Şimdi Ara

Ekonomi kötü değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Şimdi basit bir hesap yapalım.

Ülkemizde 125 bin adet makam aracı varmış.

Hadi bunun 10 bin tanesi gerekli diyelim, kaldı 115 bin.

Bu araçların yakıtı ve masrafı aylık 10 bin lira var mıdır? Bence fazladır ama biz 10 bin diyelim. Üstüne bunların şoförleri 30 bin maaş rahat alıyordur.

Şimdi amacımız her emekliye 1000 lira daha vermek.

115000x40000/1000= 4.600.000 kişiye 1000 lira daha verdik, en kötü kaba hesap ile.

Daha bu arabaların satın alma bedelleri, ağır bakımı falan filan demedik.

Bak tek kalemde milyonlarca kişiye 1000 lira buldum.

Mesela ülkemizde kaçak göçmenler, sığınmacı falan olmasa, bunların sağlık harcamalarına paramız gitmese, daha nerelerden para bulunur.

İstersen bulursun, o kadar vergi veriliyor, neden veriliyor, nereye gidiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 5 Nisan 2024; 22:19:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabii ki zenginlik. bak Kenya'ya. insanlar kaktüslerin altına sıvışıp uyuyo ibret al şükret !

Onur BABACANyoutube
    Şükretmeyin !
    https://www.youtube.com/shorts/BqAleTD_elk

Onur BABACANyoutube
    Benim Yaşam Standardım
    https://www.youtube.com/watch?v=UEq7TdspWl8&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt

Cehalet diz boyu, çok yazık çok. İnsanın karnını doyurup bayramda il dışına çıkması zenginlik göstergesi değildir, afrikada bile.

Teknolojik ürünleri kullanabiliyor olmamızda zenginlik değildir. Yurt dışında bir öğretmen 2 günlük maaşi ile iPhone alırken, bizde 2 aylık maaşı ile alabilir. Araba böyle, PC böyle. Adamlar 1 haftalik ücreti ile ülkemize gelip 5 yıldızlı otellerde tam pansiyon kalıyor.

Sen hiç tatile gittin mi acaba??

Kendine hangi hayatı yakistiryorsun ömür boyu mahallenden çıkmadan, ayda bir sinema, tiyatro, yılda bir hafta deniz kenarı, yayla tatili yapmak çok mu zenginlik oluyor yani.

Bizim oy verdiklerimiz bize fakirliği överken bir bak bakalım kendileri, çocuklari nasıl yaşıyor, hangi arabalara biniyor, hangi okullara gidiyor. Askerliği bedelli mi yapıyor, muvazzaf mi mesela?

Tüm bunları akıl gözü açık olanlara yazdım, siyaseten kör olanlar okusada anlayamaz.

• asbengu A kullanıcısına yanıt

Senin uçak otel fiyatlarından haberin yok herhalde gayette refah göstergesi.

Aç,açlık,fakirllik,yokluk dram yaşıyan kişi değil il,ilçe bile değiştremez bayramda. Evinde oturur kös kös tv sini izler netine girer bodrumda antalyada çeşmede sere serpe güneşlenmez gezip tozamaz.

Bir kesimin ülkede hala keyfi hayatı gayet tıkırında bir kabul edin şunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Nisan 2024; 23:51:29 >
    İnsanların ülkesi içerisinde seyahat edebilmesi mi refah göstergesi
    Ahahhahhahah
    Puaahhahah

• man utd kullanıcısına yanıt

bencede değil evet herkes yalı ve bmw iphone sahibi olmalı  o okkalı şamarda yakında neyse yokluk, fakirlik nedir neye denir haberiniz bile yok çok uzak olmayan bir zaman diliminde neye denir görüceksiniz beklemede kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2024; 2:3:17 >
  • Milletin zengin tanımı çok uçtu internette gördüklerinden dolayı lamboya binmeyene zengin demiyorlar. Zenginligin ucu bucağı olmadığı gibi fakirliğinden ucu bucağı yok ama o tarafı bilmiyorlar. İlk kez geçen yaz yazlıkda oranın yerlisi roman vatandaşların içinde bulundum. Ben gerçek fakir tanımamışım dedim. Gecekondularda sobalı evlerde oturuyorlar sobaya yakacak alacak paraları yok, ama bütün kültürleri komşuya zengin görünme üzerine kurulu sürekli zengin görüneyim herkes kudursun derdindeler. Şehre dönüp sürekli fakirlikten bahseden arkadaşlarımı görünce de aynı şeyin tersi olduklarını gördüm. Adam bütün yıl her gün ekonomiden dert yanıyor 1 yıl sonunda öyle birşey alıyor ki wtf diye kalıyorsun nasıl lan hani hep beraber fakirdik. Fakir zengin, zengin fakir görünmeye çalışıyor.

Bu konuda dünyanın en zengin iş adamlarından birinin yazdığı bir kitap var zero to one diye bu durumu şirketler için anlatıyor küçük şirketler büyük, büyük şirketler küçük şirketmiş gibi görünmeye çalışıyor. Sebebi büyük şirketler büyüklükleriyle övünürse kamuoyunu tetikler daha büyük vergiler gelebilir, küçük şirket ise büyük görünmeye çalışıyor ki daha çok yatırımcı alsın vs. Diyor ki şirket yada insan ekonomisi iyi veya kötü olsun ekonomik durumunu sordugunuzda kesinlikle yalan söyleyecektir. Zengin insan zenginim dese borç istemenden falan korkuyor, fakir insan fakirim dese aşağılamandan korkuyor falan filan.

Ülkende başka şehire gidebilmek refah göstergesi   

Hindistan Afrikalı falan yapamıyor biz yapıyoruz   

dünyanın %80 ni fakir 8 milyar berlin ve nyc de filan doğuyor sanıyon sen herhalde?

bugünler cennetten bir anı gelicek loading hayat böyle lay lay lom geçicek sanıyorlar ya en çokta ona yarılıyorum.

Ayrıca abd de miamide hawaiide oyle aşırı dar gelirli fakir bir aile biraz zor tatil yapar yapamaz, daha abd de eyaletinden hiç dışarı çıkmamış milyonlar yaşıyor hayatı instagram sanmayın. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2024; 2:55:43 >
    Ne güzel hayatı ülken içinde seyahat edebiliyorsan refahın yüksektir diyen birinden öğreniyorum

bodrum çeşme anatalya gibi ülkenin first class yerlerinde tatil yapabiliyorsan altında araban evinde varsa allaha şükret gayet durumun iyi oluyor, sofraya yemek koyamayan insanlar var bu ülkede dalgamı geçiyon sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2024; 3:5:58 >

O yemek koyamayan insanlar bir ara iş beğenmeyen, kendini geliştirmemiş insanlardı hani? Yoksa ekonomi süperdi, herkes yolundaydı ya?

• Sordugun soru trolleme olduguna gore hangi troll sinifinda goruyorsun kendini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 6 Nisan 2024; 3:33:55 >
    Dalga geçilmiycek gibi mi bayramda başka şehire memleketine gidebilmek refah göstergesidir diyorsun, sonra bana dalga mı geçiyorsun diyorsun
    Hem herkes gidiyor ekonomi şahane millet boş yere şikayet ediyor! diyorsun hem de dalga geçme ekmek bulamayanlar var diyorsun .

• ekonomi kötüyken daha cok para harcanır. yıllardır para biriktirdim sonra enflasyonla pul oldu. şimdi cebimde 5 kurus para tutmuyorum.

para = zaman; enflasyonla zamanını caldılar bi de para biriktirerek neden daha fazla zaman kaybedesin ? ye gitsin bre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 6 Nisan 2024; 4:2:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Dalga geçilmiycek gibi mi bayramda başka şehire memleketine gidebilmek refah göstergesidir diyorsun, sonra bana dalga mı geçiyorsun diyorsun
    Hem herkes gidiyor ekonomi şahane millet boş yere şikayet ediyor! diyorsun hem de dalga geçme ekmek bulamayanlar var diyorsun .
    Ben bu düşünce yapısına üzülüyorum işte. İnsanları şükür zihniyetine iyice alıştırdılar. Artık insanlar olağan şeyleri bile olağanüstü görmeye başladı. Adam kahvaltıya içmek için portakal suyu alsa adamın portakal suyu almasını lüks görüp hain ilan edecek, şükürsüz açgözlü görecek bir kitle türedi. Düzgün beslenmek, ayda bir ya da birkaç kez tatile çıkabilmek, seyahat özgürlüğü, pc, konsol oyunları oynamak bunlar kafa dağıtmanın, hayatı olağan bir biçimde yaşamanın içinde olan en doğal şeyler. Harbiden yazık yani skala iyice düşmüş.

• Ice Platypus kullanıcısına yanıt

Yüce allah verdiklerini geri almayıda bilir hemde söke söke acıta acıta kanata kanata daha öncede bir çok defa geri aldı,önüne kuru ekmek konulup karnın doyarsa bile şükredincen o kuru ekmeği bulamayan milyonlar var.

hayat böyle lay lay lom gecicek sanıyorsunuz,metaryalizme değer veriyorsunuz ama çok bir süresi kalmadı bugünleri bile mumla arıycaksınız büyük tokat yaklaşıyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2024; 5:0:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

Yüce allah verdiklerini geri almayıda bilir hemde söke söke acıta acıta kanata kanata daha öncede bir çok defa geri aldı,önüne kuru ekmek konulup karnın doyarsa bile şükredincen o kuru ekmeği bulamayan milyonlar var.

hayat böyle lay lay lom gecicek sanıyorsunuz,metaryalizme değer veriyorsunuz ama çok bir süresi kalmadı bugünleri bile mumla arıycaksınız büyük tokat yaklaşıyor. 

Materyalizme mi tapıyorum :D ? Onu nerden çıkarttın bu cümlemden merak ediyorum. Materyalizme tapan birileri varsa o da sosyal medya platformlarında kraldan çok kralcılık yapanlarda var şu anda. Herhangi bir cevap veremeyince konuyu direkt inanca, dine bağlaman da ayrı bir ironi. Ayrıca benim inancımı sorgulamak da sana kalmadı o konu benimle Allah arasında olan bir şey. Blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 6 Nisan 2024; 5:1:44 >

• hükümetle ilgili zerre ilgisi yok yazdıklarımın ama insanlık çok şımardı yeni nesilin yokluktan fakirlikten haberleri bile yok iphone ve iyi model ekran kartı almamayı fakirlik sanıyor bir çoğu  bir çoğunun,llaçları yakında gelicek çok uzak olmayan bir zaman diliminde görücekseniz iphoneyi bmvyi lüküs rahat konforlu hayatı çok bir süresi kalmadı.

fakirlik çocuk yaşında sırtından ter gele gele çalışıp ailene ekmek getirmendir.

fakirlik ayakkabın montun parçalanana kadar giymektir hatta ablanın abinin eskimiş kıyafetlerini giymektir.

fakirlik yoksulluk bir kere bile tatile çıkamamaktır hep çalışmaktır.

Sizin daha dünyadan haberiniz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2024; 5:19:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.