Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnRe

Baştan çağırsaydınız hocam keşke jandarmayı hiç uğraşmaya değmez.

işin üzücü noktası jandama telefonda siz aranızda anlaşın anlaşamazsanız bizi çağırın dedi bende anlaşayım dedim sonradan dank etti kafam,tekrar aradım jandarmayı öyle geldiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Değer kaybı mevzusununda b.ku çıktı. Çıkartma kardeşim o zaman arabayı trafiğe. Kaskona git yaptır. Sanane adamın ehliyeti olup olmamasından? Şahıs kendine kesilen cezayı öder biter.

Normal bir kaza değil ki bu. Adamın ehliyeti yok, arabanın muayenesi yok.

Yani şöyle; direksiyonda olmaması gereken biri, trafikte bile olmaması gereken bir arabayla gelip benim arabama çarpıyor.

Açıkçası bir gram acımazdım.

Adamin daha once ehliyeti varmis. Demek ki araba kullanmayi biliyormus. Muamesi bizi ne ilgilendirir ki? Adamla tuvturk arasinda birsey muane. Butun forumdakiler kurallara dort dortluk uyuyor ya hasta oluyorum kanun adami kesiliyor herkes. Herkes ustune dusen cezayi oder olur biter.

mantıkta süper helal olsun.

o zman senin mantıkla gidersek ;

adamın birisi polis daha önce bir suçluyu öldürdü. emekli oldu sivilde başkasını vurdu. sorun olmaz herhalde. ne de olsa önceden vurma hakkı vardı değil mi?

Sizin verdiginiz uc ornekler. Ehliyetini alkollu kullanmaktan kaptirmistir vs bunlar onemli seyler degil. Baska neden kaptirilmis olabilir ki ehliyet? Sonucta ehliyet el konulma suresi bitecek ve bu vatandas yine ayni sekil arac kullanmaya devam edecek. Bisey degismeyecek yani.

kaptırmışsa otursun evinde araba sürmesin.

• her zaman değer kaybı davası açılmalı .adam kasko var nasılsa deyip dan dun kullanıyor aracı.en fazla hasarsızlık indirimi bozulura güveniyor.mutlak açılmalı.
  • Yerinde durman hata yarın hemen aç....ona açma buna açta gittikçe çoğalmaya başlıyorlar sonra..
  • Kendimi senin yerine koydum.
    Herhalde hiç düşünmeden açardım davayı.
  • bir söz vardı, yanlışsam düzeltin:
    bugün acırsan yetime
    yarın koyar ..tüne

böyle tiplere acımayacaksın, dava açıp donuna kadar alacaksın verdiği zararın karşılığını...
  • Bu değer kaybı davası konuları çok popüler oldu. Duyan gelip açıyor ama 10 dakika araştırınca ya da bir avukata falan sorunca bu davadan bir kazanç elde etmenin neredeyse imkansız olduğunu anlayacaksınız. Ne yazık ki Türkiye'deki mahkeme işleri çok sıkıntılı yürüyor.
  • Anlaşılan genelde köy yollarında araba kullanan bir vatandaşmış. Eğer öyleyse değer kaybı davası açın. Bir yandan devlet, bir yandan zirai ilaççılar öpüyor zaten. Bir de siz öpün ne olacak. Adam alışıktır zaten.

Normal şehir trafiğinde araç kullanan biriyse uyarı amacıyla dava açılabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

quote:

quote:

Değer kaybı mevzusununda b.ku çıktı. Çıkartma kardeşim o zaman arabayı trafiğe. Kaskona git yaptır. Sanane adamın ehliyeti olup olmamasından? Şahıs kendine kesilen cezayı öder biter.

Yani şöyle; direksiyonda olmaması gereken biri, trafikte bile olmaması gereken bir arabayla gelip benim arabama çarpıyor.

Adamin daha once ehliyeti varmis. Demek ki araba kullanmayi biliyormus. Muamesi bizi ne ilgilendirir ki? Adamla tuvturk arasinda birsey muane. Butun forumdakiler kurallara dort dortluk uyuyor ya hasta oluyorum kanun adami kesiliyor herkes. Herkes ustune dusen cezayi oder olur biter.

mantıkta süper helal olsun.

o zman senin mantıkla gidersek ;

adamın birisi polis daha önce bir suçluyu öldürdü. emekli oldu sivilde başkasını vurdu. sorun olmaz herhalde. ne de olsa önceden vurma hakkı vardı değil mi?

Sizin verdiginiz uc ornekler. Ehliyetini alkollu kullanmaktan kaptirmistir vs bunlar onemli seyler degil. Baska neden kaptirilmis olabilir ki ehliyet? Sonucta ehliyet el konulma suresi bitecek ve bu vatandas yine ayni sekil arac kullanmaya devam edecek. Bisey degismeyecek yani.

Cevap vermeye tenezzül bile etmeyin lütfen..

• 1. Arabayi ehliyet kullanmiyor gibi bir klise var cokta dogrudur.
    Kaza nedir? İnsanin iradesi disinda olan ve maddi manevi zarari olan hadise.
    Bu insan istemeyerek sizin araciniza carpiyor.
    Siz 43 bin lira vererek sifir arac almissiniz Allah daha cok versin ama o adam torosa biniyor.
    Belki o arac onun ekmek teknesi. Yada ailesini tasiyor iste koy yerinde herhangi bir acil duruma karsi.
    Ayrica koy yerinde ne muayenesi ne ehliyeti diye dusunuyor olabilir. Cunku ehliyet dedigimiz sey bir belgeden ziyade akli selim olan insanin gostergesi. Arac muayenesi ise trafige uyumluluk belgesi. 2 senede bir aliniyor. Ki zaten muayeneden muayeneye bakim yaptiran adamin da bundan farki yok.

Soyle dusunun siz aracinizla ferrari 458 'e arkadan carptiniz. Ve aracta neredeyse 60-70 bin liralik masraf var. Kasko ne kadarini karsilayacak? Ustune ustluk bu adam gozu gibi baktigi arac icin size deger kaybi davasi acsa ne dusunursunuz? İyi mi eder kotu mu?
    Sizin vereceginiz 3 bin lira sizi cok zorlamaz belki ama o adami zora sokabilir. Bir kac ay faturasini zor odeyip, cocuklarinin ihtiyaclarini karsilayamayabilir.
    Ben hosgoruden yanayim. Basinizin gozunuzun sadakasi olsun. Dunya mali dunyada kalir neticede. Yarin basiniza boyle bir olayin gelmeyeceginin garantisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Dava açarsan o adama belki iyilik yapmış olursun, ama açmazsan ilerde sebep olabileceği şeylerden de mesul olabilirsin.

Ne alaka ? :S

Değer kaybı davası sonucu , adamın en fazla 2-3 bin tl tazminat ödemeye mahkum bırakılması demek , ilerde tekrar yaşayacağı , belkide sebebi olacağı kaza ve kaza sonucu oluşabilecek ölümlerin önüne geçebileceği anlamınamı geliyor ?
  • Hiç düşünmeden açın davanızı.. Direksiyona geçtiğinde tekrar düşünsün.. O ehliyeti boşuna kaptırmamış.. Cezasını çekmeli.
  • bu değer kayıpçılar sonunda patlayacak görüceksiniz bakın trafiğe çıkıyor isen riskide biliorsun zaten kazadır olur ekstrem durumlar haricinde aç gözlülüğün lüzumu yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazır -- 6 Ağustos 2012; 7:47:39 >
  • İnsaf artık. Tamam adam ehliyetini kaptırmış olabilir ama neticede var adamın ehliyeti ve belki acil bir durum için çıktı arabayla yola veya belkide mecbur araba kullanmaya. Adam zaten senin masrafını ödeyecek, daha ne diye değer kaybı davası açacaksın ki?
    Misal, ehliyetimi kaptırdım diyelim. Hoş, alkol kullanmıyorum, nasıl kaptırırım onuda bilemem ama diyelim ki ehliyetimi kaptırdım. Yine çıkacağım trafiğe. Atıyorum 6 ay ehliyetime el konması demek arabamın kapının önünde 6 ay yatması ve ev halkının 6 ay boyunca arabasız dışarı çıkması demek. Çünkü evde benden başka araba kullanan yok. Belki bu adamında öyle bir maruzatı vardır ve kullanmak zorunda kalmıştır. Bence açma değer kaybı davası. Zaten bunu çıkaran zihniyeti kınıyorum. Yahu zaten kasko arabanın zararını çarpan adam suçlu ise karşı taraftan alıyor. Daha neyin davası açılır ki?

Maşallah forum üyeleri çok acımasız. Mübarek ramazan vakti insanda biraz merhamet olur. Sanki adam isteyerek çarptı. Birde o süründürün adamı diyenler yokmu, aferin süründürün her size çarpanı. Ha birde ehliyeti olup muayenesi olsaydı ne diyecektiniz acaba? Yok açma diyecektiniz galiba.

Şu değer kaybı davasını savunanlar bir gün çarpsınlar 250 - 300 bin liralık bir arabayada çarptıkları arabanın sahibide onlara bir değer kaybı davası açsın da göreyim onları ondan sonra buraya gelip açtıkları konuları.

2011 Aralık ayında bana birisi arkadan çarptı. Benim kaskomda trafik sigortamda tam. Çarpan adamın kaskosu yokmuş. Ehliyetide yanında değil, evdeymiş. Unutmuş adam ehliyetini. Suçumu kabul ediyorum dedi rapor tuttuk. Ehliyetinide buldu evden ve pazartesi günü ehliyet bilgilerinide yazıp rapora fotokopisini ehliyetin Renault servisine fakslatıp işlemleri başlattım. Kalkıp adama "vay efendim ehliyetin evde sen nasıl trafiğe çıkarsın" demedim. Çıkıp adama değer kaybı davası açmadım. Demek siz olsanız adamı öldürürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Ağustos 2012; 8:29:20 >

• iyikide para verip sıfır bir araç sahibi olmuşsunuz helal. Çocukluğunuz yokluk içinde geçtiğinden olsa gerek ki çoğu kişide bir sonradan görme havası sezdim. Yazık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olric Reyiz

iyikide para verip sıfır bir araç sahibi olmuşsunuz helal. Çocukluğunuz yokluk içinde geçtiğinden olsa gerek ki çoğu kişide bir sonradan görme havası sezdim. Yazık..

bi dizi film vardı eskiden medeni karpuz karakteri para bende der dururdu yorumunudan sora hatırladım birden
  • quote:

quote:

aynen katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olric Reyiz

iyikide para verip sıfır bir araç sahibi olmuşsunuz helal. Çocukluğunuz yokluk içinde geçtiğinden olsa gerek ki çoğu kişide bir sonradan görme havası sezdim. Yazık..

+1

Güzel yorum,insan önce karşındakiyle empati kurmalı,sonra sorgu,suistimal etmeli
  • quote:

Bu değer kaybı davası nasıl işliyor ?

Mahkeme,avukat... için heralde kafadan 2-3 bin tl lazım.Davayı kazandı diyelim,gariban adam olduğu muayneyi yaptırmamasından, toros a binmesinden belli.Adam cezayı,karşı tarafın hasarını vs. ödedikten sonra tabi ödeyebilirse sıfırlanacak.Şahsın açtığı dava değer kaybı parasını nasıl ödeyecek,haciz yoluyla mı,alacak ?
  • Zamanında adamın biri ışıklarda bizim arabaya çarpıp kaçtı.Babamda adamı kovalayıp önünü kesti. Baktık adam sarhoş,arabada ne muayene var ne sigorta.Dedi abi ben bu aracı yaptırıcam polis çağırma falan filan.Aldık adamın ruhsatını, telefonunu ertesi gün yetkili serviste yaptırdı.

Diyeceğim o ki, aracın değerini ciddi şekilde düşürmediyse (şasi eğilmesi,2-3 parça değişimi) bence dava açmayın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.