Şimdi Ara

Ekran Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Öncelikle sistemimden bahsedeyim. Intel core i5 3470 3.20 Ghz işlemci 8Gb ddr3 Ram 2gb Ekran kartı nvidia ge force 405, 2Adet Hard disk birinde linux birinde windows 8 kurulu. 400lük Power Supply (Casper). Kasa modeli Exper Action...
    Sorun;
    Dün yeni bi pc geldi eve dandik bisi içinde tek beğendigim parca 500lük hdd vardi benim kasadada ² tane var biri win biri linux bende 3 tane olsun bu 500 lüğü arşiv için kullanirim dedim neyse actim kasamı 500 ü taktim bide 2 tane fan vardi gelen kasada onları da taktim. Kasamı toparlayıp kabloları taktım başlattım ve ekran gelmedi. Ekranı bırakın eskiden ekran gelmediğinde klavyede isik yanardi simdi kalvyeye isik da gelmiyor.
    Neler yaptım;
    Ekran kartını söküp onboardla denedim gelmedi. Ramlari cıkartip denedim , birini takip denedim , diğerini tek takıp demedim yine olmadı diğer tüm hdd leri söktüm sadece win kurulu olan kaldı öyle demedim yine olmadı (sadece win takili iken de önceki islemleri tekrarladim ekran karti cikarttim RAM cilarttim vs yine olmadı). Bios pilini cikartip
    Beklettim olmadı, Başka bios pili taktım yine olmadı. 350W luk asus Power takayım dedim belki sorun benim 400 lük powerdadır diye ama oda olmadı. Lütfen yardım eder misiniz. Daha ne yapayım sorun nerededir.
    Not: Hiçbir fikri olmayan konuya oy vererek üste çıkarta bilir mi herkes görsün :(

Not: Ek Olarak Pc ye yeni HDD yi Eklerken İşlemciyide çıkartıp taktım ve işlemviyi 5 yıldır daha önce hiç çıkartmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgiliçocuk -- 18 Temmuz 2017; 16:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiç bir sinyal gelmiyorsa şayet 2 ihtimal var, ya işlemci arızalanmış (düşük ihtimal) ya da anakart arızalanmış (yüksek ihtimal). bilgisayarın elektrik bağlantısını kesin açma kapama tuşuna bir müddet basın çekin basın çekin anakart üzerindeki elektrik boşalsın, sonra tekrar açmayı deneyin, eğer açılmıyorsa yukarıda ki 2 ihtimalden birisi olmuş demektir.
  • Bana anakartta sikinti var gibi geldi.anakart uzerine bir adet buzzer takarsaniz en azindan bios sesine gore neyde hata var onu ogrenebiliriz.ama klavyeye dahi isik gelmiyorsa sikinti buyuk gibi. Belki sokerken islemci gucunu takmayida unutmus olabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

hiç bir sinyal gelmiyorsa şayet 2 ihtimal var, ya işlemci arızalanmış (düşük ihtimal) ya da anakart arızalanmış (yüksek ihtimal). bilgisayarın elektrik bağlantısını kesin açma kapama tuşuna bir müddet basın çekin basın çekin anakart üzerindeki elektrik boşalsın, sonra tekrar açmayı deneyin, eğer açılmıyorsa yukarıda ki 2 ihtimalden birisi olmuş demektir.

buna ek olarak ekran kartı ramler ve bios pilini sökerek bu işlemi uygulayın.
  • dj_mero kullanıcısına yanıt
    Hocam Kasayı dün tamamen söktüm herşeyini anakartını vs işlemviyi her şeyi tek tek eldivenle söktüm üsütne kağıt ile örttüm eve gidince tüm parçaları takıp deneyeceğim umarım olur
  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Anakart Buzzeri var zaten ancak ötmüyor ben 5 senedir ilk defa işlemciyi söküm taktım acaba ondan mı oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgiliçocuk

Hocam Kasayı dün tamamen söktüm herşeyini anakartını vs işlemviyi her şeyi tek tek eldivenle söktüm üsütne kağıt ile örttüm eve gidince tüm parçaları takıp deneyeceğim umarım olur

deddiğim gibi, bu problem ya işlemci de ya da anakartta görülür. işlemciyi tam oturtamamış olabilirsiniz, altına pislik kaçmış olabilir, iyice bir kontrol edin en iyisi. inşallah bozulma kaynaklı bir problem yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakart Buzzeri var zaten ancak ötmüyor ben 5 senedir ilk defa işlemciyi söküm taktım acaba ondan mı oldu

Olabilir. İslemcinin gucunu taktiginizdan emin olun onun disinda tekrar islemciyi sokerek takmayi deneyin

İnşallah Hocam ucuz bişi de değil inşallah bişi olmaz işelmciye benim buzzer bozukmuş bugün sipariş verdim gelecek eve gidince takıcam herşey belli olur zaten ozaman bana anakart gibi geldi işlemci kolay kolay bozulmaz bildiğim kadarıyla yada kendimi kandırıyorum inşallah öyledir
  • Bu Anakartım

Ekran Gelmiyor

Neresine Buzzer Takacağım Aldığım Buzzer bu http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/anakart-ariza-tesbit-dahili-speaker-beep-buzzer-P177055723

Anakart Linki :http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_GALLERY.aspx?DetailID=1289&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgiliçocuk -- 19 Temmuz 2017; 10:10:50 >

• işlemciyi söküp tekrar taktınız mı? sizin buzzer bozuk olduğunu nereden biliyorsunuz? sizin anakart şemasında takılacak bir yer görünmüyor maalesef.

• Anakart üzerindeki işlemci pinlerini bir kontrol et. Buzzer için anakart üzerinde SPK yazıyor. 3 pinli yere bağlayacaksın.

Ekran Gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailchakar -- 19 Temmuz 2017; 11:26:10 >
  • Hocam buzzer 2 pinli değişik Bisi nasil baglayacagimi bilmiyorum

Hocam anakart yapımcisi ecs sitesinden ana kart ozelliklerime baktim 1 adet speaker yaziodu

• valla hocam hiç buzzerla uğraşmayın bence, sizin yüksek ihtimal anakart problemli.
    Hocam Buzzeri taktım Normalde sağlam olunca tek bip veriodu bende vermedi Buzzeri kontrol amaclı ramleri çıkarttım 3 bip sesi verdi yani ram hatası kısacası buzzer da sorun yok ancak hiç ses vermior herşey takılı olunca. Sanırım Sorun Anakartta İşlemicide Olsa Ekran Gelir Hata verir bildiğim kadarıyla sorun anakartta zaten klavye ışığıda yanmıor ki oda anakart portlarına bağlı şimdi güzel bi anakart nasıl bulurum
  • quote:

Hocam Buzzeri taktım Normalde sağlam olunca tek bip veriodu bende vermedi Buzzeri kontrol amaclı ramleri çıkarttım 3 bip sesi verdi yani ram hatası kısacası buzzer da sorun yok ancak hiç ses vermior herşey takılı olunca. Sanırım Sorun Anakartta İşlemicide Olsa Ekran Gelir Hata verir bildiğim kadarıyla sorun anakartta zaten klavye ışığıda yanmıor ki oda anakart portlarına bağlı şimdi güzel bi anakart nasıl bulurum

İşlemci olsa ekrana hiç görüntü gelmez ve buzzerdan ses de gelmez. sizin sorun büyük ihtimal anakartta eğer işlemciyi takarken bozmadıysanız ve işlemcinin gücünü taktiğınızdan emin olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 20 Temmuz 2017; 11:56:14 >
  • Anakart üzerinde buna benzer pin hatası olabilir. Tek pin bile olsa sorun yaşayabilirsin.

Ekran Gelmiyor
  • Sorun çözüldü işlemci sağlam anakart yanmış :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.