Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ehliyetsiz olması muayene olmaması gibi durumlardan dolayı zaten doğal olarak hasarı karşılamak durumunda, zaten ortada bir ceza durumu var yoksa sigortadan hallolabilecek bir durumda, bu yüzden devamında değer kaybı davası anlamsız ve gereksiz bir durum, hem değer kaybı muayenesiz bir aracın çarpasıyla değil herhangi bir aracın çarpmasıyla da olur ki o zaman her kaza yapanın birbirine değer kaybı davası açması lazım, avukatlara biraz daha para kazandırmak için türetilmiş bir durum olsa gerek

bu durumda biraz da orta yolu bulmak gerekiyor, tamam kurallar uymak içindir uyulmazsa çorba olur herşey de şimdi 2-3 bine hallolcak iş resmi kurumlar yetkili servisler falan girince alır başını gider adama 3-4 torosluk paraya gelir, açıkçası kaskoya bu kadar paralar dökülen durumlarda sigorta şirketlerinden değil de kişinin üstüne yüklenerek almak yanlış, özellikle de kaza yapmasan da yüklü şekilde parayı almaya devam eden ama aynı sene içinde 2 kere üstelik de suçsuz olduğun kazalarda bile anlaşmayı feshetmeye kalkan sigorta şirketleri olduğu düşünülürse herşeyi dibine kadar kaskodan yaptırtmak en doğrusu bence

• diyorlarki adam muayenesiz köy yolunda ehliyetsiz gezmiş şuçluymuş bu sebepten açabilme vicdanı çıkarıyorsunuz kendinize yok efendim normal kaza olsa açmazdım. bunun kararını kendiniz verdiğiniz sürece bu işten herkez zararlı çıkar arkadaşlar.
    örnek vererek anlatayım.

kurallara uyan birisiniz d100 de gidiyorsunuz öndeki e320 dci ile aranızda kurallara uygun olarak 2 saniye var. 2 saniye anlık dikkatsizliğiniz sonucu 1 saniyeye düştü anlık olacaktı düzelticektiniz ama tam o sırada merc sürücüsü öndeki trafiği tıkandığını geç fark etti ani fren yaptı. sizde normal olarak vurdunuz. siz kazadır olur ufak bir dikkatsizlik sonuçta deyip hatayı üstlenip tutanağı tutarak 8de 8 suçlu oldunuz. mrc sürücüsü tutanaktan sonra aracımın değer kaybı ne olacak diye sordu sizde dumur oldunuz. artislik yapmamıştınız herşeyiniz tamdı. adama dediniz küçük bir dikkatsizliğim sonucu oldu dediniz ve adam size söyle dedi.

"kardeşim senin dikkatsizliğinin bedelini benmi çekeceğim dikkatli olsaydın"
    veya
    "dikkatli olun kardeşim sana verdiğim bu cezadan sonra dikkatli olmayı öğrenirsin"

dedi ve 300 binliralık aracın değer kaybı olarak 50 binli dava açtı. Adam haklımı haklı!! hiç bir şey diyemezsiniz.

şimdi bu adam haklı 8de 8 siz suçlusunuz herkez değer kaybı davasını açmak için haklıyı haksızı kendi belirleyecekse bu işin altında kalkılmaz.

aynı şekilde o mrc sürücüsü 1 ay sonra Ağa oğlununun bentley lerinden birine çarpabilir Ağa oğlunun şuçu ne dikkatli olsaydı 2 milyon $ araç ben size tahmin edeyim değer kaybını inanın o araç 2. elde 1 milyona bile gitmez varın siz düşünün değer kaybını.

bu anlattıklarım sağlık sorunları oluşmamış kazalar için geçerlidir. işin içine sağlık girdiğinde işler değişir.

• Ve halen daha bazı kişiler kuralara uysaydı kaza yapmasaydı diyor. Kurallara uyan kişi kaza yapmaz diye bir kural yok. Kurallara uyan insanlarda kaza yapar. Kazanın ne zaman nereden nasıl geleceği belli olmaz.
    Yolda gidiyorsundur, önünde ki araba ile takip mesafen olması gerektiği gibidir. Arabada sen ve çocuğun var diyelim ve çocuğunda arkada oturuyor diyelim. Birden çocuğun ağladı ve sende o an anlık olarak arkanı dönüp çocuğuna baktın ve o arada önde ki araba fren yapmış ve duruyor ve önünü döndüğünde duramayıp çarpmışsın ona. Bunlar olabilir şeyler, olmaz değil. Bir tutturmuşsunuz kural da kural. Kurala uyanda kaza yapar. Yapmaz diye bir şey yok. Kırmızı ışıkta durmuşsundur, yeşil yanar ve hareket edersin, o sırada önüne bir çocuk fırlar ve o çocuğa çarpmamak için kurtarayım dersin ve o da ne tam sağa kırdığın yerden ara sokaktan bir araba çıkar ve pat diye çarparsın belki kurtaramayabilip.

Hangi biriniz yeşil yanarken o saniyesi olmayan ışıklarda birden kırmızı yanınca pat diye durur? Ben durmuyorum. Bakıyorum arkama boş ve duracak gibiysem duruyorum. Ama yok arkam dolu ise durmuyorum. Çünkü duramıyorum. Çünkü tam yeşil ışığa ramak kala kırmızı yanarsa zınk diye duracaksın diyen arkadaş da duramaz. Dursun bir görsün gününü. Arkasında ki araba da durup ona arkadan çarpar.

Hiçmi ehliyetsiz çıkmadınız yola, hiçmi ruhsatsız çıkmadınız, hiçmi muayenesiz gezmediniz? Herkes tam günü ve saatinde yaptırıyormu bunu? Bu imkansız zaten. 10 kişiden 2 veya 3'ü tam günü ve saatinde yaptırıyordur muayeneyi. İş yerim bana git cumartesi yaptır dedi ve 2 gün geçirdikten sonra yaptırdım muayenemi. Bunda kimse beni suçlayamaz. Ancak polis çevirirde görürse ceza yazar ama forum üyesi biri kalkıpda beni suçlu gösteremez. Bundan önce ki arabamın son muayenesini 2 - 3 ay geçtikten sonra yaptırmıştım. O zamanlar TÜV yoktu. Babam daha öleli 2 ay olmuş. Muayene zamanı gelmiş. Ruhsatın değişmesi lazım çünkü yer yok ruhsatta ve araba babamın üstüne. Para desen yok çünkü iş yerim çıkartmış beni ücretsiz izine. Şubat ayında yaptırmam gerekirken ben o muayeneyi Nisan ayında yaptırmıştım 2003 yılında. Ruhsatı da komple değiştirtip yenilemiştik ve araba annemin üzerine geçip ben ve iki kardeşim hak sahibi olarak gözükmüştük ruhsatta ve o zamanın parası ile 300 lira para vermiştik. Ve bu muayeneler iki yılda bir yapılıyor. Her muayene yaptıran araba kaza yapmaz diye bir kuralda yok.

1998 yılında dağıtım iznime geldiğimde 10 gün ehliyetsiz kullandım araba. Askeri ehliyetim vardı o kadar. Birde bir kaç yıl önce cüzdanımı diğer pantolonda unuttuğum için bir gün ehliyetsiz araba kullanmıştım. Dört kere ruhsatsız araba kullandım. İkisi şirket arabasında yaşanmıştı. Birinde ruhsatlar diğer arabanınkiyle karışmıştı, diğerinde ruhsat öbür arkadaşın üstündeymiş arabada sanıyordum. Diğer ikisi de kendi arabamda olmuştu. Birinde ruhsatı akşam eve giderken çekmecemde unutmuştum ve hafta sonuydu. Pazar günü ruhsatsız araba ile gezmiştim. Diğeri de yine pazar günü işe giderken olmuştu. Montumun cebinde unutmuşum, ve şantiyeye geldiğimde fark etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ağustos 2012; 16:28:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ufak hasarda gereksiz ancak adamın yeni ciilop gibi 55.000 saydığı arabasına patlatıp bir çok parçalarını değişip, boyatıp adamın ikinci elde çok rahat 47.000 Liraya satacağı arabasını tamir sonrası 35.000 Liralık araba haline getirirseniz...İZİN VERİNDE ADAM BU ARADAKİ 12.000 LİRAYI İSTESİN...Sineye çek demek biraz garip olur..Ve haksızlık olur..Şahsi düşüncem budur..Saygılarımla..

3 yorumun da birbiini tutmuyor.

Saygılarımla.
  • Deger kaybı davaları bana iki şey anlatıyor.

1. Kan parası
    2. Avukatlara yeni gelir kapısı

Çarpıldıgı için değer kaybı isteyen kişinin arabası 2 sene sonra tekrar kazaya karışırsa ne olacak. İlk değer kaybı ödeyen kişi araç sahibine dava açıp, verdiği paranın yarısını geri mi isteyecek?

Eger trafikte araçla gezerken değer kaybı riski var ise, bu risk ekstra prim ödeyerek sigorta poliçesine eklenebilmeli ve risk sigorta şirketine paslanabilmeli ve bu davaların muhatabı sigorta şirketleri olmalı. İki araç sahibi muhatap edilmemeli.

Özetle bu davalar bana anlamsız ve saçma geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: draguh

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ufak hasarda gereksiz ancak adamın yeni ciilop gibi 55.000 saydığı arabasına patlatıp bir çok parçalarını değişip, boyatıp adamın ikinci elde çok rahat 47.000 Liraya satacağı arabasını tamir sonrası 35.000 Liralık araba haline getirirseniz...İZİN VERİNDE ADAM BU ARADAKİ 12.000 LİRAYI İSTESİN...Sineye çek demek biraz garip olur..Ve haksızlık olur..Şahsi düşüncem budur..Saygılarımla..

3 yorumun da birbiini tutmuyor.

Saygılarımla.

Haklısın. Gözünden kaçan nokta her üç yorumda anlattığım durum farklı.. a - b - c versiyonları..Bu durumda böyle , bu durumda böyle, bu durumda böyle. Hasara göre ve adama göre pozisyon alma..Saygılarımla..

• Herkese iyi bayramlar diliyorum uzun zamandan beri ceza yediğimden dolayı sadece yazdıklarınızı okudum herkese saygı duyuyorum ama benim canım yanımda 13 gün aracım serviste kaldı 2 parça değişti ve bir sürü servis elemanıyla kanka olduk git gel parça geldimi bayrama yetişecekmi uğraş dur, bunun bir karşılığı olmalı neyse hasardan sonraki gün çarpan vatandaşla jandarmada buluştuk suçluluk duyduğunu değer kaybını karşılayacağını söyledi bende tamam o zaman araç kiralama kullanmıyacağım dedim ve ayrıldık benım kaskom karşı taraftan masrafları alacakmış aracım serviste tam 13 gün kaldı neyseki bayramdan önce aracıma kavuştum,çarpan adamda 20 gün sonra 2000 tl vereceğini söyledi 7 8 gün sonra arıyacağım eğer yok kardeşim vazgeçtim falan derse 2 bin tl harcayacağımıda bilsem 5 yıl süreceğinide bilsem kesinlikle dava açacağım.parayı yolda toplayıp araba almıyorum eşşek gibi çalışarak alıyorum.(çarpan vatandaş 20 yıl önce ölümlü kaza yaptığı için ömür boyu trafikten men edilmiş) alkolik değilmiş.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.