Şimdi Ara

Ehliyetsiz forklift kullanımından iş kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle iş yerinde 3 haftadır forklifti süren ameliyat olduğu için olmadığından amirin emri ile forklift kullandırılıyordum cuma günü bir iş kazası oldu bir iş arkadaşımızı forkliftin bıçaklarının üstüne sepetli araba koyup içine binip aşağı indirirken dengesini kaybedip yere düştü yaklaşık 1.5 2 metre yükseklikten ve arkadaşımızın kalça kemiği kırıldı ameliyata alındı durumu iyi arkadaşda ben de böyle bir cahilik yaptığımız için pişmanız çocuk da şikayetçi olmadı ama sorun benim ehliyetim olmadığını bilmesine rağmen amir bana forklifti veriyor ve amire hiçbir tutanak tutulmuyor sadece bana tutanak tutuluyor ve arkadaşın hastane masrafını bana ödetmeyi düşünüyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akülü transpaletlere bile belge isteniyor. Belgesiz bu tür makinaları kullanmayı reddedin. İşyeri belgeli bir kişiyi işe almıyorsa size belge almak zorunda. Kaza durumunda amirleriniz dahil sizde suçlu duruma düşersiniz. Konuya yazılacakları bende merak ettiğim için takibe aldım. Hukuki destek almanız daha doğru olacak gibi...

• Direkt olarak avukata gidiniz. Hiç zaman kaybetmeden iş güvenliği avukatları ile ilgili irtibata geçin ve danışın. İşyeri size ehliyetiniz olmadığı halde forklift kullandırmaktan + iş kazası sonucundan güzel bir miktar tazminat alırsınız.

• zandatsui kullanıcısına yanıt

Hocam benlik suç da var çocuğa ben bin diyorum bıçakların üstüne şaka karışık benımde başım yanarmı avukata gittiğimde

• Yok hocam hiçbir şey olmaz

• Alo 170 i arayıp kayıt açtır. Para verme kesinlikle. Maaşından da kesemezler hiçbir şey. Keserlerse avukata git.

• Yerinizde olsam iyi bir avukata danışırdım. Keşke o forklifti kullanmasaydınız, amiriniz illa diretiyorsa sizde belgem yok binemem deyip işin içinden sıyrılırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali GÜLER -- 19 Kasım 2024; 1:23:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amirin forklifti kullan dedi peki bu forkliftin bıçakları üstüne adam bindir dedi mi, demediyse bu işteki sorumluluğunu kaldırmaz. Buna hukukta taksirle yaranmaya sebep olmak denir, yani muhtemel sonuçlarını bilerek davranmak. Evet işyeri hatalıdır belgesiz araç kullandıramaz ama kullananda talimatlara aykırı davranmıştır.

Trafikte bile ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Kazaya karıştın ama kaza oluşumunda %100 karşı taraf hatalı ise sana sadece ehliyetsiz araç kullanmak tan ceza yazılır kaza kusuru karşıya verilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.