Şimdi Ara

Ekran Kartı Almayı Düşünüyorum Bana Uygun Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ve abiler. Mevcut kullanmakta olduğum ekran kartımı yükseltmeyi düşünüyorum. Bu konuda fazla bilgi birikimim olmadığı için güvenebileceğim siz donanımhaber ailesine başvurmayı düşündüm. Makinamın özelliklerini aşağıda sıralayacağım sizlere ama bundan önce kriterlerimizi belirleyelim.

1-Anakartım 256 bit ekran kartlarına uyumlumu bilmiyorum, siz değerli arkadaşlar bunu açıklığa kavuşturup buna uygun tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

2-Fiyat performasn bizim önceliğimiz olsun lütfen. Bütçeyi 150 tl - 250 tl aralığında düşünüyorum.

Mevcut sistemimin özellikleri :

* ANAKART : micro-star MS-7255 1.2
    * İŞLEMCİ : Intel Pentium D 935 , socket 775 LGA
    * BELLEK : 2 Adet 512 mb'lik ram. frekans 266 mhz
    * POWER SUP : 400W
    * EKRAN KARTI ( şu an kullandığım ) : Nvidia geforce 7300 LE

Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

• Güç kaynağının markası nedir?
  • 1-anakartın 256 bit desteği diye bişey olmaz. anakartın pci mı agp mı o önemli.

2- ram yetersiz. bu saatten sonra ddr ram almak pek doğru değil.

güç kaynağının markasınıda yazarsan daha iyi olur.benim o sisteme önerebilceğim ekran kartı 8600 gt,gts falan olabilir. daha fazlasına gerek yok.
  • Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Power sup ın markası Fortron ATX400-PAF. Mahsuru yoktur umarım diyere bir de link eklemek istiyorum power ile ilgilihttp://www.dealtime.co.uk/xPF-Fortron-Fortron-Source-Powersupply-ATX-400W-Bulk-120mm-Fan-SATA-20-24pin

" 1-anakartın 256 bit desteği diye bişey olmaz. anakartın pci mı agp mı o önemli.

2- ram yetersiz. bu saatten sonra ddr ram almak pek doğru değil.

güç kaynağının markasınıda yazarsan daha iyi olur.benim o sisteme önerebilceğim ekran kartı 8600 gt,gts falan olabilir. daha fazlasına gerek yok."

Peki hocam 256 bit ekran kartından performans almanın kriteri nedir.Birde ddr ram den başka seçeneğim yokmu nakarta takabi
    IEceğim bu artIArda

• HD4670 alabilirsiniz. Ayrıca elinizdeki 2 adet 512 mb ram i satıp yerine 2 adet 1gb ddr2 533 mhz ram alabilirsiniz. Bu şekilde bir süre daha sistem sizi idare edecektir.

Anakartınız DDR2 533 mhz ram desteğine sahip. Toplamda 2 gb ram desteği sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 15 Şubat 2010; 15:23:32 >
  • öyle bir power markası duymamıştım.onun için powerın kalıtesı acısından pek bişey diyemem ama kalıtelı bir power olsa duyardım.

@MÜŞAVİR arkadaşında dediği gibi ramleri 2 gb yaparsan 8800gs ,8800 gt gibi kartlar alabılırsın. tabı işlemcınden dolayı darbogaz sorunu yaşıycaksın.

ekran kartlarının bit değerlerine fazla aldırma.chipsete bakarak ekran kartları hakkında az cok bilgi sahibi olursun yada ekran kartları testlerini inceleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

öyle bir power markası duymamıştım.onun için powerın kalıtesı acısından pek bişey diyemem ama kalıtelı bir power olsa duyardım.

@MÜŞAVİR arkadaşında dediği gibi ramleri 2 gb yaparsan 8800gs ,8800 gt gibi kartlar alabılırsın. tabı işlemcınden dolayı darbogaz sorunu yaşıycaksın.

ekran kartlarının bit değerlerine fazla aldırma.chipsete bakarak ekran kartları hakkında az cok bilgi sahibi olursun yada ekran kartları testlerini inceleyebilirsin.

Hocam arkadaşın verdiği linke baktım. Modeller FSP ile birebir aynı İsimlendirme bile aynı Fortron Bluestorm 500W var mesela görünüm de fsp nin aynısı. Kaliteli bir cihaz olabilir adı duyulmamış olsa da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız içiçn teşekkürler, sayenizde yavaş yavaş kafamda bi şekillenme oluyor.tekrardan sağolun.Başka fikir vermek isteye arkadaşlarıda dört gözle bekliyorum. MÜŞAVİR ve iktyas arkadaşlara ilgilerinden dolayı minnettarım tekrar teşekkür ediyorum
  • 4770 den fazlası gereksiz o sistemeki bu kart bile darboğaz yapıcaktır
  • 4670 yeter...
  • Herkese iIgiisinden ve yardımından doIAyı teşekkür ediyorum
  • Ati radeon hd4670 yada hd4770
  • 4670 yeter 5670 te olur esasında...
  • HD 4650 yeter. Daha fazla da para vermeyin bence o sisteme. Aslında mümkünü varsa yeni sistem toplamak daha güzel olur
  • yeni sistem bencede toplamalı
  • Hepinize çok teşşekkür ediyorum.. Hedef beIIi oIdu sayenizde Hd 4670 düşünüyorum. İIginize teşşekürIEr
  • hayırlı olsun şimdiden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.