Şimdi Ara

ekmek teknesi (max 15bin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Piyasada freelance 3d animatör/tasarımcı olarak çalışıyorum. İyi bir sistem benim için oldukça önemli. 2010 yılında yine sizlerin yardımı ile topladığım bilgisayarımı artık emekliye ayırma zamanı geldi (2600k işlemci, gtx580 ekran kartı 120gb ocz vertex 2 ssd )

Yeni sistem için düşündüğüm parçalar şu şekilde.

CPU
    i7-5820K (işlemcinin her zerresi benim için gerekli. görünen en iyi işlemci 5960x ancak bu işlemcinin koyduğu performans farkı fiyat farkının çok çok altında. Bu yüzden o tarafa girmemeye karar verdim. Hiç bir zaman 4lü sli yapmayacağımdan da eminim o yüzden 5830k yıda eledim.)

RAM

CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4-2400Mhz

GPU

gtx980 TI (referans modellerden farklı olarak gelen tek model bu ancak bi kaç aya yeni modeller gelecektir.)

SDD

Samsung 850 EVO 1TB

PCI-e SSD

intel 750 series 400gb (ilk başlarda kingston predator 480gb almayı planlıyordum ancak incelemelerde intelin açık ara fark koyduğunu gördüm ( http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/69260-kingston-hyperx-predator-480gb-ssd-review-8.html ) . Ancak bunun doğru bir seçim olduğundan emin değilim. Eğer bu tip pci-e ssd ciddi performans farkı yaratacaksa, yukarıdaki samsungu 500gb a düşüreceğim ve sadece çalışma alanı olarak kullanacağım. Windows ve yazılımlar buraya yüklenecek.

HDD

2 x Seagate Barracuta 2TB Raid 0 (yedekleme,depolama ve resim,müzik,video gibi sık kullanılmayan medya elemanları)2 x Seagate Barracuta 2TB Raid 0

ANAKART:

MSI SLI PLUS

Bu parçaları eski kasam olan thermaltake level 10-gt içerisine yerleştireceğim.

Soğutucu olarak eski sistemimde Noctua dh-14 kullanıyordum, noctuadan x99 işlemcilere adapte etmek için kit talep ettim sağolsunlar ücretsiz yolladılar ve eski soğutucumu kullanmaya devam edeceğim (bu arada 4.5ghz stabil OC hayal ediyorum, umarım yeterli olur. Testlerde yeni model olan dh-15 ten çok az geride olduğunu gördüm. bu benim için yeterli duruyor ) .

PSU olarakta yine eski 850W psumu kullanacağım. Sanıyorum yukarıdaki parçalar için yeterli olacaktır?

Şu anda bu yeni parçaların toplamı 9000 civarında , birde üzerine şu monitörü ekliyorum Dell p2715q 4K IPS ve 11bine ulaşıyoruz. İlk başta belirttiğim gibi, 4 bin daha esneklik var. Eğer ciddi performans farkı yaratacak derseniz değişiklik yapmaya hazırım. Yada bu parça gereksiz pahalı çıkar şunu koy gibi önerilerede açığım.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triplepen -- 18 Temmuz 2015; 13:33:06 >

• Butce musait cift xeonlu sistem oneririmhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107885071

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Butce musait cift xeonlu sistem oneririmhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107885071
    quote:

Butce musait cift xeonlu sistem oneririmhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107885071

Hocam selamlar,
    Teklifiniz için teşekkürler sisteminiz hesaplı duruyor ancak biraz araştırmadan sonra aslında sunduğunuz işlemcinin performansı hemen hemen benim işlemcimle aynı olacak. Bu hususta cinebench skorlarını baz alıyorum.

http://www.cpu-monkey.com/en/cpu_benchmark-cinebench_r11.5_multi_core-1

Linkte ki testte e2687w işlemci yok ancak onun ikinci versiyonu 12.21 puan elde etmiş. Aynı listede, 5820k 11.05 puanla yer alıyor. versiyon 1in 2ye göre yaklaşık 10-20daha az performans vereceğini varsayarsak 5820nin bile aşağısına düşmesi mümkün. İki işlemciyi tek sistemde toplamak avantajlı elbette ancak benim iş yükümün küçük bir bölümü render. Eğer müşterinin çok acelesi varsa zaten beni en iyi xeon bile kurtaramaz ve projeyi farma göndermek zorunda kalırız. Benim için projenin üretim esnası daha önemli. Hızlı veri okuma-yazma en az işlemci performansı kadar önemli (örneğin after effectste video işlediğimizi varsayalım). E bu durumda benim almak istediğim depolama seçeneklerini sizin sisteme takmaya kalksak zaten 18-19bini bulacağız. E monitörde lazım derken limiti bir hayli aşıyoruz. Teklifiniz için tekrar teşekkürler. iyi satışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triplepen -- 18 Temmuz 2015; 14:23:29 >

• Çift Xeon'a gerek yok bence. 8 çekirdekli i7 işini görecektir.

En az 64 Gb ram koy sistemine. Kendi sistemimde 48GB ram var ve bazen yetersiz kalabiliyor bazı 3ds Max sahnelerinde. Tabi hangi programlar ile çalıştığını bilemiyorum, ama Ram konusunda elini korkak alıştırma derim.

Psu için ise 850W yeterli olacağını düşünmekteyim. Mevcut sistemimde 780Ti, i7 4930K, ssd ve hdd bulunuyor, full render da bile psu nun fanı çalışmadı şimdiye kadar. Sli yapmayacaksan 850 Watt'ın yeterli olacağını düşünüyorum. Tabi internetten psu hesaplama siteleri var, oradan da bakarsan daha sağlıklı olacaktır. Psu'ların zamanla verimliliğinin düştüğünü de hatırlatmak isterim.
  • _Odyssey_ kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler hocam. Ram konusunda çok haklısınız, şu ana kadar hep 16g sistemde çalıştım ve model ağırsa tıkanmalar yaşadım. Ancak bu 10 projeden birinde oldu. O yüzden 32gb a geçmek yeterli olur diye düşündüm. 3d kısmında olmasa da video editleme/compositing kısmında gerçekten buna ihtiyaç olabilir. Büyük ihtimalle after effects ssdte cache yazmak yerine mevcut rami kullanmayı tercih edecektir. Bunu araştırıp emin olayım. Durum buysa aynı setten bi 4lü daha alayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: triplepen

cevabınız için teşekkürler hocam. Ram konusunda çok haklısınız, şu ana kadar hep 16g sistemde çalıştım ve model ağırsa tıkanmalar yaşadım. Ancak bu 10 projeden birinde oldu. O yüzden 32gb a geçmek yeterli olur diye düşündüm. 3d kısmında olmasa da video editleme/compositing kısmında gerçekten buna ihtiyaç olabilir. Büyük ihtimalle after effects ssdte cache yazmak yerine mevcut rami kullanmayı tercih edecektir. Bunu araştırıp emin olayım. Durum buysa aynı setten bi 4lü daha alayım.
    32Gb ram koyunca anakartta ekstra slot kalıyor mu? En kötü yetmezse sonradan ekleme yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Odyssey_

32Gb ram koyunca anakartta ekstra slot kalıyor mu? En kötü yetmezse sonradan ekleme yaparsın.

tabi. x99larda 8 slot var. 4x8gb cubuk alacağım 4ü boş kalacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 liraya araba tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _Odyssey_ kullanıcısına yanıt
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Odyssey_

tabi. x99larda 8 slot var. 4x8gb cubuk alacağım 4ü boş kalacak.

ama sonradan alma işi biraz sakat. Eski sistemimde bu şekilde ekleme yapmak istemiştim,aynı model ramden bulmama rağmen serileri farklı olduğu için, inventusla yaptığımız testlerde stabilite sorunları çıkmıştı. Haliyle yükseltme yapılıcağı zaman eskileri satıp yeni 8 çubuk almak gerekicek.
  • hayirlisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

hayirlisi

sağolun hocam.
  • triplepen kullanıcısına yanıt
    hangi yazılımları kullanıyorsunuz
  • Bence 1 980ti daha koyup sli yapin ama sli yaparsaniz 850 watt olan psu nuz yetersiz kalacaktir o yuzden 1000 1200 wattlik bir psu size sart
    islemciyi costa rica almaya dikkat edin stabil bir oc istiyorsaniz takoz cpu lar %95 malezya cpu lardir
    tabii size sogutma sart islemci zaten hizli 4.5 icin (costa rica cpu da 5.0 bile girebilirsiniz) saglam bir sogutma gerekecek
    eger sogutmaniz yoksa corsairin h110 modelini size tavsiye ederim
    eger kartlari dedigim gibi sli yapacaksaniz kartlar cok isinacaktir birde 980ti sli oldugundan dahada isinacaktir bunun icin kasanin fan girislerini fan ile doldurun ve bunlari 2 ser 2 ser veya teker teker fan kontrolcuye baglayin veya elektrikciden kablo ve anahtar alin bu fanlari dedigim sekilde anahtara baglayin
    ayrica eski 250 gb lik ssd nizi degerlendirin bu kasada kullanin

• Ayrica o ramlerin gecikme suresi cok fazla cl 14 oradaki cl ne kadar dusuk o kadar iyi eger cl11 2400mhz ram bulursanuz direk alin

Vatanda 32 gb 2400mhz cl11 vardi 1000 kusur tl ye link atamiyorum mobildeyim kusura bakmayin

• Enes P. E kullanıcısına yanıt
    Yoğunluk sırasına göre

Maya,After effects,Photoshop,Zbrush,İllustrator,C4D,Premier,Modo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Bence 1 980ti daha koyup sli yapin ama sli yaparsaniz 850 watt olan psu nuz yetersiz kalacaktir o yuzden 1000 1200 wattlik bir psu size sart
    islemciyi costa rica almaya dikkat edin stabil bir oc istiyorsaniz takoz cpu lar %95 malezya cpu lardir
    tabii size sogutma sart islemci zaten hizli 4.5 icin (costa rica cpu da 5.0 bile girebilirsiniz) saglam bir sogutma gerekecek
    eger kartlari dedigim gibi sli yapacaksaniz kartlar cok isinacaktir birde 980ti sli oldugundan dahada isinacaktir bunun icin kasanin fan girislerini fan ile doldurun ve bunlari 2 ser 2 ser veya teker teker fan kontrolcuye baglayin veya elektrikciden kablo ve anahtar alin bu fanlari dedigim sekilde anahtara baglayin

Hocam sli ne yazıkki kullandığım yazılımlar tarafından desteklenmiyor. Bazı render motorları var gpu kullanan, onun için yapılabilir ama şu anda gerek olacağını sanmıyorum.

Costarica olduğunu nasıl anlayabilirim. Satın alacağımız yeri arayıp sormak mı gerekir (oldukça ilginç bir detay, fender gitarların mexicası amerikası gibi :)

Soğutmam var hocam. Noctua dh-14. Benchmarklarda hep üst sıralarda. O yüzden ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca şu anki soğutma sistemine ek olarak hava tahliye fanınıda noctua ile değiştireceğim. Yeterli olur diye tahmin ediyorum. Kasanın pasif girişlerine ek olarak bir 200mm alttan ve yandan iki adet fanı var. Gereikrse onlarlada destekleyeceğim.

Eski sistemimi emekliye ayırıyor olsamda aslında yine çalışmaya devam edecek. Onu memleketime yolluyorum. Eğer stresli projeler gelirse memlekette yaparım diyerek orayada bir düzen kuracağım.

Ramlerde ddr4 lerden en düşük cl12 var vatanda kingstonun. Çok güzel ramler ancak yüksek profilli, haliyle onu benim soğutucu ile kullanmam sanırım mümkün olmaz.

yorumlarınız için teşekküler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triplepen -- 18 Temmuz 2015; 18:56:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Bence 1 980ti daha koyup sli yapin ama sli yaparsaniz 850 watt olan psu nuz yetersiz kalacaktir o yuzden 1000 1200 wattlik bir psu size sart

Hocam sli ne yazıkki kullandığım yazılımlar tarafından desteklenmiyor. Bazı render motorları var gpu kullanan, onun için yapılabilir ama şu anda gerek olacağını sanmıyorum.

Costarica olduğunu nasıl anlayabilirim. Satın alacağımız yeri arayıp sormak mı gerekir (oldukça ilginç bir detay, fender gitarların mexicası amerikası gibi :)

Soğutmam var hocam. Noctua dh-14. Benchmarklarda hep üst sıralarda. O yüzden ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca şu anki soğutma sistemine ek olarak hava tahliye fanınıda noctua ile değiştireceğim. Yeterli olur diye tahmin ediyorum. Kasanın pasif girişlerine ek olarak bir 200mm alttan ve yandan iki adet fanı var. Gereikrse onlarlada destekleyeceğim.

Eski sistemimi emekliye ayırıyor olsamda aslında yine çalışmaya devam edecek. Onu memleketime yolluyorum. Eğer stresli projeler gelirse memlekette yaparım diyerek orayada bir düzen kuracağım.

Ramlerde ddr4 lerden en düşük cl12 var vatanda kingstonun. Çok güzel ramler ancak yüksek profilli, haliyle onu benim soğutucu ile kullanmam sanırım mümkün olmaz.

yorumlarınız için teşekküler.

Malezya cosya rica olayi islemcinin uzerinde yaziyor diye biliyorum malezya malay diye yaziyor diye biliyorum ama emin degilim onu bir arastirin

• Ayrica eger paraniz varsa corsair h110 alun ve o ramler yerine vatandaki high profile ramleri alin cunku gecikme suresi onemli

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91330098&p=1#91330098
    bu konuya bir bakin malezya ve costa rica oc potansiyellerini karsilastiriyor

• triplepen kullanıcısına yanıt
    render motoru olarak vray mi kullanıyorsunuz
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    mental ray kullanıyorum hocam. Ancak vray olsaydı sanırım daha fazla gpu gücü önericektiniz ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.