Şimdi Ara

Ekran kartı aygıt yöneticisinde görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Model Kodu: CN.BME2520A
    Model Adı: CASPER NIRVANA NB 15.6" (CNE.2520-6M45P) " bilgisayarımda yüksek ısınma problemi vardı, bunun neticesinde oyun oynarken mavi ekran hatası verdi ve bilgisayar kapandı. Tekrar açtığımda aygıt yöneticisinde NVIDIA GT 540M ekran kartımın görünmediğini farkettim. Bildiğiniz üzere laptopumda NVIDIA OPTIMUS teknolojisi mevcut. Şuanda bilgisayarda sadece Intel graphics HD3000 görünüyor ve NVIDIA GT540M ekran kartımı bilgisayarımı formatlayıp driverları tekrar yüklememe rağmen kullanamıyorum. Format attığımda sürücüleri kurmadan önce NVIDIA GT540M ekran kartım görünüyordu, NVIDIA sitesinden en güncel sürücüleri indirip bilgisayarı yeniden başlatınca NVIDIA ekran kartım tekrar kayboldu. Kafayı yemek üzereyim nedir bunun çözümü? (Az önce bilgisayarın kasasını açıp fanı temizledim , fan şuan stabil çalışıyor. Bunun akabinde bilgisayarı açtığımda NVIDIA ekran kartım gözüktü, en güncel driveri indirip kurdum ve tekrar kayboldu.)

Aygıt yöneticisi tam olarak bu şekilde görünüyor;

Ekran kartı aygıt yöneticisinde görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkaya05 -- 27 Temmuz 2014; 14:48:58 >

• driver kurdunmu ?
  • evet kurdum ve yeniden başlattım ; ekran kartım aygıt yöneticisinden kayboldu. Sürekli aynı şeyi yaşıyorum. Her formattan sonra yanında sarı bir ünlem işaretiyle ekran kartım aygıt yöneticisine geliyor, güncel driver kuruyorum, kayboluyor...
  • bu arada işletim sistemim Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • Eğer bilgisayarı açma gibi bi fırsatınız varsa,açıp bir bakın ekran kartı yuvasından gevşiyor olabilir. Onun haricinden güncel driver'ı deneyebilirsiniz.Kartın yanması gibi bir ihtimal olduğunu sanmıyorum
  • Dizüstülerde ekran kartı yongası anakarta bga sistemle lehimlidir gevşeme durumu olamaz, ancak lehimlerde ısınma-soğumadan dolayı mikron seviyelerde lehim çatlağı meydana gelmektedir.
  • OmerD. O kullanıcısına yanıt
    Hocam daha 3-4 aylık laptop kullanıcısıyım kusura bakmayın hep kasaya alışkın olduğumuzdan direk aklımız oraya gidiyor. Öğrenmiş oldum,kusura bakmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence sorunun %99.9 Driverı yanlış şekilde kuruyor olman olabilir.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle NVİDİA sürücüsünü kurmayın nvidia güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verebilir)
    6. Nvidia sitesindeki en güncel sürücüyü indirin ve kurun
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak NVİDİA sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden NVİDİAyı kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile NVİDİA sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz NVİDİA sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm

dip not : laptoptan en iyi performansı alabilmeniz için ben size Windows 8.1 Update 1 yüklemenizi öneriri Windows 7 den daha iyi ve kararlıdır. Windows 7 XP gibi artık çöptür Microsoft destek vermeyi bıraktı 7 ye.

Windows 8.1 Update 1 iso : bu linkten indirmeni tavsiye ederim hem hızlı iner hem güvenli :

https://mega.co.nz/#!w8dwgQjC!QYjKtO0Mp_ZWrUcMIM6CpI2cG5oeOeJSZBjp9VvjCZQ

eğer yine sorun çıkarsa casperın sitesinde seri numaranı yazarak driverları bul bunları yükle çalışacaktır ama bu driverlar güncel olmadığı için son çare olarak öneririm :
    http://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 28 Temmuz 2014; 4:04:45 >

• İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yardımcı olduğun için dostum. son olarak win 8.1 update 1 rar şifresini öğrenebilir miyim?
  • Sıkıştırma: Rar / Şifre: Cibril
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.