Şimdi Ara

EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
28.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xxxpolat alemdarxxx

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Virajlarda sakın fren yapma iyi bir şöför virajı önceden kestirir ona göre hıznı düşürür viraja fren yapmadan girer ve virajdan çıkarken hafif gaza basarak çıkar tabi gazı köklemeden Ama virajın dibine gelip fren yapar ve dönersen ağırlık merkezi öne doğru kayacağından arabanın arkası dönüşün aksine doğru kıç atar ve yüksek hızlarda çok kötü savrulursun.

Yavaş yavaş hepsi olur bizde anamızın karnında öğrenmedik hoş Aşırı güven de kazalara davetiye çıkarır ne çok güvenecen ne de çok korkacaksın kendinden.

abi bende ilk uzun yola giderken babam öyle demişti kahamanmaraş/elbistan gaziantep arası 234 km 170 km si tamamen viraj ve dag yolu ilk uzun yolum orası idi viraja girerken biraz geniş giriyordum fren basarak sözde kendimi emniyete alarak gidiyordum babam derin uykusundan kalktı ve dediklerini söyledi geri uyumaya başladı:D yine aynı yolda bu sefer otobana girdim bana cesaret geldi 140 dedim babam usta biraz yavaş dedi geri uyudu rüyasında beni görüyor herhalde:D

uyuyo gibi yapıyordur o seni izliyordur

• bu konu tuttu
  • tutar tabi, bilenlerin bilgilerini paylaşmasından daha güzel topic yoktur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xxxpolat alemdarxxx

quote:

Virajlarda sakın fren yapma iyi bir şöför virajı önceden kestirir ona göre hıznı düşürür viraja fren yapmadan girer ve virajdan çıkarken hafif gaza basarak çıkar tabi gazı köklemeden Ama virajın dibine gelip fren yapar ve dönersen ağırlık merkezi öne doğru kayacağından arabanın arkası dönüşün aksine doğru kıç atar ve yüksek hızlarda çok kötü savrulursun.

Yavaş yavaş hepsi olur bizde anamızın karnında öğrenmedik hoş Aşırı güven de kazalara davetiye çıkarır ne çok güvenecen ne de çok korkacaksın kendinden.

abi bende ilk uzun yola giderken babam öyle demişti kahamanmaraş/elbistan gaziantep arası 234 km 170 km si tamamen viraj ve dag yolu ilk uzun yolum orası idi viraja girerken biraz geniş giriyordum fren basarak sözde kendimi emniyete alarak gidiyordum babam derin uykusundan kalktı ve dediklerini söyledi geri uyumaya başladı:D yine aynı yolda bu sefer otobana girdim bana cesaret geldi 140 dedim babam usta biraz yavaş dedi geri uyudu rüyasında beni görüyor herhalde:D

uyuyo gibi yapıyordur o seni izliyordur

horul horul uyuyor vallaha sanki arabanın içinde iş makinesi çalışıyordu ama şimdi burundan ameliyat oldu maşallah körük gibi şimdi:D ama şöforlüğüme gerçekten güvenirim birazda kullandıgım araba güvenlikli oldugu için rahat ediyorum yolda
    allah kazalardan belalardan saklasın

• ben 1 sene once aldım ehliyetimi.. Uzun yol zordur.Kollarım yoruluyor en cok. Koltuguda geriye alıyorum ayaklarımı uzata uzata Uzun yolda araba sürmek şehir içinde araba srümekten daha zordur..
  • işte ben:
     EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM?
  • sürersin tabi ama şunu unutma otobanda bile olsan hız yapma sakın ha sakın hız yapma bak öğüt olarak söylemiyorum kesinlikle hız yapma çünkü affı yoktur
  • Benden sana tavsiye..Unut gitsin..8 senedir arabanın üzerindeyim, araç kullanmaktan çok da zevk alırım ama şehir içinde..Uzun yola gitmem gerektiğinde kırk kere düşünürüm..Ayaklarım geri geri gider..Yorucudur, çok dikkat gerektirir..Atlayın otobüse kafanız dinç olsun..3 aylık şoförlük o dediğin yerleri gezdirmez sana..Hiç bir şey olmasa sen pişman olursun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Benden sana tavsiye..Unut gitsin..8 senedir arabanın üzerindeyim, araç kullanmaktan çok da zevk alırım ama şehir içinde..Uzun yola gitmem gerektiğinde kırk kere düşünürüm..Ayaklarım geri geri gider..Yorucudur, çok dikkat gerektirir..Atlayın otobüse kafanız dinç olsun..3 aylık şoförlük o dediğin yerleri gezdirmez sana..Hiç bir şey olmasa sen pişman olursun..

aynen ayrıca her zaman otobüs daha zevklidir, heleki otobüsün yarısı arkadaşınızsa

• quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

işte ben:

bu dreksiyon sımıdı nıye bukadar sararmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

quote:

işte ben:

eski bi araba da ondan
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

@Batuhan Kılıç

Ben 13 yaşında araba sürmeye başladım. 15 yaşında istanbul trafiğinde ıslık çala çala araba sürüyordum. şuan 21 yaşındayım ve bir çok kez uzun yola çıktım. kendimi övmek gibi bir niyetim yok ama bir çok kişiye araba sürmeyi öğrettim. şehir içi ve dışı yollarda bir çok aceminin yanında oturdum. ehliyetim yetmemesine rağmende koskoca ford cargo ile haftada en az 3-4 kez geceleri istanbuldan adapazarına gidip mal alıyorum. yolda o kadar sürücü gördüm ki, en acemisinden en ustasına kadar "uzun yol" bambaşka bi olaydır. saatte 100 km/h ile giderken cama kuş sıçsın, gör bakayım yanında ki yola dalmış acemiyi..
    istanbul trafiği diyorsunuz. bende size şunu diyorum; "istanbul trafiğinde güle oynaya araç süren uzun yola çıkamaz.." bakın otobana demiyorum, şehirler arası yola da demiyorum. uzun yol diyorum. 10 saatlik bir yolculukta, sürekli etrafınıza bakamazsını. yola dalıp gidersiniz. istanbul içinde, trafikte sürekli bir "atraksiyon" vardır.
    sağdan araç çıkar korna çalar, arkandaki seni sollar küfür edersin, sen başkasını sollar kendini tatmin edersin, ilerde kaza olur ona bakarsın, kadın sürücü geçer laf atarsın gibi..
    bunlarla araç sürmeye alışık olan kişiyi koy bakalım o sessiz, dümdüz, up uzun yola..

ekleme: söz konusu arabaysa, önce teori, sonra izleme, en son pratik!

ben de 13 yaşında araba kullanmayı öğrendim, öğrenir öğrenmez de sürekli istanbul trafiğindeydim, şu anda 23 yaşındayım ve büyük araç olsun normal binek otomobil olsun tonla araç kullandım, neredeyse yakınımdaki herkese öğrettim araba kullanmayı, bunlar içinde en alakasız kızlar bile var, bir tarafımdan sallamıyorum yani

uzun yol mevzusuna gelirsek de istanbul trafiğinde araba kullanan adam uzun yolda ıslık çala çala kullanır, uzun yolda camına kuş çarpma ihtimali 1000 de 1 ken istanbul da son sürat önüne araba çıkma ihtimali 10 da 1 dir, koca bir çukura girme ihtimalin 10 da 1 dir, her an tetikte olmalı dar şeritlerde mesafelerini ayarlayıp kullanabilmek gerekmektedir

uzun yolda yolun en az yarısı otobandır, otoban da yayla gibi yoldur, özellikle de yazın gidiyorsan o yolda arabayı kullanmana bile gerek yok, ben gaz pedalına taş koyup ayaklarını ön konsola uzatıp kullanan adam bilirim, birçok tanıdığım ettiğim de otobanda verir arabayı çocuğuna öğrensin diye, otobandan çıkıp normal yola girdiğinde de acemi misin beklersin konvoyun arkasında, ilerde yol genişler 2 gidiş 1 gelişe döner sollarsınki artık neredeyse tüm yollar minimum 2 gidiş 2 geliş şeklinde

ben küçükken ehliyetim yokken zevk olsun diye gece arabayı alır 3-4 şehir yol gider geri gelirdim bana uzun yol zordur şudur budur demeyin, uzun yol araba kullanmak için en kolay yoldur, tek mesele dikkat meselesi uyku meselesidir, bunun da acemilikle şunla bunla alakası yok, üstüne acemi olan daha dikkatli olacağından daha tedbirli olur ve güvenli gider, ben acemiyken daha doğrusu ehliyetsizken dikkatli olurdum uzun yolda en fazla 140-150 yi görürdüm, zamanla git gel alışarak öğrenerek 170-180 in altında gitmemeye başladım, tanıdığım herkes abilerim büyüklerim hepsi radar yoksa Allah ne verdiyse basarlar, peki şimdi hangisi daha güvenli?

• Beyefendi sizi sanırım hiç kamyon sıkıştırmamış, hafif bir araçla viyadüklere hiç girmemişsiniz ya da min. 120 ile giderken önünüzde kaza olmamış..Uzun yol tehlikelidir derken bunlardan bahsetmeye çalışıyoruz..Yoksa olaya sizin dediğiniz gibi yaklaşırsak tabii ki ok gibi yolda araba kullanmanın bir zorluğu yoktur..Hatta bırakın araba kendisi gider buna araba kullanmak da denmez zaten..Ama mesele bu değil yüksek süratlerde olası tehlikelere karşı 3 aylık bir sürücünün vereceği anlık tepkiler yetersiz kalabilir..Bu şartlar altında riske gerek yok..
  • @Batuhan Kılıç

Dediğiniz gibi olsun hocam,ama halen ne dediğimi anlamamışsınız. istanbul trafiğinde sürekli tetikte olan çocuk, uzun yolu boş görünce basar. bizde biliyoruz olayın dikkat ve özenden ibaret olduğunu ama işte daha yeni trafiğe çıkmış çocuk bunu bilmez! hiç uzun yol görmemiş kişiyi sırf yol çizgileri bile kendinden geçirir. yola dalan insan ani bir irkilmeyle nasıl tepki vereceği belli olmaz. düz yolda giderken birden direksiyonu bile kırabilir. yoksa bizde biliyoruz ayakları uzatmayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Beyefendi sizi sanırım hiç kamyon sıkıştırmamış, hafif bir araçla viyadüklere hiç girmemişsiniz ya da min. 120 ile giderken önünüzde kaza olmamış..Uzun yol tehlikelidir derken bunlardan bahsetmeye çalışıyoruz..Yoksa olaya sizin dediğiniz gibi yaklaşırsak tabii ki ok gibi yolda araba kullanmanın bir zorluğu yoktur..Hatta bırakın araba kendisi gider buna araba kullanmak da denmez zaten..Ama mesele bu değil yüksek süratlerde olası tehlikelere karşı 3 aylık bir sürücünün vereceği anlık tepkiler yetersiz kalabilir..Bu şartlar altında riske gerek yok..

kamyon sıkıştırdı emniyet şeridine dalıp kenarda duran minibüse girdim
    hafif araçla viyadükte tipide araba 2 şerit attı son anda bariyerlere vurmadan toparladım
    arkadaşın arabayla giderken önümüzde kaza oldu sağa kırdı sağdan gelen araba bize arka kapıdan girdi takla atmak üzereyken arkadaş toparladı bariyerlere vurdurarak arabanın takla atmasını engelledi
    .......

ve bi ton bu tarz şey başıma geldi, bunlar istanbul da e-5 üzerinde tem üzerinde bir insanın başına rahatlıkla gelebilecekken uzun yolda çok ufak bir ihtimalle gelebilir, uzun yolda acemi olduğunu bilen adamın başına hiçbir şey gelmez, çünkü acemiliğini bildiğinden tedirgindir bundan dolayı sakin yavaş kullanır, hızlı gitmek yemez zaten, uzun yolda öyle kolay kolay kamyon sıkıştırmaz şehiriçi kamyonlar araba sıkıştırır, zaten yüklü kamyon ve tır sadece düzde arabadan hızlı gidebilirki buna da gerek duymazlar, özellikle adamı rahatsız etmez yolunu kesmezsen sallamazlar bile, istanbulda gir bakalım halkalı dan tem e nasıl üstüne çıkıyor tır lar arabaların, çok ufaklığımda başkalarıyla olsun kendim kullanabilir duruma geldikten sonra kendim olsun çok kez uzun yola da çıktımki üstelik son dönemde yollar bir nevi otoban gibi oldu, bu yüzden hikaye anlatmayın bana

ha bahsettiğim şeyler neden başıma geldi çok hızlı gidiyordum, kamyon sıkıştırdığında kamyonun yanından 170 le geçiyordum, deli gibi tipi varken 150 yle gidiyordum, arkadaşın arabada kaza geçirdiğimde 330 bmw yle kapışıyorduk, uzun yolda usturuplu kullananın başına birşey gelme ihtimali şehiriçindekinden çok daha küçüktür

• quote:

Orjinalden alıntı: kız ismet

quote:

işte ben:

TAHMİN EDEYİM 4 VİTESTE GİDİYORSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 15 Mart 2009; 15:29:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ALONSO_06

dostum sana şöyle anlatayım;

4 yıldır araba kullanıyorum.ilk araba sürüşümde bile stop ettirmeden kaldırmayı başarmıştım.sülalede kimse benim gibi araba parkedemez.şehir içinde de istediğim gibi sürerim sıkıntı yaşamam.ama uzun yol bambaşka.şehir içi meğer bilgisayar oyunu gibiymiş sağından solundan sürekli birileri geçer ve hızın en az 100dür.araba çekmez,sağ şeritte kamyon vardır,sen sol şerittesindir.adam arkadan hızla gelir selektör falan yapar.o an paniğe kapılacaksan hiç gitme derim uzun yolun sevdiğim tek bi yanı var: mola yerinde durup da çayını yudumlarken arabaya bakmak var ya,o en büyük zevkim işte

16 yaşındayım .. 14 yaşındayken dayımın arabasını stop ettirmeden çalıştırmıştım İnş. ilerde pro. olabilirim. Ama arabanın titremesi beni çok rahatsız etmişti.. Tüm komuta bende olunca.. Yani o an için..

• Ayakkabıda araba kullanmada önemli dimi ya ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Beta_

Ayakkabıda araba kullanmada önemli dimi ya ?

Belli bir seviyeyi aştıkdan sonra ayağındaki cisim pek önemli değil. Ben her türlü kullanıyorum ama yeniysen terlikle ve kalın tabanlı ayakkabı ile kullanmanı hiç tavsiye etmem. Normal bir spor ayakakbı çok iyidir.

ben bikere terlikle kullandım önüme kamyondan bidon düştü şehirler arası yoldaım frene basacaktım terlik fren pedalına sıkıştı kaydı ayağımdan Nekadar usta olursan ol yine de çok güvenmemek lazım kendimize ama ara sıra yapıyoruz hatalar.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _Beta_

Ayakkabıda araba kullanmada önemli dimi ya ?

Belli bir seviyeyi aştıkdan sonra ayağındaki cisim pek önemli değil. Ben her türlü kullanıyorum ama yeniysen terlikle ve kalın tabanlı ayakkabı ile kullanmanı hiç tavsiye etmem. Normal bir spor ayakakbı çok iyidir.

ben bikere terlikle kullandım önüme kamyondan bidon düştü şehirler arası yoldaım frene basacaktım terlik fren pedalına sıkıştı kaydı ayağımdan Nekadar usta olursan ol yine de çok güvenmemek lazım kendimize ama ara sıra yapıyoruz hatalar.

Hmm benim yaş 19,20 olcak neyse ehliyetim yok babam alıcam en yakın zamanda diyo ama maddi açıdan bu sıralar zor gibi bi ehliyet bana en az 500-600e patlar çünkü.Neyse geçen çevre yolunda verdi ayağımda dockers botlar vardı resmen allaha emanet kullandım ondan önce normal spor ayakkabısıyla kullanmıştım çok rahat olmuştu pedalı felan hissediyodum ondan sordum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.