Ekran kartinin driverino yuklerken bilgisayar takilmis babamda reset atmis simdi bilgisayar acilmiyor. Vista kullaniyorum ekran karti nvidia g105m bilgisayar aciliyor fakat yukleme ekraninda(vistanin acilisi) ekran simsiyah oluyor ve duzeltrmiyorum nasi duzeltirim yardimlarinizi bekliyorum :(
Merhaba,
Yapmanız gereken ilk işlem sistemi güvenli modda açarak, ekran kartı driverinizi kaldırıp tekrar yüklemek olacaktır. Sistemi güvenli modda açamasını bilmiyorsanız eğer, bilgisayar'ı ilk çalıştırdığınız anda iki, üç defa "F8" tuşuna basın karşınıza çıkan post ekranın dan "Güvenli Mod" seçeğine gelip "Enter" tuşuna basmanız gerekiyor. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Merhaba,
Yapmanız gereken ilk işlem sistemi güvenli modda açarak, ekran kartı driverinizi kaldırıp tekrar yüklemek olacaktır. Sistemi güvenli modda açamasını bilmiyorsanız eğer, bilgisayar'ı ilk çalıştırdığınız anda iki, üç defa "F8" tuşuna basın karşınıza çıkan post ekranın dan "Güvenli Mod" seçeğine gelip "Enter" tuşuna basmanız gerekiyor. Kolay gelsin.
Oncelikle yardimin icin tesekkur ediyorum
Fakat dedigini yaptigimda crcdisk.sys adli dosyayi yuklemede takiliyor ve bi sure sonra bi mouse imleci ve siyah ekran cikiyor sonra basa donuyor...
Sistemi onarmayı denermisin ?
Ek olarak "Hd Tune" adlı programı indirip bilgisayara kur. Program da "Error Scan" sekmesine gelip bad sectör taraması yaptır bakalım, sonuç ne çıkacak ?
quote:
Sistemi onarmayı denermisin ?
Ek olarak "Hd Tune" adlı programı indirip bilgisayara kur. Program da "Error Scan" sekmesine gelip bad sectör taraması yaptır bakalım, sonuç ne çıkacak ?
Bilgisayar kullanici secme ekranina kadar bilr gelmiyor ki program kurayim/Sistemi onarayim
Sen bu sistemi güvenli modda açamıyormusun ?
Sistemi çalıştırır, çalıştırmaz "F8" tuşuna iki üç defa bastığın zaman karşına çıkan ekran dan onarım da yapabilirsin.. Yada Widows Vista DVD'sini takıp oradan onarım da yapabilirsin.
quote:
Sen bu sistemi güvenli modda açamıyormusun ?
Sistemi çalıştırır, çalıştırmaz "F8" tuşuna iki üç defa bastığın zaman karşına çıkan ekran dan onarım da yapabilirsin.. Yada Widows Vista DVD'sini takıp oradan onarım da yapabilirsin.
Hayir acilmiyor guvenli modda onarimdan hangi araci secmem gerek?
Sistem güvenli modda da açılmıyorsa yapacağın pek bir işlem yok aslında, mecburen sistemi yeniden kurman gerekecek..
Onarım zaten Türkçe dir, ezbere bilmiyorum hangisini seçeneğini. Oradaki adımları izlemen yeterli olacaktır. Şayet olmazsa, mecburen sistemi yeniden kurman gerekecek.. Kurduğun zaman da unutma "Hd Tune" adlı program ile bad sectör taraması yaptır..
Eğer Windows Vista'yı kullanma gibi bir zorunluğun yoksa, "Windows 7" ye geçmeni tavsiye ederim.
quote:
Sistem güvenli modda da açılmıyorsa yapacağın pek bir işlem yok aslında, mecburen sistemi yeniden kurman gerekecek..
Onarım zaten Türkçe dir, ezbere bilmiyorum hangisini seçeneğini. Oradaki adımları izlemen yeterli olacaktır. Şayet olmazsa, mecburen sistemi yeniden kurman gerekecek.. Kurduğun zaman da unutma "Hd Tune" adlı program ile bad sectör taraması yaptır..
Eğer Windows Vista'yı kullanma gibi bir zorunluğun yoksa, "Windows 7" ye geçmeni tavsiye ederim.
Sistemin yedeklerinden belli bi tarihe geri donme var yapsam duzelir mi?
Sistemi geri yükleyebiliyorsanız yükleyin.. Tabii geri dönme ihtimali var.
bence başka birşeyden gitmiş ekran kartı yüklenmese bilgisayar vga sürücüsünde açardı bilgisayarı ufak bir ekranda niye öyle yaptı ki başka bir sorun var ama hiç açılmıyorsa direk format at hocam
quote:
Sistemi geri yükleyebiliyorsanız yükleyin.. Tabii geri dönme ihtimali var.
Sistemi f8 den 4 gun geriye aldim simdi gayet iyi duzeldi. Yardimlariniz icin tesekkurler :)
Rica ederim, sorunsuz kullanımlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme