Şimdi Ara

Ekran Dalgalanması :( FOTOĞRAFLAR EKLENDİ LÜTFEN İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar öncelikle sistemimi yazmak istiyorum

Amd phenomII x4 925 2.8 8 mb
    asus anakart
    2 Gb kingston 1333
    HIS 4870 İCEQ TURBO +4 256 BİT 1 GB
    Everest peak 400 gerçek 250 watt

şimdi sorun şöyle ki sistemimi (ekran kartı hariç) sıfır topladım ve üç hafta kadar oluyor.Aşağı yukarı 1 hafta kadar önce de ekran kartımı sahibinden.com dan aldım yaklaşık 10 aylık garantisi devam ediyor.kartı ilk aldığımda iki tane pci-e 6 pin girişi olduğu için iki giriştende besleme yapamadım dolayısıyla çalıştıramadım ancak daha sonra kendi çözümlerimle molex çıkışlarından pci-e bağlantılarına kablo yoluyla elektrik verdim doğru bi şekilde bağlayarak.Daha sonra istediğim oyunu gayet stabil şekilde oynuyordum full ayarlarda 65 fps ten aşağı görünmüyordu.Olay şu ki son iki gündür oyuna girdiğimde bir kaç dakika dakika sonra oyunun görüntüsü donuyor ekranı komple mavi sarı kırmızı renklerde küçük küçük kareler kaplıyor sonra monitörü uyku moduna atıyor resetlemeden düzelmiyordu.Ama bugün bu konuyu açıncaya dek artık hiç düzgün görüntü alamıyorum sürekli bahsettiğim görüntü var en sonunda kartı çıkardım şuan vga dan bağlanıyorum.Monitörden Desek vgadan bağlandığımdasorunsuz görüntü arıyorum belli ki sorun kartta.Son güncel driveri yüklü.Sizce Katımın sorunu nedir

Şimdi asıl sorum şu kartın 10 ay garantisi devam ediyor.Garantiye Göndericem ancak ürünün vidaları açılmış haliyle toz temizlemek amacıyla garantiye gönderdiğimde bu sorun olur mu etiketlerinin hepsi yerli yerinde zaten garantiye göndereceğim zaman ufak bir not yazıp toz silmek amaçlı açıldığını belirtecem.Acaba hala garanti kapsamındamıdır ürün? ürünü alan kişi Exa dan almış birde bu firmanın garanti adresini bilmiyorum acaba nerden bulurum.

Son birşey ekleyecem eğer ürün garanti kapsamı dışında olursa karta fırınlama tekniği uygulamayı düşünüyorum sizce başarılı olabilirmiyim. Acil cevaplarınızı bekliyorum Saygılar.

RESİMLER EKLENDİ İŞTE MONİTÖRÜN NASIL BİR GÖRÜNTÜ VERDİĞİ :

İlk önce pc acılırken böyle görüntü yoktu bir sonraki resimde göreceksiniz sadece oyunlarda görüyordum o görüntüyü en sonunda da işletim sistemi bios yani tüm kullanım alanlarında görmeye başladım bu ekranı.

Daha sonra oyunlarda ve normal kullanımda böyle bir görüntü almaya başladım.ekran hiç görünmüyor komple farklı renklerde görüntü

Ve bu görüntülerden yaklaşık 10 saniye sonra monitör uyku moduna geçiyor sesler geliyor gerek müzik gerek oyun sesleri.Ancak görüntü alamıyorum Reset atmadan düzelmiyor

Görüntü bazen değişebiliyor ama sonuç aynı bozuk görüntü herzaman LÜTFEN YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbozak -- 18 Şubat 2011; 17:14:17 >

• sen aşmışsın kardesim konuyu takip ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: byruen

sen aşmışsın kardesim konuyu takip ediyorum

demek istediğini anlamadım kardeşim ama en kısa zamanda yardıma ihtiyacım var.Mağdurum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: byruen

sen aşmışsın kardesim konuyu takip ediyorum
    exayı googledan bulabilirsin

servise gönderirken açtığından falan bahsetmezsen daha iyi edersin gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

exayı googledan bulabilirsin

servise gönderirken açtığından falan bahsetmezsen daha iyi edersin gibime geliyor

Alıntıları Göster
    ama anlamazlar mı bu sefer de içi açılmış derler çünkü vidalar belli ediyor açıldığını. yani bende diyorum bakım amaçlı fan bölümü açılmıştır diye not yazıp koysam daha iyi olmazmı. birde sorunun daha iyi anlaşılması amaçlı monitörün fotolarını çektim onlarıda bi a4 kağıdına bastırıp koyıcam içine nasıl olur size

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbozak

ama anlamazlar mı bu sefer de içi açılmış derler çünkü vidalar belli ediyor açıldığını. yani bende diyorum bakım amaçlı fan bölümü açılmıştır diye not yazıp koysam daha iyi olmazmı. birde sorunun daha iyi anlaşılması amaçlı monitörün fotolarını çektim onlarıda bi a4 kağıdına bastırıp koyıcam içine nasıl olur size

Alıntıları Göster
    yokmu yardım edecek birisi bu kartın sorunu ne olabilir
  • quote:

yokmu yardım edecek birisi bu kartın sorunu ne olabilir

Alıntıları Göster
    Ekran donuyr falan diyorsun.sıcaklığı test ettinmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyuz6161

Ekran donuyr falan diyorsun.sıcaklığı test ettinmi ?

Alıntıları Göster
    sekimınasyon bobinleri zarar görmüş olabilir diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

sekimınasyon bobinleri zarar görmüş olabilir diye tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    fanın dönüp dönmediğine baktınızmı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

fanın dönüp dönmediğine baktınızmı...

Alıntıları Göster
    en kısa zamanda monitörün resmini koyucam ortaya kastettiğim şeyi o zaman daha iyi anlarsınız.Fanı çalışıyor sıcaklığı ise boştayken 70 derece civarında ben tray tool ile çıkardığı sese katlanarak 50-60 derece civarında tutuyorum sıcaklığı.Sizce powerdan olabilir mi.sekimınasyon bobinleri ne oluyor acaba
  • quote:

en kısa zamanda monitörün resmini koyucam ortaya kastettiğim şeyi o zaman daha iyi anlarsınız.Fanı çalışıyor sıcaklığı ise boştayken 70 derece civarında ben tray tool ile çıkardığı sese katlanarak 50-60 derece civarında tutuyorum sıcaklığı.Sizce powerdan olabilir mi.sekimınasyon bobinleri ne oluyor acaba

Alıntıları Göster
    fanın altında/yanında ısı transfer metali vardır...
    onun altında da ekran kartı işlemcisi vardır...

1-işlemci ile metal arasındaki soğutma macunu bozulmuş olabilir...
    2-ısı transfer metalinin bağlantısı gevşeyip işlemciye temas etmiyor olabilir...

• quote:

2-ısı transfer metalinin bağlantısı gevşeyip işlemciye temas etmiyor olabilir...

Alıntıları Göster
    Bi temassızlık olup olmadığına iyice bak.Parçalardan birinede zarar vermiş olabirsin
  • quote:

Arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum %100 macundan aynısı banada olmuştu yeni bi macun aldım uyguladım, 5-10 lira bişey heryerde bulursun 6-7 ay kadar daha idare etti zaten sonra sistemi yeniledim.Ayrıca garantiye göndericeksende not falan yazma açtığını anlarlar ama yaparlar yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkjn -- 18 Şubat 2011; 15:24:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkjn

quote:

Arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum %100 macundan aynısı banada olmuştu yeni bi macun aldım uyguladım, 5-10 lira bişey heryerde bulursun 6-7 ay kadar daha idare etti zaten sonra sistemi yeniledim.Ayrıca garantiye göndericeksende not falan yazma açtığını anlarlar ama yaparlar yinede.

Alıntıları Göster
    Zaten kartı aldığım arkadaş daha önceden açmış içini sağolsun kendisini saygılarımla anıyorum şuan.

Macun işi kolay ayrıca vidalar kendini belli ediyor şimdi yetkilier bunu gördükten sonra da yinede yaparmı dersiniz.Exa'dan alınmış ürün

• quote:

Zaten kartı aldığım arkadaş daha önceden açmış içini sağolsun kendisini saygılarımla anıyorum şuan.

Macun işi kolay ayrıca vidalar kendini belli ediyor şimdi yetkilier bunu gördükten sonra da yinede yaparmı dersiniz.Exa'dan alınmış ürün

Alıntıları Göster
    Resimleri Ekledim arkadaşlar Artık sorun tam olarak belli sorun yazılımsal olabilirmi

• quote:

Resimleri Ekledim arkadaşlar Artık sorun tam olarak belli sorun yazılımsal olabilirmi

Alıntıları Göster
    Resimlerden anlaşıldığı üzere sorun donanımsal ekran kartı gidici
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Resimlerden anlaşıldığı üzere sorun donanımsal ekran kartı gidici

Alıntıları Göster
    bu donanımsal hata ne olabilir peki neresine ne zarar gelmiş olabilir :S
  • quote:

bu donanımsal hata ne olabilir peki neresine ne zarar gelmiş olabilir :S

Alıntıları Göster
    sistem çalışmaya devam etsin diye dua et kardeşş

o kadar elenkrik çeken sisteme o psu.. allah akıl fikir versin yeminle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

Kardeşim sen öncelikle yardım isteyen birisiyle nasıl konuşulacağını öğren gitte.
    Pcyi toplarken sisteme yetecek psu alacak kadar param yetseydi senin gibilere ağız açtırırmıydım sanıyorsun.
    Yardımcı olmak istiyorsan birazdaha edepli mesajlar atmalısın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

Kardeşim sen öncelikle yardım isteyen birisiyle nasıl konuşulacağını öğren gitte.
    Pcyi toplarken sisteme yetecek psu alacak kadar param yetseydi senin gibilere ağız açtırırmıydım sanıyorsun.
    Yardımcı olmak istiyorsan birazdaha edepli mesajlar atmalısın

kardeş kusura bakma ters konuşmak istememiştim. biraz kötü bir gündü benim için=)

öyle sistemi toplamışsın, o kadar para dökmüşsün.. ama sağlam bi psu lazım ona. doğru muyum? doğru. yazık değil mi o sisteme o psu..
    kartı görmeden konuşmak istemem amma; tahminim kartın yanmış.. tamir gerekir. garantiye ver. ve 200watt psu ile kullandığını söyleme bence=)

kolay gelsin, iyi akşamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.