Şimdi Ara

EK MADDE 1 MERKEZİ YATAY GEÇİŞ SORULARINIZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
10
Favori
8.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam anladım şimdi. peki durum şöyle olursa: özel olan a üniversitesinde ingilizce tıp kazandım. hazırlığı a üniversitesinde okudum. tıp 1. sınıfa geçerken başka özel olan b üniversitesinde yıllık ücretin daha ucuz olduğunu fark ettim ve puanım da b üniversitesinin tıp fakültesine girmeye yetiyor. myp ile oraya geçiş yaptım, üniversitenin ingilizce yeterlilik sınavını da geçtim ve direkt olarak b üniversitesinde tıp 1. sınıfa geçtim. sonra b üniversitesindeki tıp 1. sınıfı da bitirdim ve gano ile devlet üniversitesi olan c üniversitesi geçmek istedim. bu durumda c üniversitesi tıp 2. sınıfına gano ile yatay geçiş yapabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evdeki Sinek -- 1 Eylül 2020; 11:37:7 >
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Kurumlar arası yatay geçiş hakkında pek bilgim yok ama hazırlık eğitimi bahsettiğim durum için geçerli değil. Lisans veya önlisans düzeyindeki bir programda geçirdiğin süre önemli olur demek istedim ve hazırlık buna dahil değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam çok teşekkür ederim. beni aydınlattınız sayılır.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 20 Ocak 2021; 23:50:56 >
  • Hocam mezuna bırakmıştım ama ek tercihlerde gitmek istiyorum. Şimdi ben boğaziçi moleküler biyolojiye gitsem boğaziçinde 1 sene hazırlık okuduktan sonra marmara bilgisayara yatay geçiş yapabilir miyim. Böylece hazırlığı iyi bi yerde okuyup istediğim bölümden de mezun olma ihtimali var mıdır ?

Benim puanım 504. Marmara tabanı 500. Girememe durumu olur mu o kadar adam çıkar ı önümde kontenjan 20 falan

• Myp ile geçtiğim yer farklı bir bölüm olsa bile ortak dersler varsa saydırabiliyor muyum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mouvo kullanıcısına yanıt
    Kesin girersiniz hocam. Genelde başvuranların yarısı öylesine başvuruyor kayıt yapmıyorlar. En kötü ihtimal yedekten girersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Üniden üniye değişiyor. Genelde sayıyorlar ama 0dan da alabilirler

• Ben istediğim bölümün %25 burslusunu az farkla kaçırdım.Üniversite Ücretli kontenjan açmadı. myp ile başvurup üçretli okuma şansım var mıdır

• HQVintage H kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam yök atlasa göre geçen senelerde 8-10 kişi kayıt yaptırmış. Kesin doğru mudur yök atlass

Doğrudur da o bir de tüm 4 seneye hem merkezi hem ortalamayla kayıt yaptıranların toplamı. Ben bu sene myp ile tıp fakültesi değiştirdim benle beraber 1 2 kişi geçmiş sadece 50 kontenjan vardı

• HQVintage H kullanıcısına yanıt
    Hocam myp ile açılması gereken %30 luk kontenjan her yıl için ayrı mı yoksa 4 sınıf toplam mı %30

Her yıl için ayrı

• merhaba ben bu sene ikinci öğretimim ve hazırlık okuyorum. bu sene sonunda kendi bölümümün türkçesine başka bir okulda geçmek istiyorum. geçmek istediğim yerin 14 puan üzerindeyim bölüm kontenjanı 85 kişi. benim hazırlıkta olmam veya hazırlıktan başarılı başarısız olmam türkçe bölüme geçmeme engel olur mu? türkçe bölüme geçerken muafiyet sınavına girmem gerekmez değil mi? ya da 14 puan oraya geçebilmem için yeterli mi? cevaploarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Hocam Merhaba

Ben tıp fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum .Bölümüm %100 Türkçe . %100 ingilizce ya da Almanca olan bir bölüme geçecek olsam dil muafiyeti isterler mi ?İnternet sitelerinden tam anlayamadım .Geçmeyi planladıgım üniler İYTE , marmara ve TAÜ yardımcı olursanız sevinirim .

• düşünenadam3546 D kullanıcısına yanıt

Eğer bu yıl başvurursan muafiyet sınavına girersin veya geçerliliği olan başka bir sınavla muafiyeti atlamam gerekir.Atlayamazsan hazırlık okuma hakkım var

Bu yıl başvurmazsan yani 2 3 4 vb sonraki yıllarda hazırlık okuma hakkın yok.Muafiyeti sağlamak zorundasın

• Bahar döneminde merkezi yerleştirme EK-1 puanı ile başvuru alan üniversite var mı acaba

• ben mesela daha önceki yıllarda yerleştim bi bölüme. sonra yatay geçiş yaptım ve 1 sene sonunda o bölümden de komple sildirdim kaydımı. sonra tekrar 2020de yksye girip yeni bi bölüme yerleştim. 2021de myp ile yatay geçiş hakkım oluyor dimi bu durumda? çünkü farklı bir yks puanıyla yerleştim ve 2. puanımın ilk yatay geçişi olacak. bi engel oluşturmuyor dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 20 Ocak 2021; 23:52:19 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.