Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: legend1982

sildim

?
  • Gün gelir,sen o 43 binlik arabanla gider bir Ferrari'ye,Lamborghini'ye falan vurursun;adamın arabası senin arabanın sıfır fiyatının 2katı kadar değer kaybeder,görürüm ben o zaman seni.
    Ehliyetin ha var ha yok,adamın arabası değer kaybediyor mu kaybediyor,bu senin açtığın davanın adamın ehliyetinin olup olmamasıyla alakası yok.Adamın ehliyeti olsa da eminim açardın.
    Siz de arabanızı lüks araçlara vurup değer kaybı davası falan uğraşırsanız gelip forumda ağlamayın.
    Bu değer kaybı davası da ne saçma birşey dir,arabayı kasıtlı olarak çizme vs durumları dışında açılmamalı.
    Her önüne gelen dava mı açacak?
    Araba dediğiniz şey Allah değil,tapmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordmustanggt2005 -- 7 Ağustos 2012; 9:39:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

bunun başka yolu yok.ya adam gibi kurallara uymayı öğrenecke herkes,ya da cezasını çekecek
    avrupada yaya geçidine adım attığınızda araçlar zınk diye durmak zorunda.neden? cezası çok ağır kaç yüz euro.ve bu uygulama bi kaç yıl sonra iyice oturuyo.sürücüler artık bu kurala ister istemez uyuyo sadece cezası olduğu için değil.yani bi bilinç oluşuyo.demek istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 7 Ağustos 2012; 10:17:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vilfarm

quote:

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

bunun başka yolu yok.ya adam gibi kurallara uymayı öğrenecke herkes,ya da cezasını çekecek
    avrupada yaya geçidine adım attığınızda araçlar zınk diye durmak zorunda.neden? cezası çok ağır kaç yüz euro.ve bu uygulama bi kaç yıl sonra iyice oturuyo.sürücüler artık bu kurala ister istemez uyuyo sadece cezası olduğu için değil.yani bi bilinç oluşuyo.demek istediğim bu.

O zınk diye durmak uygulamada olmuyor maalesef. Zınk diye dur bakalım, ne oluyor?

Hakikaten çarpın bakalım 350 - 400 bin liralık arabayada ondan sonra sahibi 50 bin liralık dava açsın sana, ondan sonra ödeyemiyorum bunu de ve hapis yatarım dermisin demezmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

quote:

O zınk diye durmak uygulamada olmuyor maalesef. Zınk diye dur bakalım, ne oluyor?

Hakikaten çarpın bakalım 350 - 400 bin liralık arabayada ondan sonra sahibi 50 bin liralık dava açsın sana, ondan sonra ödeyemiyorum bunu de ve hapis yatarım dermisin demezmisin?

zınk diye den kastettiğim mecburen duruyo mecburen
    verdiğin örnekle bu konu alkadar değil dostum.bak benim demek istediğim bir bilinç oluşturmak toplumda.herkes zorunlu olarak asgari kurallara uymak zorunda.ehliyetsiz araç kullanmanın cezasını arttır,kırmızı işıkta geçme cezası 1000 lira olsun.her köşeye de kamera koy.bak gör 1 sene sonra herkes nasıl tıpış tıpış uyuyo kurallara.ha bu kurallar oturur,insanlar alışır ve kurallar ihlal edilmez,o durumda değer kaybı saçma olur.ama şu anda bu sistem olmadığı için insanlar devletin veremediği cezayı kendileri veriyo akıllansın diye.burdaki aksaklık budur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 7 Ağustos 2012; 10:37:40 >

• quote:

quote:

+1, ama ne kadar anlatsakta boş, dediğiniz gibi bilinç oluşması lazım, bilinç kimde olur? medeni insanda? medeni insan kimdir? kendi menfaatinden ziyade karşısındakini düşünen yani kurallara, toplumsal teamamülere uyandır? varmı bizim memlekette ? maalesef çok az... adam serseri mayın gibi dolaşacak ortalıkta, haklı ve tutarlı olduğu hiçbir konu olmayacak gidecek birinin malını yada canına zarar verecek ve biz buna "kaza" diyecez!!! hatta olayı masumlaştırmak için, ya sizde 400 bin tl lik arabaya çarpsanız nasıl tazminat ödeyeceksiniz diyede dahiyane bir soru soracağız... adamın arabasının ne olduğu önemli değil isterse 72 model vosvos kaplumbağa olsun, bakımı, muayenesi, lastikleri, düzenli bir şekilde yapılmış/kontrol edilmiş, kullananda adam gibi adamsa kurallara göre hareket ediyorsa, bu haliyle bir olaya karışmışsa ben ona kaza derim.. böyle bir durumda elbette tazminat diye bir şey söz konusu olamaz!! böyle bir durumda değil 400 bin tl lik arabaya çarpmak isterse bugatti veyron a çarpsın bunun adı kaza dır...

• Hasbelkader dava açılmalı diyen arkadaşlar bir gün Q7 gibi bir araca yan çıtadan girerlerse o zaman konuştuklarını iyi hatırlarlar. Ödeyemeyeceğiniz meblağlarla karşılaşmak insanın bütün dünyasını alt üst eder. Fazla acımasız olmamak gerek bu konularda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

quote:

+1, ama ne kadar anlatsakta boş, dediğiniz gibi bilinç oluşması lazım, bilinç kimde olur? medeni insanda? medeni insan kimdir? kendi menfaatinden ziyade karşısındakini düşünen yani kurallara, toplumsal teamamülere uyandır? varmı bizim memlekette ? maalesef çok az... adam serseri mayın gibi dolaşacak ortalıkta, haklı ve tutarlı olduğu hiçbir konu olmayacak gidecek birinin malını yada canına zarar verecek ve biz buna "kaza" diyecez!!! hatta olayı masumlaştırmak için, ya sizde 400 bin tl lik arabaya çarpsanız nasıl tazminat ödeyeceksiniz diyede dahiyane bir soru soracağız... adamın arabasının ne olduğu önemli değil isterse 72 model vosvos kaplumbağa olsun, bakımı, muayenesi, lastikleri, düzenli bir şekilde yapılmış/kontrol edilmiş, kullananda adam gibi adamsa kurallara göre hareket ediyorsa, bu haliyle bir olaya karışmışsa ben ona kaza derim.. böyle bir durumda elbette tazminat diye bir şey söz konusu olamaz!! böyle bir durumda değil 400 bin tl lik arabaya çarpmak isterse bugatti veyron a çarpsın bunun adı kaza dır...

Vallahi saçmlıyorsun şimdi. Kışın mesela bana çarpan adamın muayenesi varmıydı yokmuydu onu bile bilmiyorum. LAstikleri iyimiydi kötümüydü ona bile bakmadım. Tutup diş derinliğini ölçecek değildim herhalde.

TOROS belki kurallara uygun gidiyordu. Yolunda giderken bu 43 bin liralık araba sokak arasından çıktı ve adamda ona önden vurdu. Me malum böyle olmadığı? Belki geliş gidiş istikamette yan yana geçişirken önüne bir şey çıktı ve toparlayamayıp vurdu. Muayene ve ehliyet yok ya, kafadan suçlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ağustos 2012; 11:33:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Dava açarsan o adama belki iyilik yapmış olursun, ama açmazsan ilerde sebep olabileceği şeylerden de mesul olabilirsin.

+1
  • quote:

quote:

quote:

demek istediğimi anladığın daha doğrusu anlatabildiğim için şükür.
    hala 300.000 lik arabaya çarpma ve 50.000 değer kaybı ödeme örneğini sunan arkadaşlar da umarım bir nebze olsun anlamışlardır.
    burdaki amaç para koparmak değil!
    devletin adam edemediği bu trafik teröristlarini ya da canavarlarını adam etmek
    kurallara uymak zorunda bırakmak!
    ben özellikle kural tanımaz,yolları kendi babasının malıymış gibi gören,kırmızı nedir tanımayan dolmuş,otobüs ve taksicilere açılması gerektiğini düşünüyorum + bu kendini bilmez hem suçlu hem güçlü trafik magandalarına

• Carpmak sorun degil. İnsanlık hali herkes hata yapar. Ama hem carpıp bir de üstüne artistlik yapıyorsan iste orda duracaksın. Böylelerin donuna kadar alsan az gelir. Madem carptın essek gibi susmayı , hasarı karsılamak vs yapmayı ögreneceksin. Artistlik yapmak nedir ? Ehliyetin yok. Bütün suclu sensin. Sonra da gider yap. Kimse kusura bakmasın yok öyle bir dünya.

Ha insan gibi insan olana zaten dava olayına bende karsıyım. Fakat bu tiplere de haddini bildirmenin sonuna kadar arkasıdayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

quote:

quote:

Vallahi saçmlıyorsun şimdi. Kışın mesela bana çarpan adamın muayenesi varmıydı yokmuydu onu bile bilmiyorum. LAstikleri iyimiydi kötümüydü ona bile bakmadım. Tutup diş derinliğini ölçecek değildim herhalde.

TOROS belki kurallara uygun gidiyordu. Yolunda giderken bu 43 bin liralık araba sokak arasından çıktı ve adamda ona önden vurdu. Me malum böyle olmadığı? Belki geliş gidiş istikamette yan yana geçişirken önüne bir şey çıktı ve toparlayamayıp vurdu. Muayene ve ehliyet yok ya, kafadan suçlu.

biz mağdur yönünden bakıyoruz ve elimizde şu veriler var:
    ehliyetsiz bir sürücü,muayenesiz bir araba...
    sen ise hala belki şöyle belki böyle oldu diyorsun.orasını bilemeyiz.bilemediğimiz şey hakkında yaptığın yorum da ne kadar doğru.ayrıca hep aynı örneği vermeyin.şu pahalı araç örneğini.bizim bahsettiğimiz bir zihniyetin bilincin oluşması için atılacak ufak bi adım sadece

• Size bir şey yazıyorum..Okuyup gülmeyin..Ben 1980 yılında bu şehire geldim...Ve yıllardır ömrüm bu şehirde araba sırtında geçiyor..Hep özellikle dikkat ediyorum.İstanbulda hangi yolda ne hızda gidiyorsam ..ÖNÜMDE PAHALI BİR ARABA VARSA GERİ KALIP ARAYA BAŞKA ARABA ALIYORUM..Bu dediğiniz AUDİ - LAND ROVER , PORSCHE , BMW 520 - Mercedes 300 v.s..Niye biliyormusunuz ? Yol hali ne olur ne olmaz.Yol tıkanır, adam ani fren yapar..Önüne hayvan fırlar..Arkadan çarpan 8 de 8 suçlu...KORKUYORUM....Çarpmaktan değil..Zarar ziyanı ödemekten korkuyorum..Şimdi yazın ...BEN SALAKMIYIM ?..YADA KORKAKMIYIM ?..Sadece kendi aklımca tedbir almaya çalışıyorum..Saygılarımla..

• Takdir sizin fakat kazada aile fertlerinden birisi ölen bir ailenin karşı taraftan kan parası istemesine benziyor bu durum.
  • Değer kaybı dediğiniz, aracım kazasız iken kazalı araç durumuna düştü, satacağım zaman daha düşük bir fiyatı olacak, aradaki farklın karşılanması ile ilgili mi?
  • kan parası değil.yaptığı eşekliğin bedeli
    adam gibi araç kullanacaksın,ehliyetin olacak aracın muayenesi olacak.alkollü olmayacaksın.kurallara uyacaksın.uymazsan cezanı ç.ekersin.
  • şu bilinç oluşmuş açmalısın diyenlerin çoğunda(lafım kimseye değil)
    "suçlusun devletin kestiği cezaların yananında birde ben ceza keseceğim yasal yollar ile senin paranı alıp akıllanmanı sağlayarak ülkeyi senin gibilerden temizleyeceğim"
  • quote:

kan parası değil.yaptığı eşekliğin bedeli
    adam gibi araç kullanacaksın,ehliyetin olacak aracın muayenesi olacak.alkollü olmayacaksın.kurallara uyacaksın.uymazsan cezanı ç.ekersin.

Tamam aynı mantık işte. Cezayı devlet zaten adama kesmiştir, kesmelidir. Bir daha olmaması için engelleyici önlemler almalıdır (Para cezası asla engelleyici bir ceza değildir). Ama onun dışında birde kazada haklı tarafın "bana da bu kadar para vereceksin değer kaybı için" demesi kan parasıdır.

Kan parasını çarpıp ölümüne sebep olduğunuz insanın ailesi ister sizden. Kan parası ödemeniz devletten ceza almayacağınız anlamına gelmez. Devletten yine suçunuzun cezasını alırsınız. Aile, bu durumu çıkara dönüştürmek için ister kan parasını. Çarpan adam zaten vicdan azabı çekiyordur. Biraz olsun kurtulmak için öder hemen istenen parayı. Bire bir aynı olay değer kaybı parasının istenmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

şu bilinç oluşmuş açmalısın diyenlerin çoğunda(lafım kimseye değil)
    "suçlusun devletin kestiği cezaların yananında birde ben ceza keseceğim yasal yollar ile senin paranı alıp akıllanmanı sağlayarak ülkeyi senin gibilerden temizleyeceğim"

eşek hoşaftan anlamaz ama ceb,inden çıkan paradan anlar
    bi daha ehliyetsiz trafiğe çıakrken 2 defa düşünür (düşünebilme yeteneği varsa tabi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokka

quote:

kan parası değil.yaptığı eşekliğin bedeli

Tamam aynı mantık işte. Cezayı devlet zaten adama kesmiştir, kesmelidir. Bir daha olmaması için engelleyici önlemler almalıdır (Para cezası asla engelleyici bir ceza değildir). Ama onun dışında birde kazada haklı tarafın "bana da bu kadar para vereceksin değer kaybı için" demesi kan parasıdır.

Kan parasını çarpıp ölümüne sebep olduğunuz insanın ailesi ister sizden. Kan parası ödemeniz devletten ceza almayacağınız anlamına gelmez. Devletten yine suçunuzun cezasını alırsınız. Aile, bu durumu çıkara dönüştürmek için ister kan parasını. Çarpan adam zaten vicdan azabı çekiyordur. Biraz olsun kurtulmak için öder hemen istenen parayı. Bire bir aynı olay değer kaybı parasının istenmesi.

ben mevcut olay için konuştum.sen çarpan adam vicdan azabı çeki,yordur diyosun.çekmediği belli.
    devlet cezayı kesmiyor.kesemiyor.yere tükürmek,izmarit atmak kabahatler kanuna göre 50 lira civarı para cezası gerektirir.hiç gördün mü bu cezayı kesen veya ödeyen birini?kesmeye başlansa bir daha adam yere tükürebilir mi ya da sigara atabilir mi?yapamaz
    trafikte de doğru düzgün cezalar konmalı.bi adam ehliyetsiz,muayenesiz trafiğe çıkma cesaretini gösterememeli,bi de üstüne artislik yapamamalı
    ceza veya mevcut sistem düzgün olsa zaten bu değer kaybı diye bişey kendiliğinden ortadan kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 7 Ağustos 2012; 14:04:08 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.