Şimdi Ara

Ekran Kartı Bios Mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler.Öncelikle hiç araştırma yapmadan buraya gelmediğimi belirterek bildiğim şeylerden bahsedeyim.Sonra bilmediklerimi sorarım.Nvflash ile ve uygun bios rom ile ekran kartına yeni bios kurulabildiğini biliyorum.Gpuz programıyla varolan bios sürümünün ilk başta yedeğini almam gerektiğini biliyorum.Hp usb tool ile win98açılış dosyalarıyla beraber bootable usb bellek oluşturmayı,nvflash.exe dosyasının bu usb belleğe atmasını,aynı zamanda orjinal rom dosyasını ve yeni rom dosyasının ikisini birden(her ihtimale karşı) usb belleğe atmasını biliyorum.Pc açılışında usb den boot edip win98 açılış dosyalarını kullanmasını biliyorum.Ancak:

-"İki bios olan kartlarda hangi bios seçiliyse o bios mu modlanıyor?
    -"Blind bios" denilen başarısız bios yüklemelerinin olduğunu nasıl anlıyoruz?Dos ortamında bios mod başarılı bittiğinde kendi kendine yeniden başlatıyor mu?Başarılı mod işlemi nasıl anlaşılıyor?Başlatmıyorsa ne zaman ve hangi komutla yeniden başlatmalıyım?
    -"nibitor" adında bir program çıkarmışlar.Bunu kullanmam şart mı?Sanıyorum romlar üzerinde oynamalar yapmaya olanak tanıyor.
    -"nvflash --index=1 -5 -6 "Name of your edited bios" " yazıp ekran kartına bios kurabiliyor muyuz?Benim bildiğim farklı bir komuttu.
    -Tek ekran kartları için master/slave kart gibi durumlar var mı?Varsa nasıl?
    -Dual bios olan bir ekran kartı için mantıken 2.bios ile uğraşmak lazım.İlk biosu default bırakmak lazım gibi.Evga gtx780ti Classified için ikinci bios seçme yeri neresi?Ya da hangi biosu seçmeliyim?
    -Asic değeri %83 olmasına ve Hynix ramli olmasına rağmen şu anki biosta istediğim gibi overclock olmuyor.Ya da beklediğim düzeyde değil.Herşey bunun için...
    -Lütfen gtx780ti ekran kartın var neden overclock düşünüyorsun? tarzı soruları sormayalım.Hepimiz biliyoruz ki aldığımız hiçbir işlemci/hiçbir ekran kartı default haldeyken gerçek potansiyelinde çalışmıyor.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Eylül 2014; 12:26:51 >

• "İki bios olan kartlarda hangi bios seçiliyse o bios mu modlanıyor?

evet

Blind bios" denilen başarısız bios yüklemelerinin olduğunu nasıl anlıyoruz?Dos ortamında bios mod başarılı bittiğinde kendi kendine yeniden başlatıyor mu?Başarılı mod işlemi nasıl anlaşılıyor?Başlatmıyorsa ne zaman ve hangi komutla yeniden başlatmalıyım?

basarisiz bios olursa acilista goruntu gelmez.dos ortaminda bios flaslamasi cok hizli olur kendi kendine yeniden baslatir komutu yok.

Tek ekran kartları için master/slave kart gibi durumlar var mı?Varsa nasıl?

hayir yok ama dos komutunda 0 dersen ilk kart demek amd kartlarda yaparken anca oyle bir ayrim var.

Asic değeri %83 olmasına ve Hynix ramli olmasına rağmen şu anki biosta istediğim gibi overclock olmuyor.Ya da beklediğim düzeyde değil.Herşey bunun için...

biosta nasil bir degisiklik yapacaksin ki daha iyi basarim bekliyorsun?asic degeriyle iyi oc olur arasinda bir baglanti yok iyi oc olmuyorsa olmuyordur bios guncelleme yerine voltaj istiyordur muhtemelen senin kart.

• Hocam karta voltaj vermek dediğiniz Core Voltage(mV) ve Power Limit değil mi?Bu iki ayarı sonuna kadar köklesem bile çekirdek de ramler de sadece 50-100 mhz oc oluyor.Bu nedenle voltajı 1.21V'a çıkaran bios kurmak istiyordum.

Ekleme:Yabancı forumlarda herkes evga gtx780ti classified kartının overclock yapılamadığını,bunun bios problemi olduğunu yazmışlar.Evga yeni bios için çalışıyor deniyor ancak resmi olmayan bios sürümleri mevcut.Hatta adamın biri bu karttan 2 tane almış,2 EK sıvı soğutma bloğu almış.Hala overclock yapılamıyormuş.Yine başka biri gpu hızını 10 mhz bile artıramamış.Benimki yine iyiymiş.Gpu'yu85,ramleri 125 mhz hız aşırtabiliyorum.

http://forums.evga.com/any-word-on-780-ti-classified-bios-fix-m2080631.aspx

http://www.overclock.net/t/1460165/evga-780ti-classified-custom-bios-mods-1-21v-voltage-unlocked

Bir ekleme daha:Evga yeni bios yayınlamış ancak daha çok sıvı soğutma ve LN2 kullanıcılarını düşünerek yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Eylül 2014; 17:28:57 >

• evga'nin cikardigi biosu oynamadan direkt atacaksan ve bu sorununu cozecekse denemeye deger ama biosu modlayip atacaksan sorun yapabilir.derdin voltaji acmaksa yine acan biosu varsa modlamadan atabilirsin ama arastir once kim yapmis ise yaramis mi diye.asus 7970'larda voltaj kilidi vardi matrix bios atarak aciyorlardi voltaji ama yuksek voltaj gunluk kullanim icin uygun olmayabilir yani careful what you wish you may regret it.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

evga'nin cikardigi biosu oynamadan direkt atacaksan ve bu sorununu cozecekse denemeye deger ama biosu modlayip atacaksan sorun yapabilir.derdin voltaji acmaksa yine acan biosu varsa modlamadan atabilirsin ama arastir once kim yapmis ise yaramis mi diye.asus 7970'larda voltaj kilidi vardi matrix bios atarak aciyorlardi voltaji ama yuksek voltaj gunluk kullanim icin uygun olmayabilir yani careful what you wish you may regret it.

Overclockers.net sitesindeki biosu attım.Kart kendine geldi resmen.1240/7300 mhz değerinde yükte 83 derece olup stabil olmayan kart, 1295/7700mhz değerinde yükte 78-80 derece stabil şu anda.Değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Eylül 2014; 0:37:47 >
  • Yeni Skor alabilir o halde:)

Aslında benim kartımda alması kereden puanı almadığını görüyorum. Eğer sizin kartın skoru değişirse bende Bios değiştirecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • er36po kullanıcısına yanıt
    Yeni Valley testi yapıp açtığınız başlığa ekleyeceğim birazdan. 1306/7800 artifact oluyor oyunlarda.1295/7700 sorunsuz gibi...1305/7700 deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Eylül 2014; 0:41:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartında Dual Bios
    10 yıl önce açıldı
    Mining ekran kartı bios
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hım. İşe yarayacak gibi görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.