İmzamdaki sistemi 6 yıldır kullanmıyordum 4 ay önce tekrar kullanmaya başladım ama 1 aydır ekran kapanıyor durup dururken bi dahada geri gelmiyor bilg kapatıyorum açıyorum bazen ekran geliyor bazende 4 5 defa açıp kapamam gerekiyor normale dönsün diye ekran kartının çıkışını değiştim olmadı ramlerin yerini değiştim olmadı hdmi kabloyu değiştim olmadı 1 2 defada açılışta ekranda kaymalar oldu ama sonra düzeldi bazen açıldıktan 10 dak sonra yapıyor sonra yapmıyor bazen hiç yapmıyor ama kapatmadan geri dönüş olmadı hiç yani ekran kapandığında tekrar geri gelmedi hep kapatıp açmam gerekti |
Bilgisayar Ekranı Kapanıyor, Kasa Çalışıyor Sorunu
Bilgisayarınızda "ekran gidiyor, kasa çalışıyor" sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
- Güç kablolarını kontrol edin: Bilgisayarınızın ve monitörünüzün güç kablolarının prize takılı ve düzgün çalıştığından emin olun.
- Monitörü kontrol edin: Monitörünüzün açık olduğundan ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun. Farklı bir monitörle denemeyi deneyebilirsiniz.
- Video kablosunu kontrol edin: Bilgisayarınız ve monitörünüzü birbirine bağlayan video kablosunu kontrol edin. Hasarlı veya gevşek olmamalıdır.
- Grafik kartını kontrol edin: Grafik kartınızın düzgün şekilde takıldığından ve herhangi bir sorun olmadığından emin olun.
- RAM'i kontrol edin: RAM modüllerinin düzgün şekilde takıldığından ve herhangi bir sorun olmadığından emin olun.
- BIOS ayarlarını sıfırlayın: BIOS ayarları bazen bozulabilir ve ekran sorunlarına neden olabilir. BIOS'u varsayılan ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
- Windows'u güvenli modda başlatın: Windows'u güvenli modda başlatmak, üçüncü taraf yazılımların veya sürücülerin soruna neden olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.
- Sistem geri yüklemesi yapın: Son zamanlarda bilgisayarınızda değişiklik yaptıysanız, bir sistem geri yüklemesi yaparak önceki bir çalışma durumuna geri dönebilirsiniz.
- Donanım sorunları için kontrol edin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, anakartınız, güç kaynağınız veya diğer donanım bileşenleriyle ilgili bir sorun olabilir. Profesyonel bir teknisyene danışmanız gerekebilir.
Ekran kapanma sorunu, bilgisayarınızın ekran kartı, monitör, kablolar veya diğer donanım bileşenleriyle ilgili bir sorun nedeniyle oluşabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu tespit edebilir ve çözmeye çalışabilirsiniz.