Şimdi Ara

EHLİYETSİZ VATANDAŞ ARACIMA ÇARPTI DEĞER KAYBI DAVASI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xvet

43 bine aldığım sıfır aracıma kafadan toros çarptı araçta ne muayene var nede adamda ehliyet daha önce ehliyeti kaptırmış şimdi benim düşündüğüm bu adama değer kaybı davası açayımmı açmıyayımmı?

değer kaybından ziyade, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu adam öldürmeye teşebbüsten hem ceza hemde maddi ve manevi tazminat davası açın. açınki belki aklı başına gelirde bir daha bu şekilde trafiğe çıkmaz.. bu tür denyolar yüzünden ülkemden nefret eder hale geldim, ama şu da bir gerçek bu olayda eğer aman boşver Allahından bulsun derseniz en az o adam kadar sizde suçlusunuz!! bu pislikleri toplumdan temizlemenin en etkili yolu hukuk kurallarını sonuna kadar işletmek!!!
  • Siz en iyisi bu adam hakkında idam cezası isteyin.

Yorumlara bakın yahu, yok hapis cezası, yok adam öldürmeye teşebbüs. Yok maddi ve manevi tasminat. Oldu, adamın evini bile alın, ailesine bile dava açın. İyi, her kaza o zaman adam öldürmeye teşebbüs olsun, tampon değdirmesine dahi dava açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Ağustos 2012; 9:57:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: Olric Reyiz

iyikide para verip sıfır bir araç sahibi olmuşsunuz helal. Çocukluğunuz yokluk içinde geçtiğinden olsa gerek ki çoğu kişide bir sonradan görme havası sezdim. Yazık..

+1

Güzel yorum,insan önce karşındakiyle empati kurmalı,sonra sorgu,suistimal etmeli

Çok iyi tespit.
    Madem o kadar değerli araban, çıkartma o zaman trafiğe.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Siz en iyisi bu adam hakkında idam cezası isteyin.

Yorumlara bakın yahu, yok hapis cezası, yok adam öldürmeye teşebbüs. Yok maddi ve manevi tasminat. Oldu, adamın evini bile alın, ailesine bile dava açın. İyi, her kaza o zaman adam öldürmeye teşebbüs olsun, tampon değdirmesine dahi dava açın.

sizin öneriniz nedir? adam her türlü ihlalle yola çıkıyor, bütün kuralları hiçe sayıyor, diğer insanların can ve mal kaybına zerre kadar değer vermiyor, gidiyor masum bir vatandaşın (ki bu herhangi birimiz olabilirdik) malına zarar veriyor, belkide bu kazadaki obje araba değil bir yaya da olabilirdi (ki bu herhangi birimiz olabilirdik) ve bu olay ölüm ile de sonuçlanabilirdi!! burada yapılması gereken en uygun davranış hukuk kurallarını işletmek değilmi ? hukukun el üstünde tutulmadığı bir toplumda nereye kadar ve nasıl yaşanabilir bir fikriniz varmı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Dava açarsan o adama belki iyilik yapmış olursun, ama açmazsan ilerde sebep olabileceği şeylerden de mesul olabilirsin.

Ne alaka ? :S

Değer kaybı davası sonucu , adamın en fazla 2-3 bin tl tazminat ödemeye mahkum bırakılması demek , ilerde tekrar yaşayacağı , belkide sebebi olacağı kaza ve kaza sonucu oluşabilecek ölümlerin önüne geçebileceği anlamınamı geliyor ?

Saksıyı çalıştır.
  • Normalde değer düşüklüğü davasını mantıklı görmüyorum, hani dersin görünmez kaza, cana geleceğine mala gelsin. Ama bu görünür kaza, bile bile lades ,davayı açın. Trafiğe çıkmak için yeter ve gerek şartların hiçbirini yapmamış.
  • iyi yapmışsın... hem ehliyeti yok hem sigortası yok... ne ala memleket

Biz kasko yaptırırken sigorta yaptırırken alkolsüz araba kullanırken ENAYİMİYİZ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

sizin öneriniz nedir? adam her türlü ihlalle yola çıkıyor, bütün kuralları hiçe sayıyor, diğer insanların can ve mal kaybına zerre kadar değer vermiyor, gidiyor masum bir vatandaşın (ki bu herhangi birimiz olabilirdik) malına zarar veriyor, belkide bu kazadaki obje araba değil bir yaya da olabilirdi (ki bu herhangi birimiz olabilirdik) ve bu olay ölüm ile de sonuçlanabilirdi!! burada yapılması gereken en uygun davranış hukuk kurallarını işletmek değilmi ? hukukun el üstünde tutulmadığı bir toplumda nereye kadar ve nasıl yaşanabilir bir fikriniz varmı ??

Bak; adam kaza yapmış. Kaza nedir? İstem dışı bir olay. Bilerek, isteyerek yapmamış. Adamın ehliyeti olsaydı, (yani kaptırmamış olsaydı) muayenesi tam olsaydı, arabası da TOROS değil Honda olsaydı bu seferde aynı düşüncelere sahip olurmuydunuz? Olmazdınız tabi ki. Değer kaybı davası açma bile derdiniz. Adam zaten çarptığı arabanın masrafını ödeyecek, bir sürü cezada yemiş. Daha neyin inadını yapıp yok efendim hapse atılması lazım, yok işte adam öldürmeye teşebbüsten maddi ve manevi tazminat açılması lazım, vs. vs. Adamın evini barkını altından alıp sokak ortasınamı atmak gerekiyor illa ki? Ne yaptı bu adam? Adam mı öldürdü? Hayır. Tecavüz mü etti? Hayır. Eşkiyalık mı yaptı? Hayır. Seninde benimde yapabileceğim istem dışı bir kaza yaptı. Şansına muayenesi yok, ehliyetine el konulmuş ve ehliyetsiz araba kullanıyor.

Gerçekten Allah beni DH forum üyelerinden birinin arabasına çarptırmasın. Tamponuna bile değdirtmesin. Çünkü maalesef forum üyeleri bu konuda çok ama çok acımasız. Konuyu açan arkadaş ve maddi manevi tazminat açılmalı diyen arkadaşlar bir gün gidip bir S600 Mercedes'e veya Bentley'e çarpsınlar bakalım da o lüks arabanın sahibi de desin ki milyarlık arabamın değerini düşürdün al sana 20 bin liralık değer kaybı davası. Aksi gibi muayene gününüde geçirmiş olun. O zaman da çıkıp "S600'e çarptım, muayene günümü geçirmiştim, 20 bin liralık değer kaybı davası açtı, suçluyum, kabul ediyorum ve ödeyeceğim" diyemi konu açarsınız yoksa "vicdansız altında S600'ü var, halen daha değer kaybı davası açıp oradan alacağı paraya bakıyor" diyemi konu açarsınız. Kendinizi biraz da çarpan adamın yerine koyun.

Hepiniz arabalarınızın muayenesini tam günü günündemi yaptırıyorsunuz? Ben şahsen son muayenemi 2 gün geçtikten sonra yaptırdım çünkü iş yerim bana Cumartesi günü öğleden sonra saatini uygun gördü. Normalde muayene günüm Ekim ayı içerisinde ilgili tarih perşembeye denk geliyordu, ama ben iki gün sonra yaptırdım. Şimdi ben cuma günü kaza yapsaydım muayene günüm geçtiği için arabamda bakımlı olduğu halde trafiğe el verişsiz arabamı olacaktım? Olayı çarpıtmayın. Adamın muayenesi yapılmış olsaydı, trafiğe el verişli arabamı olacaktı bu sefer?

Hiçmi ruhsatsız veya ehliyetsiz araba kullanmadınız? ben 4 kere arabamı ruhsatsız kullandım. 4 farklı zaman ve yılda unutup evden ruhsatı almadan çıkmışım. Ehliyetim cüzdanımdadır her daim ama ömrü hayatımda bir kez cüzdanımı pantolon değiştirirken diğer pantolonumun cebinde unutup ehliyetsiz evden çıkıp kullanmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Ağustos 2012; 15:13:18 >

• Senin vicdanına kalmış bişey.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Dava açarsan o adama belki iyilik yapmış olursun, ama açmazsan ilerde sebep olabileceği şeylerden de mesul olabilirsin.

Ne alaka ? :S

Değer kaybı davası sonucu , adamın en fazla 2-3 bin tl tazminat ödemeye mahkum bırakılması demek , ilerde tekrar yaşayacağı , belkide sebebi olacağı kaza ve kaza sonucu oluşabilecek ölümlerin önüne geçebileceği anlamınamı geliyor ?

Saksıyı çalıştır.

haha saksı ?

• SAKİN OLUN MİLLET YA HİLAL CEBECİ PAMPİŞ VİDEOSU ARIYORDUK NEREYE GELDİK

NEYSE KONUYA DONELİM BENİMDE ELİYETİM YOK YAS KUCUK DAYANIYORUM SON 1 SENEM KALDI BENCE JANDARAYI CAIRARARK İİ YAPMIŞSIN DAVAYIDA AC AMA MASRAFIN COK OLUR AVUKATIYDI IVIRIYDI ZIVIRIYDI BİTMİYOR CUNKU

GECMİŞ OLSUN .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoforum-bs -- 6 Ağustos 2012; 17:34:39 >
  • caydırıcı olması açısından destekliyorum
    şayet ehliyetsiz araba kullanıp kaza yapsam ve bi kaç bin lira değer kaybı ödesem,bi daha ehliyetsiz araba kullanırken 2 defa düşünürüm.
    avrupa da neden insanlar trafik kurallarına uyuyor?çünkü bi kırmızıda geçmenin cezası yüzlerce euro.ceza ne akdar ağırlaşırsa, ihlaller ed o kadar azalır
  • Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

O zaman trafiğe çıkmayacak hiç umurum da olmazdı. Arkadaşım aç davanı . Sonuna kadarda sürdür.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

Bak; adam kaza yapmış. Kaza nedir? İstem dışı bir olay. Bilerek, isteyerek yapmamış. Adamın ehliyeti olsaydı, (yani kaptırmamış olsaydı) muayenesi tam olsaydı, arabası da TOROS değil Honda olsaydı bu seferde aynı düşüncelere sahip olurmuydunuz? Olmazdınız tabi ki. Değer kaybı davası açma bile derdiniz. Adam zaten çarptığı arabanın masrafını ödeyecek, bir sürü cezada yemiş. Daha neyin inadını yapıp yok efendim hapse atılması lazım, yok işte adam öldürmeye teşebbüsten maddi ve manevi tazminat açılması lazım, vs. vs. Adamın evini barkını altından alıp sokak ortasınamı atmak gerekiyor illa ki? Ne yaptı bu adam? Adam mı öldürdü? Hayır. Tecavüz mü etti? Hayır. Eşkiyalık mı yaptı? Hayır. Seninde benimde yapabileceğim istem dışı bir kaza yaptı. Şansına muayenesi yok, ehliyetine el konulmuş ve ehliyetsiz araba kullanıyor.

Gerçekten Allah beni DH forum üyelerinden birinin arabasına çarptırmasın. Tamponuna bile değdirtmesin. Çünkü maalesef forum üyeleri bu konuda çok ama çok acımasız. Konuyu açan arkadaş ve maddi manevi tazminat açılmalı diyen arkadaşlar bir gün gidip bir S600 Mercedes'e veya Bentley'e çarpsınlar bakalım da o lüks arabanın sahibi de desin ki milyarlık arabamın değerini düşürdün al sana 20 bin liralık değer kaybı davası. Aksi gibi muayene gününüde geçirmiş olun. O zaman da çıkıp "S600'e çarptım, muayene günümü geçirmiştim, 20 bin liralık değer kaybı davası açtı, suçluyum, kabul ediyorum ve ödeyeceğim" diyemi konu açarsınız yoksa "vicdansız altında S600'ü var, halen daha değer kaybı davası açıp oradan alacağı paraya bakıyor" diyemi konu açarsınız. Kendinizi biraz da çarpan adamın yerine koyun.

Hepiniz arabalarınızın muayenesini tam günü günündemi yaptırıyorsunuz? Ben şahsen son muayenemi 2 gün geçtikten sonra yaptırdım çünkü iş yerim bana Cumartesi günü öğleden sonra saatini uygun gördü. Normalde muayene günüm Ekim ayı içerisinde ilgili tarih perşembeye denk geliyordu, ama ben iki gün sonra yaptırdım. Şimdi ben cuma günü kaza yapsaydım muayene günüm geçtiği için arabamda bakımlı olduğu halde trafiğe el verişsiz arabamı olacaktım? Olayı çarpıtmayın. Adamın muayenesi yapılmış olsaydı, trafiğe el verişli arabamı olacaktı bu sefer?

Hiçmi ruhsatsız veya ehliyetsiz araba kullanmadınız? ben 4 kere arabamı ruhsatsız kullandım. 4 farklı zaman ve yılda unutup evden ruhsatı almadan çıkmışım. Ehliyetim cüzdanımdadır her daim ama ömrü hayatımda bir kez cüzdanımı pantolon değiştirirken diğer pantolonumun cebinde unutup ehliyetsiz evden çıkıp kullanmışım.

insanlar kuralları kendi düşüncesine göre lastik gibi sağa sola çektiği sürece biz çok daha yerimizde sayarız, yorumunuzu şaşkınlıkla okudum, siz hernekadar bizim objektif düşüncemizi beğenmeyip yerden yere vursanızda saygı duymasanızda ben sizi incitmeden bir iki cümle yazıp kendi adıma konuyu kapatayım.. kurallar toplumsal yaşamı düzenlemek için vardır kuralların gözardı edildiği, ihmal edildiği durumlarda hukuk devreye girer, medeni toplumlarda hiçbir birey prosedürleri kendi kafasına göre belirlemez/belirleyemez, daha basit ifadeyle birey sonuçlarına katlanamayacağı eylem ve de davranışlara girmemeli girdiğinde de sonuçlarına katlanmalıdır.. siz işyerinizden izin alamdınız diye 2 gün geç muayeneye gidersiniz öteki şehir dışında olduğu için bakıma gitmez diğeri acelesi olduğu için lastikleri yenilemez...... bu senaryolar saymakla bitmez... şimdi sizde kazanın ne olduğunu yazmışsınız "istem dışı demişsiniz", muayeneye gitmemek istem dışı, bakım yaptırmamak istem dışı, ehliyeti kaptırmak istem dışı, kurallara uymamak istem dışı !!!... istem dışının ne demek olduğunu ya siz ya ben yanlış biliyorum, kişi bütün yükümlülüklerini yerine getirir, ondan sonra seyir halindeyken fren tutmaz, araç kontrolden çıkar, lastik kesici bir cisimden dolayı patlar, aniden karşısına birşey çıkar da kaza yaparsa budur istem dışı... birde şu yaklaşım çok ilginç adammı öldürdü tecavüzmü etti eşkiyalıkmı yaptı, doğruya yönelmemiz için illa birine zararmı vermemiz lazım, yani hata yapan bu adamın hatasının bedelini ödemesi için ila biri ölmeli yada tecavüze mi uğramalı... yada sizin düşüncelerinizin veya hukuka olan bakış açınızın değişmesi için böyle bir tevekkelin gelip size yada malınıza zarar mı vermesi lazım ???

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Adamin daha once ehliyeti varmis. Demek ki araba kullanmayi biliyormus. Muamesi bizi ne ilgilendirir ki? Adamla tuvturk arasinda birsey muane. Butun forumdakiler kurallara dort dortluk uyuyor ya hasta oluyorum kanun adami kesiliyor herkes. Herkes ustune dusen cezayi oder olur biter.

Muane ne la
  • İyi, konu sahibi arkadaş açsın davayı. Adam ödeyemezse sürüm sürüm süründürsün. Arabasını, evini haciz etsin. Yetmedi hapis cezası hatta idam ettirsin. Herkes değer kaybı davası açsın. Kimse gelip bundan sonra bu forumda "arabama çarptılar değer kaybı davası açayımmı" diye konu açmasın. Direkt mahkemeye gidip açsın davasını. Yolda yürürken ayağınıza basan olursa, omzunuza vuran olursada açın davayı.

Hepimiz zenginiz zaten. Lastikmi bitik hemen saatine kalmaz değiştiririz, frenmi bitik hemen dakikasına kalmaz yaptırırız. Ha yaptıramayan varsa satsın hemen arabasını, binmesin. Çünkü burası DH Forum. Kurallara harfiyen uyanlar, muayenesini geciktirmeyenler, MTV'sini son gününe bırakmayanların forumu.

Mübarek ramazan vakti maşallah herkes gardiyan. Birde konu sahibi arkadaş demiş ki bayrama memlekete gidecektim, açayım değer kaybınıda aklı başına gelsin. Tabi, bayram sadece senin hakkın. Çarpan adama bayram haram. Çünkü o insan bile değil. Kaza ile senin arabana çarpıp, aksi gibi ehliyetsiz ve muayenesi olmadığı için. Ramazan ayı paylaşmak ve merhamet ayı derler ama böylelerine nafile. Değilmiş demek. Adam zaten bir sürü ceza yemiş, senin arabanıda yaptıracak ve masrafını karşılayacak. Sende Allah beterinden korusun kardeş deyip gider bir fakire sadaka verirsin, adamlada el sıkışıp ayrılırsın olur biter. Ama yok, 43 bin liraya araba almış ya, ölünce mezarada götürecek ya, aman tüh 1000 lira düştü değeri ne olacak? Bunun kafasında ki üyeler de as, vur, kır, öldür diye fişekliyorlar. Aferin, devam edin.

Yorumlara bak, hiç acımam böylesine açarım davayı, sürüm sürüm süründürürüm. Yarın sende çarp 300 bin liralık bir arabaya da adam seni nasıl süründürür gör. Bir azgınlıktır, bir hırstır gidiyor insanlarda. Hep daha fazlası, hep daha fazlası, aman şuradan şu gelsin, aman buradan bu gelsin, hababam devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Ağustos 2012; 19:09:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: Olric Reyiz

iyikide para verip sıfır bir araç sahibi olmuşsunuz helal. Çocukluğunuz yokluk içinde geçtiğinden olsa gerek ki çoğu kişide bir sonradan görme havası sezdim. Yazık..

+1

Güzel yorum,insan önce karşındakiyle empati kurmalı,sonra sorgu,suistimal etmeli

Çok iyi tespit.
    Madem o kadar değerli araban, çıkartma o zaman trafiğe.

+1

• Okudum, okudum...Duramadım soruyorum...Hırsızın hiçmi suçu yok ?..Hep suçlu Nasrettin Hocamı ?..Adam gibi sürsün arabasını...Hayvan gibi sürmesin...Gelip insanların arabasına kafadan patlatmasın... Sizin yeni aldığınız 43.000 Lira saydığınız bir arabaya bir serseri gelip patlatsa"" sağolasın canım...Eline sağlık...Sigorta yarım yamalak yaptıracak zaten..Var git yolun açık olsun.."" ..Diyeceksiniz hemi ?. Doğruyu hep doğruyu söyleyin. Fakiri koruyacağım diye haklıya haksız haksıza haklı demeyin....İğneyi kendinize çuvalduzu başkasına batırın.. Not.. Açıklama.. Çuvalduz Adam boyunda saman taşınan hararları dikmek için kullanılan bir karış boyunda iğne..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Ağustos 2012; 19:19:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vwag

quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Adamın senin istediğin meblağı ödeyecek duyumu yoksa sen yaptığın dava masrafı ile o adamda hapis yatmakla kalacak

O zaman trafiğe çıkmayacak hiç umurum da olmazdı. Arkadaşım aç davanı . Sonuna kadarda sürdür.

Tamam da kardeşim yapmış bir cahillik.Herkesin sizin ki gibi güzel bir yaşamı yok insanların eğitim ve maddi durumları kötü böyle fırsatlar çıkınca karşılarına değerlendiriyorlar.Bir toros sizin için hurda olabilir ama onlar için dğişilmez bir taşıt.tabi kişi hakkında bilgim yok ama dediğim tarzda biri ise fazla üstelememek gerek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.