Şimdi Ara

Ekonomik Faturasız Türk Telekom Tarifeleri [ANA KONU] (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.388
Cevap
20
Favori
253.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veysel93

herkese iyi forumlar
    yeni nesil 1000 tarifesindeyim. 15 tl ye ek 5gb kampanyası bu paket için de geçerlimi

15tl ye ek 5gb kampanyası benim bildiğim sadece data hatları için kullanılıyor...
  • Arkadaşlar gerzekler sonunda Kasım ayının fatura detayını gönderebildiler... Yeni Nesil 500 tarifesindeyim ve %25 indirimim var(ve bu %25 indirimimin bitmesine 7 ay var daha) ...1 Kasımda tarifeme ek olarak 91 TL karşılığında (vergiler dahil) 24 ay taahhütle Samsung Galaxy Note 2 kampayasına dahil oldum... Normalde Note 2 kampayasına dahil olmadan önce 23 TL fatura öderdim ve hiçbir şekilde tarifemin kullanım Koşulları dışına çıkmazdım hala da öyleyim ve bilinçli bir kullanıcıyım... 23 TL tarife ücreti + 91 TL de Note 2 cihaz ücreti ise neden fatura tutarı 114 TL değil de 121.5 TL gelmiş... Tarifeye ek cihaz kampanyasından faydalandığım için ilk 3 ay 100 MB internet hediye edildi... Üçüncü aydan itibaren iptal edilmezse 5 TL karşılığında her ay yenilenecekti... Ben bu hediye interneti ikinci ay hemen iptal ettim... daha 1 ayda vardı hediye internet kullanimima avea ya güvenim olmadığından çokta ihtiyacım vardı sanki 100 MB larına ve ilerde oluşabilecek para tuzaklarina ... Neyse çok uzattım Gelen fatura detaylarım bunlar... Neden 114 TL değilde 121.5 TL o hediye internet muhabbeti kafamı karıstırıyor... Resmen para tuzağı... Fatura detaylarım şöyle :
    AYLIK ÜCRETLER TL
    Aylık Ücret 19,34
    Data Aylık 19,66
    Hediye data 100 MB Bireysel 3,41

DİĞER ÜCRETLER
    Detaylı Fatura Servis Ücreti 0,06
    Yeni Nesil 500 indirimi -11,29
    %25 Tarife Ücret İndirimi-12 Ay - 9,75
    GalaxyNote2 KKSIZGRUP1İND - 3,50
    HEDIYE DATA 100 MB Bireysel - 3,41

SİZİN ADINIZA DEVLETE ÖDENEN VERGİLER
    KDV (18%) 2,62
    Özel İletişim Vergisi (25%) 1,37
    Özel İletişim Vergisi (5%) 0,45
    Özel İletişim Vergisi (Yeni Tesis) 3,08
    Telsiz Ruhsatname Ücreti 1,21
    Telsiz Kullanma Ücreti 1,21
    Damga Vergisi 1,01

VERGİYE TABİ OLMAYAN TOPLAM TUTAR 96.00
    Önceki Aydan Devir 0,21
    Gelecek Aya Devir -0,18
    Toplam Fatura Tutarı 121,50
    ÖDENECEK TOPLAM TUTAR 121,50
    Yalnız YüzYirmiBir TL. Elli Kr.

Kafayı yiyeceğim işte şu vergilere ve abuk subuk kesintilere bak yahu bunlarda neyin nesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRaGoRYoN -- 20 Aralık 2012; 16:45:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergiye tabii oolmayan toplam tutar 96lira diyor.
    Telefonu hediye olarak mi gosteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

Vergiye tabii oolmayan toplam tutar 96lira diyor.

Ben de bu işten bir şey anlamadım zaten... Bir operatörün fatura detayı bu kadar mı karışık olur yahu... Note 2 tarifeye ek 91 TL sözde koşullar içerisinde bile bu yazıyor.Hatta telefonuma Aveadan gelen onay mesajında bile 91 TL diyor ... Onlar 96 TL olarak gösteriyor. Tamam 96 TL olarak kesiyorsunuz cihaz ücretini peki bana demişlerdi o 5 TL farkı tarifenize indirim ücreti olarak yansitacağiz. Eee nerde bu 5 TL tarife indirim ücreti? Arkadaşlar sizde bakın bi şu yukardaki fatura detayıma duruma göre bunları Tüketici Hakları Mahkemesine vereceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: DRaGoRYoN

quote:

Vergiye tabii oolmayan toplam tutar 96lira diyor.

Ben de bu işten bir şey anlamadım zaten... Bir operatörün fatura detayı bu kadar mı karışık olur yahu... Note 2 tarifeye ek 91 TL sözde koşullar içerisinde bile bu yazıyor.Hatta telefonuma Aveadan gelen onay mesajında bile 91 TL diyor ... Onlar 96 TL olarak gösteriyor. Tamam 96 TL olarak kesiyorsunuz cihaz ücretini peki bana demişlerdi o 5 TL farkı tarifenize indirim ücreti olarak yansitacağiz. Eee nerde bu 5 TL tarife indirim ücreti? Arkadaşlar sizde bakın bi şu yukardaki fatura detayıma duruma göre bunları Tüketici Hakları Mahkemesine vereceğim...

Sanirim 91+5
    5lira 100mb internet icin alinmis sonra indirimler kisminda iade edilmis.
    Hicam senin durumu tam bilmiyorum.cihazi alan kisiler yorum yapsa daha dogru olur ama az bile gelmis bence faturan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 20 Aralık 2012; 17:23:36 >

• quote:

Arkadaşlar gerzekler sonunda Kasım ayının fatura detayını gönderebildiler... Yeni Nesil 500 tarifesindeyim ve %25 indirimim var(ve bu %25 indirimimin bitmesine 7 ay var daha) ...1 Kasımda tarifeme ek olarak 91 TL karşılığında (vergiler dahil) 24 ay taahhütle Samsung Galaxy Note 2 kampayasına dahil oldum... Normalde Note 2 kampayasına dahil olmadan önce 23 TL fatura öderdim ve hiçbir şekilde tarifemin kullanım Koşulları dışına çıkmazdım hala da öyleyim ve bilinçli bir kullanıcıyım... 23 TL tarife ücreti + 91 TL de Note 2 cihaz ücreti ise neden fatura tutarı 114 TL değil de 121.5 TL gelmiş... Tarifeye ek cihaz kampanyasından faydalandığım için ilk 3 ay 100 MB internet hediye edildi... Üçüncü aydan itibaren iptal edilmezse 5 TL karşılığında her ay yenilenecekti... Ben bu hediye interneti ikinci ay hemen iptal ettim... daha 1 ayda vardı hediye internet kullanimima avea ya güvenim olmadığından çokta ihtiyacım vardı sanki 100 MB larına ve ilerde oluşabilecek para tuzaklarina ... Neyse çok uzattım Gelen fatura detaylarım bunlar... Neden 114 TL değilde 121.5 TL o hediye internet muhabbeti kafamı karıstırıyor... Resmen para tuzağı... Fatura detaylarım şöyle :
    AYLIK ÜCRETLER TL
    Aylık Ücret 19,34
    Data Aylık 19,66

DİĞER ÜCRETLER

KDV (18%) 2,62
    Damga Vergisi 1,01

Önceki Aydan Devir 0,21
    Gelecek Aya Devir -0,18

Kafayı yiyeceğim işte şu vergilere ve abuk subuk kesintilere bak yahu bunlarda neyin nesi...

Bende yeni nesil 500 hattındayım. Bu ay benden de 5 TL fazla aldılar. Biraz düşündükten sonra anladım sebebini. taahhüt vermemiştim ve 2. altı aya girmiştim. 30 TL üzerinden hesaplanan faturam artık 35 TL üzerinden hesaplanıyor ve bu rakam üzerinden de % 25 indirimim var. Belki sizinde bu şekildedir.

• quote:

Arkadaşlar gerzekler sonunda Kasım ayının fatura detayını gönderebildiler... Yeni Nesil 500 tarifesindeyim ve %25 indirimim var(ve bu %25 indirimimin bitmesine 7 ay var daha) ...1 Kasımda tarifeme ek olarak 91 TL karşılığında (vergiler dahil) 24 ay taahhütle Samsung Galaxy Note 2 kampayasına dahil oldum... Normalde Note 2 kampayasına dahil olmadan önce 23 TL fatura öderdim ve hiçbir şekilde tarifemin kullanım Koşulları dışına çıkmazdım hala da öyleyim ve bilinçli bir kullanıcıyım... 23 TL tarife ücreti + 91 TL de Note 2 cihaz ücreti ise neden fatura tutarı 114 TL değil de 121.5 TL gelmiş... Tarifeye ek cihaz kampanyasından faydalandığım için ilk 3 ay 100 MB internet hediye edildi... Üçüncü aydan itibaren iptal edilmezse 5 TL karşılığında her ay yenilenecekti... Ben bu hediye interneti ikinci ay hemen iptal ettim... daha 1 ayda vardı hediye internet kullanimima avea ya güvenim olmadığından çokta ihtiyacım vardı sanki 100 MB larına ve ilerde oluşabilecek para tuzaklarina ... Neyse çok uzattım Gelen fatura detaylarım bunlar... Neden 114 TL değilde 121.5 TL o hediye internet muhabbeti kafamı karıstırıyor... Resmen para tuzağı... Fatura detaylarım şöyle :
    AYLIK ÜCRETLER TL
    Aylık Ücret 19,34
    Data Aylık 19,66

DİĞER ÜCRETLER

KDV (18%) 2,62
    Damga Vergisi 1,01

Önceki Aydan Devir 0,21
    Gelecek Aya Devir -0,18

Benim verdiğin ayrıntılardan çıkardığım sonuç;

Sanırım Yeni Nesil Extra değil yeni nesil tarifesindesin

ve bu tarifede 6. ayını doldurdun, dolayısıyla tarifenin fiyatı 30 TL.'den 35 TL.'ye çıktı

Cihaz için 96 TL. kesilmiş ama Diğer ücretler kısmında 5 TL.'nizin iade edildiği anlaşılıyor ( GalaxyNote2 KKSIZGRUP1İND - 3,50 - % 18 KDV + %25 ÖTV eklediğinizde 5 TL. yapıyor )

91 TL. CİHAZ FİYATI
    23 TL. DAHA ÖNCEKİ FATURAN
    05 TL. 6. AYI DOLDURDUĞUN İÇİN FİYAT FARKI

119 TL. yapıyor, kalan kısmı bilemeyeceğim, ama faturanda ciddi bir problem görünmüyor.................

• arkadaslar ben yıkılan paket abonesıyım<500 dk hy+1000sms hy+1 gb net 19 tl> ancak bana 1 gb net yetmıyor. bu pakete ek yada baska bır tarıfe onerınız varmı acaba hy dakkası sms olan bır tarıfe..
    tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekale

quote:

AYLIK ÜCRETLER TL
    Aylık Ücret 19,34
    Data Aylık 19,66

DİĞER ÜCRETLER

KDV (18%) 2,62
    Damga Vergisi 1,01

Önceki Aydan Devir 0,21
    Gelecek Aya Devir -0,18

Bende yeni nesil 500 hattındayım. Bu ay benden de 5 TL fazla aldılar. Biraz düşündükten sonra anladım sebebini. taahhüt vermemiştim ve 2. altı aya girmiştim. 30 TL üzerinden hesaplanan faturam artık 35 TL üzerinden hesaplanıyor ve bu rakam üzerinden de % 25 indirimim var. Belki sizinde bu şekildedir.

Haberiniz yok galiba 8kasim itibariyle tarife zamlandi.
    Taahutlu abonelerin zamdan etkilenmemesi gerek ama mesleki etikten haberi olmayan avea bu musterilere de zam yapmistir

ARKADASIM FATURANDA SORUN YOK.HATTA SAKIN SIKAYET EDIP DIKKATLERI USTUNE CEKME.
    50lira tarife ucretin,avea sana 11lira indirim uyguluyor.tarife ucretin oldu sana 39lira.bu fuyat uzerinden de yuzde 25extra indirim uyguluyor.tarifen oldu 29lira 25kurus.
    91+29.25=
    120.25+1.21telsiz veegisi 121.46kurus
    Gelecek aya sevir gecmis aydan devirden 121.5lira
    Avea senden 140lira istese bile hak iddaa edemezsin.cunku yaptigi indirimleri geei alma hakki var.cunku bu indirimleri aveada.kalman.dolayisiyla verdi ve sen artik 2sene avealisin.AKSI BELIRTILMEDIGI SURECE 2KAMPANYADAN AYNI.ANDA YARARLANAMACAGANA.GORE BU INDIRIMLERI ALADABILIR.
    Faturanda sorun.yok kisaca.
    Yalnizca avea tarifeye habee vermeden 8kasim itibariyle zam yapti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 21 Aralık 2012; 6:03:01 >

• Zaten faturamda çok ciddi bir anormallik görmedim... Yeni nesil tarifesindeyim...Altıncı ayımı doldurduğum için tarife ücreti 30 TL den 35 TL ye çıkmış... Tamam buraya kadar anladım yani bir sorun yok...Benim canımı sıkan durum şu Ben E-Fatura kullanıyorum.Avea nasıl müşterisine önceden haber vermeksizin kafasına göre zam yapıyor... Müşterisini adam gibi bir şekilde bilgilendirmiyor... Kimse bana demesin ki zaten bilgilendirmiş. Öyle bilgilendirme olmaz kardeşim adam gibi Kelime oyunları oynamayarak kesin ve net bir şekilde bilgilendireceksin... Saçmalığa bakarmısınız Faturalar çıkmış müşteri çıkan faturada ancak anlıyor tarifeye zam yapıldığını... Neden önceden haber vermiyorsun?Eminim şu an hala çoğu kişi bilmiyordur tarifeye zam yapıldığını. .. Bakmayın biz böyle forumları takip ettiğimiz için bir şekilde haberdar oluyoruz... Avea böyle yaptığı sürece ben hayatta Avea ya güvenmem. Avea nın ipiyle kuyuya inmem... İşi sıkı tutarım...Yoksa ay sonu çok sürpriz faturalarla karşılaşırız...

• Çekmiyo çekmiyo çekmiyo hemde istanbulda cihazımda iphone avea'ya geçtiğimden beri %99 çekiyomuşmuş ve tarifemde seç heryöne 500+sınırsız net 40 lira ama 2 aydır ne hikmetse 120TL fatura geliyor şimdi iptal ettiriyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturan 39lira hocam 35falan degil.
    Kasim ayinda gelen faturanda zam yapildigi yazilmis.

Haber vermeden,zam yapmasi;ben yaptim sen odeyeceksin diye dikte etmesi hic hos karsilayacagim bisey degil ne yapsam da ben.musterimi kendimden sogutsam cabasi.kasten mi yaptilar bilmiyorum
    Ama musterisini sagilacak inek gibi,3.dunya vatandasi gibi gordugu kesin.
    Hangi operator faturaya yapilan itiraza,
    sikayetiniz sonuclandi beni ara, diye.mesaj atar ki...kontorun mu yok anam...derdi ne.

• quote:

Faturan 39lira hocam 35falan degil.

Haber vermeden,zam yapmasi;ben yaptim sen odeyeceksin diye dikte etmesi hic hos karsilayacagim bisey degil ne yapsam da ben.musterimi kendimden sogutsam cabasi.kasten mi yaptilar bilmiyorum
    sikayetiniz sonuclandi beni ara, diye.mesaj atar ki...kontorun mu yok anam...derdi ne.

Aynen Hocam bende işte buna sinir oluyorum... Müşterisine önceden kesin ve net bir şekilde bilgi vermeksizin kafasına göre zam yapıyor, Müşteri ancak bu durumdan kesilmiş olan faturasında haberdar oluyor,öyle kelime oyunları oynuyor ki çoğu müşterisi tarifeye zam yapıldığının farkında bile olmuyor.Bu ve benzeri tarz şeyleri Avea hep yapıyor ve üçkağıtçılığa kaçıyor,insanlardan para tırtıklıyor. Yazıklar olsun diyorum... Allah belalarını versin... Son olarak konu ile ilgili yardım eden bütün arkadaşlara Canı Gönülden Teşekkür Ederim...

• quote:

38 TL. değil miydi

bir de ben hala fatura detaylarına ulaşamıyorum

siz ulaştınız mı

35 TL. mi yoksa 38 TL.'mi almışlar benden hala öğrenemedim..........
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

quote:

38 TL. değil miydi

bir de ben hala fatura detaylarına ulaşamıyorum

siz ulaştınız mı

35 TL. mi yoksa 38 TL.'mi almışlar benden hala öğrenemedim..........

aveanın faturalama sıstemını anlamıyorum.kafam basmıyor

arkadas ıcın konustum. arkadasın yuzde 25 ındırımı var

bu sayıyı 4 ıle carparsak 39 lira tarıfe ucretı var derız

benim faturam 13aralıkta geldi ve hemen aynı gun ıtırazda bulundum.1haftadır ses yok...

btk sikayetınde kac gun sonra benı aramaları lazım cunku 72saatı gectı hala aramadılar.mesaj atacak lıralarıda yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 21 Aralık 2012; 12:45:55 >

• Yarın hattım vodafoneden aveya geçmiş olacak.Vodafoneda cepnet kullanıyorum fakat avea sınırsız paketini kullanan arkadaşlarımda hız düşmüyordu

Faturasız hatta sınırsız internet nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

AYLIK ÜCRETLER TL
    Aylık Ücret 19,34
    Data Aylık 19,66

DİĞER ÜCRETLER

KDV (18%) 2,62
    Damga Vergisi 1,01

Önceki Aydan Devir 0,21
    Gelecek Aya Devir -0,18

Faturanın aylık ücretler kısmı ve diğer ücretler kısmındaki tutarlar vergisiz ücretlerdir. Dakika ve sms ücretlerine %18 kdv %25 ötv yansıtılmaktadır. İnternet ücretlerine yansıtılan vergi %18 kdv %5 ötv yansımaktadır. Bulunduğun tarifedeki dakika, sms ve internet ücretlerinin vergileri ayrı ayrı hesaplanmıştır. Hattına tanımlı olan indrimlerde tanımlandığı tarih önceliğine göre uygulanmaktadır. Aylık sabit ücretin hiç bir indirimi olmayan müşterinin tarife ücreti olarak alınır.

(aylık dk ve sms ücreti olan 19,34 TL)x(%18 kdv+%25 ötv) = 27,65 TL

(aylık internet ücretin olan 19,66 TL)x(%18 kdv+%5 ötv) = 24,18 TL

Tarife ücretin yaklaşık 50 TL üzerinden (9,75x(%18 kdv+%25 ötv) = yaklaşık 15 TL indirim yapılıyor. Yani tarife ücretin 35 TL bunun üzerinden %25 oranında tarife ücret indirimi yansıtılıyor ve tarife ücretin 26,25 TL düşüyor.

Toplamda=(tarife ücreti vergiler dahil 26,25 TL)+(cihaz ücreti 96 TL ve (GalaxyNote2 KKSIZGRUP1İND 3,50 vergiler dahil 5 TL yani cihaz ücretin 91 TL )+(yeni bir hat aldğın için ilk 12 ay ilk hat açılş vergisi Özel İletişim Vergisi (Yeni Tesis) 3,08-Telsiz Ruhsatname Ücreti 1,21-Telsiz Kullanma Ücreti 1,21-Damga Vergisi 1,01) = 121.50

küsüratlara fazla girmedim kabataslak anlatmaya çalıştım faturanızda hata yok olarak gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo24 -- 23 Aralık 2012; 3:15:23 >

• arkadaşlar bugun bi avea bayiinde bu tarifenin 1 yıllık oldugunu öğrendim. yani nisan ayında bu tarifeye geçtiysen 1 yıl sonraki nisanda bitiyormuş. ilk başta ben karşı çıktım forumda takip ediyorum öyle şeyler diyen yok dedim adam çok emin konuştu. sizin bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

arkadaşlar bugun bi avea bayiinde bu tarifenin 1 yıllık oldugunu öğrendim. yani nisan ayında bu tarifeye geçtiysen 1 yıl sonraki nisanda bitiyormuş. ilk başta ben karşı çıktım forumda takip ediyorum öyle şeyler diyen yok dedim adam çok emin konuştu. sizin bir bilginiz var mı?

doğru
  • bir yıllık tarife ne demek yahu? bir yıl doldu tarifeni kapattık hadi git mi diyecekler?
    sadece fiyatta değişiklik yapabilirler onun dışında kullanıcıyı başka bir tarifeye geçmeye zorlayamazlar.
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.