Şimdi Ara

EHLİYETİ YENİ ALDIM, NE ZAMAN UZUN YOLA ÇIKABİLİRİM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
29.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ALONSO_06

dostum sana şöyle anlatayım;

4 yıldır araba kullanıyorum.ilk araba sürüşümde bile stop ettirmeden kaldırmayı başarmıştım.sülalede kimse benim gibi araba parkedemez.şehir içinde de istediğim gibi sürerim sıkıntı yaşamam.ama uzun yol bambaşka.şehir içi meğer bilgisayar oyunu gibiymiş sağından solundan sürekli birileri geçer ve hızın en az 100dür.araba çekmez,sağ şeritte kamyon vardır,sen sol şerittesindir.adam arkadan hızla gelir selektör falan yapar.o an paniğe kapılacaksan hiç gitme derim uzun yolun sevdiğim tek bi yanı var: mola yerinde durup da çayını yudumlarken arabaya bakmak var ya,o en büyük zevkim işte

Aga sana ford 1210D ile aragaz çektirmek yakışır

• quote:

Orjinalden alıntı: mc_avalon

quote:

4 yıldır araba kullanıyorum.ilk araba sürüşümde bile stop ettirmeden kaldırmayı başarmıştım.sülalede kimse benim gibi araba parkedemez.şehir içinde de istediğim gibi sürerim sıkıntı yaşamam.ama uzun yol bambaşka.şehir içi meğer bilgisayar oyunu gibiymiş sağından solundan sürekli birileri geçer ve hızın en az 100dür.araba çekmez,sağ şeritte kamyon vardır,sen sol şerittesindir.adam arkadan hızla gelir selektör falan yapar.o an paniğe kapılacaksan hiç gitme derim uzun yolun sevdiğim tek bi yanı var: mola yerinde durup da çayını yudumlarken arabaya bakmak var ya,o en büyük zevkim işte

Aga sana ford 1210D ile aragaz çektirmek yakışır

eyvallah

• quote:

• Ben de Şubat'da aldım ehliyeti ve şahsen yazın uzun yola çıkmayı planlıyorum.En azından yazlığa giderken babamın kontrolünde bir uzun yol deneyimi yaşarsam ondan sonrası kolay...

Ben yıllardır araba kullanıyorum ancak ehliyetim olmadığı için uzun yolda hiç kullanmadım.Uzun yol tecrübesi denen şeyi kapmamız gerek.Sollamalarda falan mesafeyi ayarlayamazsam diye tırsıyorum biraz
  • 1 senelik şofördüm. 350 km lik bi uzun yola çıktım. Duble yolda hiç problem yok. Ama bölünmemiş yolda resmen ter attıım. Dar bi yolda bi tırın arkasında 10 km gittim sollayamadım. Sana tavsiyem sollayamıyorsan, gurur yapıp sollamaya kalkma. Çek sağa 10 dk kafa dinle. Yola devam et.
  • arkadaşlar bende 1 ay önce falan aldım ehliyeti.. ondan önce tecrübem yoktu işte kursta öğrendim sonra trafiğe bi kaç kez çıktım yani güvenim yerinde..
    Arabamızda var fakat annem açıkcası çok korkuyor.. Dolayısı ilede pişemiyorum araba kullanma trafiğe çıkma konusunda..
  • bende de emniyete gidip verecek para yok yoksa gidip ehliyeti hemen çıkartıcam ertesi günde arabayı alıcam biraderden ama kısmet işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerOn -- 12 Mart 2009; 0:45:52 >
  • babanıda al birgün uzun yola cık.
    örneğin ilk istanbul -izmit yap gel
    haftaya istanbul ankara yada ist.canakkale yap eğer istanbuldaysan.
    yok babam yapamaz adamın kalbi kaldırmaz diyorsan benden iyi hoca bulamassın fiyatta anlaşırız
  • ailen izin vericekse böyle bişeye ne ala benimkiler izmirden çeşmeye gitmeme deli oluyolar

2 senelik ehliyet 4-5 senelik şehir içi 5000-6000km kadarda uzun yol tecrubem var ben kendime güveniyorum, izmirden ankaraya gelmek istiyorum ama daha çeşmeye göndermiyolar ya

uzun lafın kısası yazılımcının dediği gibi ufak ufak tecrube kazan hiç bi sorun yaşamasan bile alışmadan o yola çıkarsan çok yorulursun

• plakayı ve arabanın bilgilerini verde, gazetelerde kaza haberi gördüğümüzde senin olduğunu anlayalım..

arkadaşlar harbiden şaşıyorum sizlere. anlatıyorsunuz birde şunu şunu yapacaksın, şöyle olacak, böylesi daha iyi olur diye. sizin bu yaptığınız emekleyen bebeğe koşması için gaz vermektir.

konuyu açan güzel kardeşim, herşey zamanla olur. 4 5 aylık deneyimle sakın uzun yola çıkayım deme. şehirler arası yollarda alış önce. daha sonra misal babanla yaptığın yolculuklarda yorulana kadar sen sür. bunlardan tecrübe edin...

söz konusu arabaysa, önce teori, sonra izleme, daha sonra pratik!!!
  • O değilde ben ehliyeti alalı 1 sene oldu aldığımdan beri direksiyona geçmedim daha. Babamda kullanmıyor aylardır. Araba kapının önünde çürümeye başladı. Zaten ben kullanmasını değil ön yolcu koltuğunda oturup gezmesini seviyorum. Ehliyeti de iş olsun diye aldım.
  • Uzun yol şoförlüğü bambaşka bir olaydır, şehiriçi trafikte istediğin kadar gez dolaş, şehirlerarası yollarda kamyonların otobüslerin arkasına bir düştün mü ne yapacağını şaşarsın... Şehiriçi yollarda insanın reflekslerini uyaran yüzlerce etmen olduğu için dikkatini daha rahat toplayabiliyorsun, her an herşeye hazır vaziyettte seyrediyorsun ama uzun yolda reflekslerini uyarıcı etmenler az olduğu için dalgınlık, uyuşukluk yaşayabilirsin, karşına bir an birşey çıkar, ne yapacağını bilemezsin. Uzun yol deneyimi de yaşayarak kazanılır tabi ama yapacaksan tek başına yapma, yanında deneyimli birisi olsun mutlaka, 3 saat o kullanıyorsa 1 saat de sen kullan.
  • bi keresinde 3 şeritli gidiş geliş yolda(rampa) kamyon sollayan kamyonu sollayan kamyon görmüştüm 3ü yanyana gidiyodu bu şekilde karşımdan 3 kamyon gelse naparım bilmiyorum
  • uzun yol tamamen farklıdır. Şehir trafiğine benzemez çok dikkat. Tek gidiş tek geliş yollar en önemli olanlardır. Sollamalara çok dikkat

2 aylık ehliyetin mevcutsa çıkma derim daha tecrübe gerekebilir. fazla hız yapmamanıda öneririm
  • dostum 70 80 ile takil bir kamyonun arkasina 5 saatlik yolu 7-8 saatte al, araba falan sollama ilk etapta, alisinca ufak ufak sollamaya baslarsin. uzun yola boyle alisilir ilk etapta.
  • 2005 yılında ehliyetimi aldım..şehir içinde kullanıyordum genelde!Bazen Ankaraya giderken alıyordum (Çankırı-Ankara) şehirler arası yol bambaşka şehir içine benzemiyor çok daha zor!Hele yol dar ve kalabalıksa işin gerçekten zor...Ben tam olarak ustalaştığıma inanmıyorum Çankırı-Bitlis gidip geldim Çankırı-Antalya gidip geldim Çankrı-İzmir Çankırı-Kütahya vs vs...Daha çok vakit geçirmek lazım araba üzerinde ki tam anlamıyla ustalaşabilesin!
  • Araba sürmenın ehliyeti alman la pek bir alakası yok benım 2 senedır ehlıyetım var ama 4 5 senedır normal bı sekılde polıslere gozukmeyerek suruyodum gittim ahliyetimi aldım gecen senede uzun yola gıttık ama uzun yol güven özveri tecrübe ister. Dikattli olucaksın ama bence kendi arabanla değil otobüsle git
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzzY™

ailen izin vericekse böyle bişeye ne ala benimkiler izmirden çeşmeye gitmeme deli oluyolar

2 senelik ehliyet 4-5 senelik şehir içi 5000-6000km kadarda uzun yol tecrubem var ben kendime güveniyorum, izmirden ankaraya gelmek istiyorum ama daha çeşmeye göndermiyolar ya

uzun lafın kısası yazılımcının dediği gibi ufak ufak tecrube kazan hiç bi sorun yaşamasan bile alışmadan o yola çıkarsan çok yorulursun

4 senelik şehir dışı tecrübem var her türlü hava koşulunda da kullandım karlı sisli yağmurlu. Öyle karlı yollardan gittimki yol belli değil ezbere gidiyorsun, konyaya gittim nasıl sis var of. 55 bin km tecrübem var çok şükür iyi araba da kullanırım iyi şoförümdür. Ama gel görki İl sınırları dışına tek başıma çıkmama izin yok

40 km uzakta köy var oraya bile gidip gelemiyom tek başıma, yazlık lastikleri alıp gelicem diyorum izin yok

• istanbul da trafikte seri bir şekilde kullanabilen adam şehirlerarası rahatlıkla kullanır, şehirlerarası araba kullanmak araba kullanmanın en kolayıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

istanbul da trafikte seri bir şekilde kullanabilen adam şehirlerarası rahatlıkla kullanır, şehirlerarası araba kullanmak araba kullanmanın en kolayıdır

trafikteki atraksiyonla müziğini açıp gezen gençler, uzun yolda uyuya kaldığında görürüm sizi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.