Şimdi Ara

Ekran kartı core ve memory clock takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gtx 1060 msi armor 6gb ocv1 ekran kartı aldım. Bunun dışında da başka gtx 1060 kartlarım var. Mining yapıyorum.

Sıkıntım ise, msi armor kartım yük altında (mining yapıyor durumda iken) core clock ve memory clock değerleri sırasıyla 177 mhz ve 405 mhz değerlerinde takılıyor. Değerler yükselmiyor ama kart ısınmaya başlıyor fanı arttırıyorum ve sıcaklık normalde kalıyor. Ama hashrate eth de 4 mh/s de kalıyor.

Önceki driverlar ile değiştirdim driver'ı. Bu durumda memory clock 3800'e yükselirken core clock 139 mhz'de kalıyor. (Driver sürümüne göre kartın boş başlangıç mhz değerleride değişiyor)

Hangi driverı kurarsam kurayım GPU-z 'de sensörleri kontrol ettiğinde TDP değeri kart boşta ien %95-96 larda oluyor. Kart ısısı fanlar çalışmazken 48-49 derecelerde oluyor.

Yaptıklarım:

1. DDU ile bir çok kez farklı driver versiyonlarını kurdum.
    2. Farklı PSU ile denedim.
    3. Aynı bilgisayarda farklı gtx 1060 sıkıntısız çalışıyor. (Diğer kartlarımı denedim)
    4. Farklı bir PC'de denedim.
    5. GPU-z de render test altında da değerler bahsettiğim gibi sabit kaldı.
    6. GPU-z'den vbios yedeğini aldım ve aynı biosu tekrar yükledim. (Techpowerup taki bios sürümü ile aynıydı çünkü) (Techpowerup taki sürüm ile değiştirebilirim ek olarak)
    7. Yabancı sitelerde ekran karına monitor bağlayın demişler. Monitor değil ama TV bağladım HDMI ile. (Farketmez sanırım değil mi?)
    8. MSI afterburner ile OC denedim. Gücü sonuna getirince memory eski sürüm driverlarda olduğu gibi 3800-4000 mhz civarlarına çıkıyor. Ama core da değişim olmuyor.

Arkadaşlar bunların dışında neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yoksa kartı yurt dışına garantiye göndermeye çalışacağım. Ama donanımsal bir problemden ziyade yazılımsal gibi duruyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alelingen -- 15 Ağustos 2017; 14:0:59 >

• Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Burda miningci az reis bi ben varım 3 5 kişi daha var onlarda nvidia kullanmıyor. Bitcointalk da turkish kısmı var ordan yardım almaya calıs yada facebookda ethereum turkiye ve ethereum madencilik diye gruplar var 2000 3000 kişilik problemini orda paylas genelde cebinde 1 paket sigara almaya parası olmayan ergenlerle dolu ama illaki bilen birine denk gelirsin. AMD kullansan yardımcı olurdum nvidia hic kullanmadım.

Kolay gelsin.
  • Hocam cevap icin tesekurler.

Aslinda konu mining ten ziyade ekran karti sorunsali.

Soyleki ekran kartinin guncel driverini yukleyince ve karta yuk bindirince core ve memory clock bos degerlerde (177 mhz ve 405 mhz) kalirken, kasim 2016 driverini veya mayis 2017 ye kadar olan driver lari yukleyince core clock yine ayni kalirken memory clock taki problem cozuluyor. Memory clock normal sekilde yukte boost oluyor.(3800 mhz ye cikiyor oc siz)

Ayrica gpu-z degerlerinde 2 adet gtx 1060 tan birisi normal calisirken bahsettigim diger kart degerleri anormal.

Anormalden kastim ise gpu bosta iken tdp degeri %94-%96 arasinda degisiyor. Perfcap reason ise genelde pwr yesil renkte oluyor bazen idle gri renge donusuyor.

Kartta overclock yapmistim hata vermisti. Zaten ondan sonra kart iflah olmadi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yurt dışı msi ile bağlantı kurdum.
    GPU-z ekran görüntülerini istediler.

Bir yandan da onlar ilgilenecekler.

Ama forumdan da yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar sıkıntıyı çözdüm. Benimle aynı problemi yaşayabilecek arkadaşlar için yardımı olur umarım.

Yaklaşık 3 haftadır yapmadığım bir şey kalmamıştı. Kartı devre dışı bırakıp tekrar aktif etmekte bunların arasındaydı.

Çözüm;

İki ekran kartı takılı sistemimde (kartlardan birisi problemli olan karttı) problemli olan kartı devre dışı bıraktım ve tek kartla çalışıyordu sistem.
    Daha sonra claymore çalışırken problemli olan kartımı tekrar aktif ettim ve kart bir anda kendine geldi ve core clock takılması ortadan kalktı.

Şuan problemsiz çalışıyor.

Umarım yardımı olur.
  • Hocam kusura bakmayın konuyu hortlattım ama claymore derken neyi kastettiniz.Bendede aynı sorun var ama bir türlü yapamıyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.