Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cikmasin kardesim anlamiyorum, ehliyetsiz surucu bana gore ruhsatsiz silah tasimayla es degerde, ingilterede bunun cezasi hapis cezasina gidiyor nedeni su, sigorta policesi disinda olan herkesin kaybini kabullenemiyorsaniz trafige CIKMAYACAKSINIZ.

o sanane diyen arkadasa sunu diyeyim, o adam gelse sana carpsa seni sakat biraksa, sirf bu yuzden isten atilsaniz, evden cikarilsaniz, coluk cocuk bir serefsiz sigir yuzunden aylarca cefa cekseniz siz neler derdiniz?

sigortasi ve kaskosu olmayan hic bir arac trafige cikmamali, etrafimizdaki en degerli sey hayatimiz, okuzoglu okuzler yuzunden her gun kac tane vatandasimiz oluyor.

gozunu sevdiminin avrupasi, adami cinayetten yargiliyorlar valla, sonuc ne mi oluyor, adam kessen trafige cikmiyor biliyor ki gotururler merkeze, s..... herkese....
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Değer kaybı mevzusununda b.ku çıktı. Çıkartma kardeşim o zaman arabayı trafiğe. Kaskona git yaptır. Sanane adamın ehliyeti olup olmamasından? Şahıs kendine kesilen cezayı öder biter.

Normal bir kaza değil ki bu. Adamın ehliyeti yok, arabanın muayenesi yok.

Yani şöyle; direksiyonda olmaması gereken biri, trafikte bile olmaması gereken bir arabayla gelip benim arabama çarpıyor.

Açıkçası bir gram acımazdım.

Adamin daha once ehliyeti varmis. Demek ki araba kullanmayi biliyormus. Muamesi bizi ne ilgilendirir ki? Adamla tuvturk arasinda birsey muane. Butun forumdakiler kurallara dort dortluk uyuyor ya hasta oluyorum kanun adami kesiliyor herkes. Herkes ustune dusen cezayi oder olur biter.

Muayenenın aracların saglıklı bır sekılde yolculuk yapılması ıcın var oldugunu bılıyoruz degıl mı?

Belkı frenı tutmadı gecmedı muayeneden sonrada geldı carptı.

Ayrıca kısılere dava acma hakkı verılmıs. Demekkı acmak ısteyen acabılır.

Muanesi olan bir aracinda frenleri tutmayabilir sonucta mekanik bu. Ha mahkemeye verirsiniz sonucta maliniza zarar geliyor ama forumdaki herkes her kaza yaptginda bu konuyu gelip acarsa vay forumun haline. Ana baslik veya extra bolum lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ulan va ya, su kaza avrupada olacakti, adami yemin ediyorum surum surum surundururlerdi valla.

adamin ehliyetinden bananeymis ya, ulan soyle araclar bir carpsa da sana gorsen gitsen ugrassan aylarca hic etse onlarca senedir biriktirdiklerini.

zaten trde alinan ehliyetlerin yuzde doksani yalan, bari trafikte olanlar yuzde yuz yasal olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Değer kaybı mevzusununda b.ku çıktı. Çıkartma kardeşim o zaman arabayı trafiğe. Kaskona git yaptır. Sanane adamın ehliyeti olup olmamasından? Şahıs kendine kesilen cezayı öder biter.

Yani şöyle; direksiyonda olmaması gereken biri, trafikte bile olmaması gereken bir arabayla gelip benim arabama çarpıyor.

Adamin daha once ehliyeti varmis. Demek ki araba kullanmayi biliyormus. Muamesi bizi ne ilgilendirir ki? Adamla tuvturk arasinda birsey muane. Butun forumdakiler kurallara dort dortluk uyuyor ya hasta oluyorum kanun adami kesiliyor herkes. Herkes ustune dusen cezayi oder olur biter.

aracın muayenesi yok ise bu aracın frenlerinin tutuptutmadığını yada direksiyon manevra kabiliyetinin düzgün çalışıp çalışmadığını nerden anlıyacağız o zaman 4 teker takalım el yapımı bi araç yapıp trafiğe çıkalım adamlar okzmu gıdıp tuvturke araçlarını muayeneye sokuyorlar.

Bu arada diploması alınmış bir doktora kimse muayene olmak istemez önceden diploması olsa bile demekki taksirli bi suç işlediki diploması alındı bu adamda demekki bi suç işledi ve ehliyeti alındı.

• quote:

quote:

quote:

aracın muayenesi yok ise bu aracın frenlerinin tutuptutmadığını yada direksiyon manevra kabiliyetinin düzgün çalışıp çalışmadığını nerden anlıyacağız o zaman 4 teker takalım el yapımı bi araç yapıp trafiğe çıkalım adamlar okzmu gıdıp tuvturke araçlarını muayeneye sokuyorlar.

Bu arada diploması alınmış bir doktora kimse muayene olmak istemez önceden diploması olsa bile demekki taksirli bi suç işlediki diploması alındı bu adamda demekki bi suç işledi ve ehliyeti alındı.

• Normalde değer kaybı davalarına karşıyım, ama sizin yaşadığınız durumda elimden geleni yaparım.
  • bencede bu değer kaybı olayının cıvkı çıktı.arabama ehliyetsiz biri çarpsa polis çağırır tutanak tutturur karşı tarafta cezasını ödettiririm.kasko zaten ne için biri gelir çarpar yada sen çarparsın yada ehliyetsiz gelir çarpar bunun için değilmidir ? çok değerliyse araçlar değer kaybetmesin çıkmayalım trafiğe .birgün ferrariye çarparsınız görürüm o zaman değer kaybını adam donunuzu almazsa iyidir.bu arada yanlış anlaşılma olmasın lafım genele ...
  • quote:

quote:

quote:

Ehliyeti almış ama araba kullanmayı bilmiyormuş ki el koymuşlar.

"Araç muayenesi, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik
    yeterliliklerinin muayene edilerek trafik ve yolcu güvenliğine uygun olup
    olmamasının tespit edilmesidir."

yani bu aracın muayenesi yoksa demek ki trafik ve yolcu güvenliğine uygun bir araç değil ve trafik güvenliğine uygun olmadığını bile bile sahibi alıp trafiğe çıkartıyor. Üstüne üstlük gelip benim arabama çarpıyor. O zaman üstüne düşen "ceza"dan fazlası olur. Davamı açarım, son kuruşuna kadar da alırım gerekirse 1 gram acımam böyle insanlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp_Tigin

bencede bu değer kaybı olayının cıvkı çıktı.arabama ehliyetsiz biri çarpsa polis çağırır tutanak tutturur karşı tarafta cezasını ödettiririm.kasko zaten ne için biri gelir çarpar yada sen çarparsın yada ehliyetsiz gelir çarpar bunun için değilmidir ? çok değerliyse araçlar değer kaybetmesin çıkmayalım trafiğe .birgün ferrariye çarparsınız görürüm o zaman değer kaybını adam donunuzu almazsa iyidir.bu arada yanlış anlaşılma olmasın lafım genele ...

Şöyle ki;

eğer ben kırmızı ışıkta geçip o Ferrari'ye çarpıyorsam, veya hız sınırı 50-70 vs olan bir yerde 160'la giderken kontrolümü kaybedip o Ferrari'ye çarpıyorsam. Açsın bana dava. Hak etmişimdir. Ya da arabamın muayenesi yoksa, ehliyetim yoksa ve gidip çarpmışsam açsın. Yine hak etmişimdir. Alkollüysem ve çarpmışsam. Yine açsın.

Birini kazara çarpmak farklı, o kazaya sebebiyet verecek hata/hataları yapmak farklı şeyler bu ikisini ayırt etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Geçmiş olsun Doğan.

Biraz önce Coşkun'la konuştum, ben de evde hasta yatıyorum, dün gece foruma bakmamıştım, yaşadığın olay benim de sinirlerimi bozdu.

Değer kaybı davası açmayı düşünüyorsun okuduğum kadarıyla. Medeni bir hukuk devletinde yaşıyor olsaydık, mutlaka dava aç derdim ama Türkiye medeni bir hukuk devleti olmadığı için dava açmanı ben önermiyorum. Özellikle arabayı sattıktan sonra dava açarsan kazanma olasılığın bence yüksek ancak dava açma dememin gerekçeleri aşağıda:

Değer kaybını 4.000 TL olarak varsayıyorum.

4.000 TL'nin harcı pek bir şey tutmayacak ama yeni usul kanunu uyarınca davayı açarken gider avansı adı verilen masrafı peşin olarak mahkeme veznesine yatırman gerekecek. Aracın değer kaybının hesaplanması için dosya en az 1 kere bilirkişiye gidecek, bu durumda gider avansı olarak 1.000 TL'ye yaklaşan meblağı peşin olarak yatıracaksın. İyi yönden bakalım, harç da bu paraya dahil olsun.

Her duruşmaya gitmek için masraf yapacaksın, işinden gücünden kalman da cabası.

Bu işi bir avukat ile takip edeceksen, orada iş gerçekten sıkıntılı bir hal alıyor. Davayı asgari ücret tarifesi üzerinden takip edecek bir avukat bulabilirsen, 480 TL vekalet ücreti çıkacak ama bence hele İstanbul'da bu işi bu paraya yapacak avukat bulamazsın. Dosya Yargıtay'a giderse en az 5 yıl sürecek bir işi ne kadar kolay olursa olsun (bu iş kolaydır demiyorum) ben 480 TL'ye yapmam. Kaldı ki müvekkil ile avukat arasındaki vekalet ilişkisinden kaynaklanan vekalet ücretini davayı kazansan da karşı taraftan alamazsın, bu parayı sen ödeyeceksin.

Sonuç olarak bu durumda bir dava açmaya kalkarsan avukata ödeyeceğin vekalet ücreti ile dosyada görünmeyen ve bu sebeple karşı taraftan tahsil edilemeyecek olan masrafların toplamı (avukatın adliyeye gitmesi gelmesi vs) ile alacağın tazminat üç aşağı beş yukarı denk olur, bu da davayı kazanırsan. Davayı kazanamazsan tümden zarar edeceksin. Bir de davayı kazansan dahi parayı tahsil edememe riskin var, bunu da göz ardı etmemek lazım.

Seni çok iyi anlıyorum, o adamın terbiyesizliğini yanına bırakmamak, adamın canını sıkmak istiyorsun (ben de böyleyim, kimsenin yanına koymam bu tip hareketleri) ancak sonuçta zararın madi ve manevi olarak büyüyebilir, o zaman daha da yazık olur.

Bu arada şimdiden yazayım, adam arabana çarptı diye maddi tazminat talep edebilirsin ama manevi tazminat talep edemezsin. Belki birileri gaza gelip manevi tazminat istersin diyebilir ama yalan, öyle bir şey yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_58638388/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58638388

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Dava açarsan o adama belki iyilik yapmış olursun, ama açmazsan ilerde sebep olabileceği şeylerden de mesul olabilirsin.

Güzel düsünce

• kesinlikle dava açmalısınız normal bir kaza olsa tabii ki bu tarz davaların açılması hoş olmayabilir ama burda kaza yok ağır ihmal var. o aracın ve o şöförün trafikte olması yasakken birde üstüne hatalı bir şekilde size çarpıyor. bence bu tarz bir cezayı çoktan haketmiş ve göze almış.
  • quote:

quote:

quote:

mantıkta süper helal olsun.

o zman senin mantıkla gidersek ;

adamın birisi polis daha önce bir suçluyu öldürdü. emekli oldu sivilde başkasını vurdu. sorun olmaz herhalde. ne de olsa önceden vurma hakkı vardı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

quote:

adamın birisi polis daha önce bir suçluyu öldürdü. emekli oldu sivilde başkasını vurdu. sorun olmaz herhalde. ne de olsa önceden vurma hakkı vardı değil mi?

+1000

• Baştan çağırsaydınız hocam keşke jandarmayı hiç uğraşmaya değmez.
  • Ben olsam dava açardım 0 araba alıcam gözüm gibi bakıcam ehliyetsiz trafiğe bile çıkmaması gereken bir zeki gelecek vuracak aracamı benim o kadar koruyup kollamam verdiğim emek ne oldu fıs
  • quote:

Aynen.

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

quote:

Sizin verdiginiz uc ornekler. Ehliyetini alkollu kullanmaktan kaptirmistir vs bunlar onemli seyler degil. Baska neden kaptirilmis olabilir ki ehliyet? Sonucta ehliyet el konulma suresi bitecek ve bu vatandas yine ayni sekil arac kullanmaya devam edecek. Bisey degismeyecek yani.

• kavgaya gerek yok. neyini savunuyorlar anlamadım. aç kardeşim davanı. kaç parça değişeni-boyası olacak? yardır süründür.acıma. kullanmasaydı o adam arabayı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.