetmedi. yoldayken hep arar babam hiç bakmaz duymaz bile. otobanda sakin sakin kullansanda yanında geçenler seni etkiler. ben bile etkilenyorum yanımdan yolcu otobusu gecer 120 130 la arabada sarsılıyor ruzgardan kontrolu zorlaşıyor. yandan ruzgar almakda var bi anda sağdan soldan ruzgar gelince sende hissediyon araba sola kaçar sağa kaçar hafiften.

ilk başlarda ailenle gez sakin kullan sogukkanlı ol anne babanda guvenecek verecekler sana. bende bu olayları yaşadım ilk başlarda zar zor tek başıma şehirler arası yaptım. şehiriçinde hiç bakmazlar bana

• arabayı ehliyet sürmüyorki kardeş, arabaya hakim olduğunu hissetiğin zaman çık uzun yola. ama temkinli sür normalde 1 dikkat ediyosan 5 dikkat et trafikteki diğer araçlara
  • Merhaba,

Birkaç önerim olabilir size, öncelikle yaşın pek önemli olduğunu düşünmüyorum keza Ziya Paşa ne de güzel söylemiş, akıl yaşta değil baştadır ancak aklı da başa yaş getirir. :)

Şimdi öncelikle serinkanlı olmak, tereddüt yaşamamak, aracını iyi tanımak, bir anda çoklu ihtimalleri hesaba katarak hareket etmek gibi becerileri kazanmanız gerekiyor.

Uzun yol maalesef şehir içi gibi değildir.
    Uzun yolda kuşlarla, önünüzdeki ağır vasıtayla, manda sürüleriyle, belki geyiklerle, keskin virajlarla, yabancı olduğunuz bir güzergahla, yollar benimdir edasıyla şeridi ortalayan otobüs şoförleriyle vs. vs. vs. uğraşacaksınız.

Dediğim gibi her zaman en kötü ihtimale göre hazırlamanız gerekiyor zihninizi.
    Aracınızın kaçarı iyi olmalı ki sollamaya yeltendiğinizde vites ufaltarak çıkmanız sonra devam etmeniz bu esnada da sizin aracı tanımış olmanız kadar aracınızın da sizi tanımış olması gerekir. Evet evet, sizin aracınızı ne kadar tanıdığınız kadar uzun yolda aracınızın sizi ne kadar tanıdığı da önemlidir. Yoksa bir anda hiç ummadığınız bir tepki ile karşılaşabilirsiniz.

Uzun yol sürekli konsantre gerektiren bir süreçtir. Dolu ve trafik olan yoldan korkmayın o zaman zaten dikkatinizi vermiş oluyorsunuz asıl mesele boş olan yoldadır. Basmak ve hız yapmak bilinçsizlik içerisindeyse marifet değildir. Bütçeye de zararlıdır.

İlk uzun yolunuzda mümkünse yanınızda bir şoför daha bulunsun. İnanın daha da iyi olacaktır.
    Kaldı ki uzun yol var uzun yol. Sis ayrı dert, kar ayrı dert, yağmur ayrı dert, kar ayrı dert, gece ayrı dert.

Tecrübe sahibi arkadaşlar size zaten ön bilgileri fazlasıyla vermişler.
    Lütfen dikkat edin.

Farınız açık olsun. Duanız sizinle olsun.

• ben ehliyeti aldıktan 1 ay falan sonra çıkmıştım uzun yola 2 arkadaşla. Önümde kaza bile olsa kolay kolay heycanlanıp panik yapmam onun için bi problem olmuyo.
  • güzel konuymuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: necipuysal

güzel konuymuş

hortun kralı :D
  • Ehliyeti aldığım gün 91 kartalla kuşadasından istanbula geldim
  • kardeşim 2 aylık araba eğitimi ile istanbul adana yaptım bişey olmaz şuan sakat olabilirim ama onun stres ile karışık zevki hiç bişey
    de yok
  • Bence uzun yolda birşey yok. Şehir içi daha tehlikeli. Sağdan soldan kimin fırlayacağını kestiremiyorsunuz. Uzun yol en azından daha sakin. Tek dikkat edilecek şeyler rüzgar, sollama yaparken yandaki aracın türbülansı. Birde aynaları sürekli kontrol edin yeter. Mesela tır sollamak zordur baya. Hem araç uzun hemde aracınız kötüyse tırın rüzgarı çok savurur. Kontrolü kaybederseniz kaza yapabilirsiniz.
  • uzun yol işi gözlemle kazanılır.hangi durumlarda ne yapılır gibisinden..

2013 yılı içinde toplamda 3 bin km civarında uzun yol yaptım.kendi sürdüğüm bu kadardı.her seferinde insan yeni bir şey öğreniyor.en önemli şey sakin olmak..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.