Şimdi Ara

EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
0
Favori
28.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'ya yolum düşerse tek yönlü fazladır.Kafa kafa girme sonra...
  • uzun yol zor iş dostum trafikte kendine güvenmek çok onemli yaparım diyosan git ama emin ol uzun yoldaki 3-5 tane kamyon otobus şehir içindeki cehennem trafiğinden çok daha tehlikeli ondan iyi düşün derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Beta_

geçen çevre yolunda verdi ayağımda dockers botlar vardı resmen allaha emanet kullandım ondan önce normal spor ayakkabısıyla kullanmıştım çok rahat olmuştu pedalı felan hissediyodum ondan sordum

botlarla rahat kullanamazsın, tabanının yüksekliğinden pedallar arası ayak geçirirken sorun olur, debriyajı ayarlamak rahat olmaz, aslında en rahatı çıplak ayak kullanmak ama ayağının altında iz çıkar ona göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

işte ben:
     EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM?

bu dreksiyon sımıdı nıye bukadar sararmiş

TAHMİN EDEYİM 4 VİTESTE GİDİYORSUN

yoooooğartık 4. vites nerde ben nerde :D 3 olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoSeKu3 -- 15 Mart 2009; 21:09:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snatch1903

Araba sürmenın ehliyeti alman la pek bir alakası yok benım 2 senedır ehlıyetım var ama 4 5 senedır normal bı sekılde polıslere gozukmeyerek suruyodum gittim ahliyetimi aldım gecen senede uzun yola gıttık ama uzun yol güven özveri tecrübe ister. Dikattli olucaksın ama bence kendi arabanla değil otobüsle git

Burada anlatılmak istenen bişey var
  • Madem böyle bi konu açılmış bi sorum var.

Ben bu mayis ayinda yaşımı dolduruyorum ve ehliyet sınavina başvurucam?

Kurallari öğrenmek istiyorum yani ne zaman başvurabilirim neler yapabilirm bir diğer sorum ise ortalama kaça patlar bana bu ehliyet olayı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheProphecy

Madem böyle bi konu açılmış bi sorum var.

Ben bu mayis ayinda yaşımı dolduruyorum ve ehliyet sınavina başvurucam?

Kurallari öğrenmek istiyorum yani ne zaman başvurabilirim neler yapabilirm bir diğer sorum ise ortalama kaça patlar bana bu ehliyet olayı?

mayısta dolduruyorsan yaşını mayıs sınavına değilde, takip eden sınava girersin. temmuz sınavı sanırsam. mayıs ayında git kayıt ol. ortalama 600den 800e kadar yolu var

@Batuhan Kılıç

Hocam acemi sürücü var, acemi sürücü var. bizim burda bahsettiğimiz 19 yaşına yeni girmiş, araba sürmeyi öğreneli 2 3 ay olmuş kanı kaynayan delikanlı. arkadaşlarıyla beraber uzun yolda neler yapacağını siz düşünün. ne kadar öğüt verirsek verelim. hepimiz biliyoruz ki uzun yolda basmak zevklidir. çocukta çıkınca yola bunu anlayacak. yanında bir tecrübeliyle çıkmadığı taktirde hiç iyi görmüyorum bu olayı.. hee tabiki kazasız belasız gidip gelebilir. biz sadece olasılıkları söylüyoruz. ama durduk yere çocuğu heveslendirmeninde bir manası yok hani.

• Ömrümde sadece 2 saat araba kullandım. Bu yaz ehliyet alacam. Bana ne önerirsiniz. Hiç tecrübem yok kendime de güvenmiyorum.
  • Gene iyi kullanmışsın ben 14 yaşında babamın kucağında 15 dk kullanmıştım ne tecrübe ama
    quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Ömrümde sadece 2 saat araba kullandım. Bu yaz ehliyet alacam. Bana ne önerirsiniz. Hiç tecrübem yok kendime de güvenmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TimurAlp

Cesaretin varsa sürebilirsin iki kamyon makasa aldığında direksiyonu bırakıp kaçmaya çalışmayacaksan edirneden-karsa kadar gez

komik,

ama haklı
  • Bana göre güven meselesi bu iş
    Uzun yolun ayrı bir tadı vardır. Ama ben dümdüz yollardan nefret ederim
    Ankara - Çankırı arası 3 defa felan gittim gerçi yol sakinde ama tek şeritli yol çubuktan sonrası
    Orta dan sonrada yollar berbat tek kelime
    Ama arada bi 20'lere düşmek güzel oluyor
    Sen kendine güveniyorsan çık ama benim önerim yorulduğun anda mola ver.
    Yok 1 saat sonra veririm yok dayanırım felan deme. Sağa çek kontağı kapat...
  • quote:

işte ben:

fazla gerginsin

direksiyonu ,

bu benim bırakmam,kimseye vermem gibisinden tutuyorsun..

biraz rahat ol,sakinleşki güvenin yerine gelsin.

• öss'den sonra lazer düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoSeKu3 -- 16 Mart 2009; 17:31:33 >
  • Bu sizle alakalı biraz.Kimisi çabuk kavrıyor,kimisinin iyi araç sürmesi uzun sürüyor.

Şunu diyorum sadece,

Haberlerde gördüğümüz,aşırı hız,tecrübesizlik yüzünden kaza yapıp ölen gençler de muhtemelen "N'olacak ki,adam gibi gider geliriz." diyordu.

Kurallara uyun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :Fatih:

quote:

işte ben:

fazla gerginsin

direksiyonu ,

bu benim bırakmam,kimseye vermem gibisinden tutuyorsun..

biraz rahat ol,sakinleşki güvenin yerine gelsin.

benimde gördügüm kadarıyla koltuğun direksiyona yakın gibi geldi biraz daha arkaya cek derim bununla birlikte kol hareketlerini rahatlr araca daha iyi hakim olursun

• çabuk kavrama öğrenme diye birşey yok.uzun yol tamamen tecrübedir.tecrübede bakalda satılmaz zamanla kazanılır.3 aylık şöför uzun yola çıkamaz.şehir içi kaza yapasın en fazla (ki buda çok düşük ihtimal ve sadece büyükşehirlerde geçerli) sakat kalırsın,şehirler arasında kaza yapsın allah muhafaza canından olursun.

ha yanında tecrübeli bir şöför varsa sorun değil.hem sana sollamalarda falan akıl verir,yorulunca veya tek yollarda o geçer direksiyona tamam olur o zaman.gidip 4 tane genç yola çıkmak iş değil.

zaten biz boşa konuşuyoruz size arabayı vermezler:))
  • dostum sen sen ol sakın çıkayım deme uzun yola bende ehliyeti aldığımda 600 km lik yola gidip geldim mayışıyosun resmen

karşı şerite geçıosun ruhun duymuoo karşında selektör yapmasa kamyonun altına gırcektım uzun yol 2 saatten sonra sı bayıoo!
  • bu arabalar insanı çok yorar.şöyle yeni model filan olsa pek fazla yorulmazdın amaama gerçekten çok fazla fark ediyor ben de ehliyetimi alalı 1 yıl oldu gibi sana yapacaklarını özetleyeyim:
    1-)120 yi kesinlikle aşma kontrol zorlaşıyor
    2-)sürekli otobanı tercih et hem daha kolay sollama yaparsın hem rahat olursun
    3-)eğer bir kamyon veya otobüsün arkasında kalırsan dikiz aynana bak araba gelmiyorsa çak sinyali geç orta şeride ve arabanın önüne geçip git
    4-)orta ve sol şeridi sollama gibi şeyler dışında çok tercih etme
    5-)eğer uykunun geldiğini hissedersen hemen bir mola yerine git bir kahve alıp iç
    6-)gözlüklerinin camlarını her mola yerinde temizle
    7-)eğer birisi sana artistik hareketlerde davranırsa hiç bulaşma yoluna devam ettabii kamyon vs gibi araçlar seni sıkıştırıyorsa (ki sağ şeridi kullanırsan sorun olmaz)sakın hızlanıp da şunları geçeyim deme hızını yavaşça azalt ve direksiyona hakim ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB®h Pozitif -- 16 Mart 2009; 18:23:47 >

• her araba kullanana göre araba kullanmak büyük meseledir, büyük tecrübe büyük bilgi kuvvetli refleksler inanılmaz çeviklik gerektirir, ama camdan kafanı çevirip sokağa bakarsan bunun hikayeden öte olmadığını anlarsın, bu uçak değil mekik değil büyük yük gemisi falan değil sıradan gaz fren çalışan manuelse arada bir debriyaja bastığın bir araç o kadar

konu uzadıkça araba kullanmak da abartıldıkça abartılacak, insanlar daha da komik duruma düşecek, o kaza yapan gençler hiçbir zaman ben kontrollü giderim diye çıkmaz yola basarım 200 le giderim makas atarım diye çıkar, kaza yaparsa öyle kaza yapar, uzun yolda belli şartlar vardır o kadar, yorulduğunda zorlamayacaksın garanti görmezsen sollamayacaksın bilmediğin yolda hızlanmayacaksın, 50 senelik şöförü de hiç gitmediği yola gönder acemi gibi kullanır, uzun yol tecrübesi mesafe gitmekle olmaz o yolda gitmekle olur

cidden şu araba kullanmayı uçak kullanma seviyesine getiren arkadaşlar çıksın istanbulda akşam saati e-5 e tem e falan da görsün ne kadar da çok uçak kullanabilen insan var şu ülkede, böylece kendilerinin kullandığı uçağın da çok büyük mesele olmadığını anlasınlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

her araba kullanana göre araba kullanmak büyük meseledir, büyük tecrübe büyük bilgi kuvvetli refleksler inanılmaz çeviklik gerektirir, ama camdan kafanı çevirip sokağa bakarsan bunun hikayeden öte olmadığını anlarsın, bu uçak değil mekik değil büyük yük gemisi falan değil sıradan gaz fren çalışan manuelse arada bir debriyaja bastığın bir araç o kadar

konu uzadıkça araba kullanmak da abartıldıkça abartılacak, insanlar daha da komik duruma düşecek, o kaza yapan gençler hiçbir zaman ben kontrollü giderim diye çıkmaz yola basarım 200 le giderim makas atarım diye çıkar, kaza yaparsa öyle kaza yapar, uzun yolda belli şartlar vardır o kadar, yorulduğunda zorlamayacaksın garanti görmezsen sollamayacaksın bilmediğin yolda hızlanmayacaksın, 50 senelik şöförü de hiç gitmediği yola gönder acemi gibi kullanır, uzun yol tecrübesi mesafe gitmekle olmaz o yolda gitmekle olur

cidden şu araba kullanmayı uçak kullanma seviyesine getiren arkadaşlar çıksın istanbulda akşam saati e-5 e tem e falan da görsün ne kadar da çok uçak kullanabilen insan var şu ülkede, böylece kendilerinin kullandığı uçağın da çok büyük mesele olmadığını anlasınlar

kendi hayatımla ben kumar oynarım diyorsan sana birşey diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB®h Pozitif -- 16 Mart 2009; 18:59:10 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.