Şimdi Ara

Ekran karti driver yüklerken.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Isletim sistemim ubuntu 9.10

nvidia geforce gt 130 ekran kartimin driverini yüklemeye calisiyorum.

sitesinden series 100 indirdim fakat .run dosyasini acinca Masaüstünden cikartiliyor yaziyor ve sonunda su hatayi veriyor:

Metin düzenleyici, karakter kodlamasını belirleyemedi
    Lütfen açmaya çalıştığınız dosyanın ikili dosya olmadığından emin olun.
    Menüden bir karakter kodlaması seçip yeniden deneyin.

Ne yapmam gerekiyor.

Tesekkür ederim :)

•  Ekran karti driver yüklerken.

resimdeki gibi hardware drivers uygulamasini acip yukleyebilirsin. siteden falan indirmene gerek yok.
  • Tesekkür ediyorum oldu.

Birde konu acmisken speedfan vb bir program varmi linux icin sicaklik derecesi ölcmeye yarayan biraz aradim fakat bulamadim.
  • Nvidia sürücüsünü yüklediysen, Sistem-Yönetim kısmında "Nvidia X Server Settings" gibi birşey olacaktı. Orayı aç, grafik işlemcisinin sıcaklığını oradan bulabilirsin
  • hardware sensors diye bir program var. bu paketler yuklenirse conky veya screenlets programlariyla da gorebilirsin degerleri.
  • Konsolu açtıktan sonra;

$ cd ~/Desktop/
    $ chmod 777 DosyaAdıHerNeIse.sh
    $ sudo ./DosyaAdıHerNeIse.sh
    > şifre isteyecek gireceksin

bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 1 Mart 2010; 22:35:13 >
  • fakat nvidia surucusunu elle yuklemek icin gdm servisini kapatmak gerekiyor. uzun is.
  • yok ya eskidendi onlar.
  • Tesekkürler hallettim.

Gene konu acilmisken sorayim :)

Counter strike 1.6 linux de calisiyormu cok aradim bulamadim.
  • Dolayli yoldan evet! Depodan wine'i kurduktan sonra cs ve bir cok baska windows programini kullanabilirsin.
  • Hmmm anladim linux icin cs yok yani wine ile windows icin olani kurucaz, Linuxe Server kurmanin problemsiz olupta wine ile oynamak biraz ilginc perfermans kaybi oluyormu bilginiz varmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cochineal666

Hmmm anladim linux icin cs yok yani wine ile windows icin olani kurucaz, Linuxe Server kurmanin problemsiz olupta wine ile oynamak biraz ilginc perfermans kaybi oluyormu bilginiz varmi.

Evet gerçekten ilginç. Çünkü Valve CS'nin Linux sürümünü çıkartmıyor. Ama sunucu sürümlerinde Linux dağıtımları oldukça popüper. Bu yüzden varolan Windows versiyonunun sunucu olarak çalışması için gerekli Linux uygulamalarını üretiyor.

Wine ile hangi uygulamayı açarsan aç hiçbir zaman Windows'a göre %100 verimlilik alamazsın. Bunun sebebi Wine'ın halen tam verimle emülasyon yapamaması ve yaptığı emülasyonunun bilgisayara fazladan yük bindirmesi. Yazılımın/oyunun Linux sürümü olsa sistemin yükü sadece Linux Sistemi+Yazılım-Oyun oluyor. Ama Windows sürümü çalıştırıldığında ise Linux Sistemi+Windows+Yazılım-Oyun gibi bir yük çıkıyor.

• cs cok eski bir oyun. performans kaybi olsa da ortalama bir sistemde fark edilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

cs cok eski bir oyun. performans kaybi olsa da ortalama bir sistemde fark edilmez.

CS'de bu söylediğini pek göremiyorum ama eski bir oyun olan "Max Payne 2: Fall Of Max Payne" i Wine ile çalıştırdığımda Windows'a göre ciddi bir performans farkı oluyor. Windows'da anca minimum ayarlar ile oynayabilirken, Wine ile Pardus 2009.1'de son ayarlarda çatır çatır oynuyorum. Başka arkadaşlar böyle bir fark görebilmiş midir bilemem ama bende hakkaten ciddi bir fark oldu. Ve önceki mesajımla da son derece ters Neden böyle olduğunu ise bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 2 Mart 2010; 17:18:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.