Şimdi Ara

Ekran kartı fan dönüş hızı arttırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartının fan dönüş hızını nasıl arttırabilirim? Boştayken yüzde 15'lerde dönüyor. Oyun oynarken de yine yüzde 30'larda kalıyor. Dönüş hızı yeterli olmadığı için kart oyun sırasında 80'li dereceleri görüyor ve pc kapanıyor. Speedfan denedim benim kartı desteklemiyor. Ati tray tools denedim onda da olmadı. Biostan da yapılmıyor. Kart modeli ati radeon hd4650. Isınma sorunu olan bi kart zaten. Bilen bi arkadaşımız yardım edebilir mi? Boştaki sıcaklıklar aşağıdaki gibi.

Ekran kartı fan dönüş hızı arttırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f4t4lstoke -- 23 Nisan 2016; 17:51:58 >

• Sa hocam bir dönem Hd4350 versiyonu kullanmış biri olarak mesaj atayım alttaki videoda

O.c için gerekli bilgileri Vermiş Aynı programı Fan profili İçinde kullanabileceğinizi Düşünüyorum Deneyin Sonucu Burdan Yazın Bakalım...

Rivtuner:
    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163#download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 23 Nisan 2016; 18:09:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: klement

Sa hocam bir dönem Hd4350 versiyonu kullanmış biri olarak mesaj atayım alttaki videoda

O.c için gerekli bilgileri Vermiş Aynı programı Fan profili İçinde kullanabileceğinizi Düşünüyorum Deneyin Sonucu Burdan Yazın Bakalım...

Rivtuner:
    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163#download

Bu programda işe yaramıyor başka program var mı bildiğiniz?

• Hocam zaten güncel olarak kullanılan yazılım MSI afterburner programini deneyin bide +olarak kartın yakın zamanda bakımı yapıldı mı yapıldı ise kartın üzerindeki fan güç giriş pimlerinin içini bi gözle kontrol edin oksitlenme vs bisey varmı diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam zaten güncel olarak kullanılan yazılım MSI afterburner programini deneyin bide +olarak kartın yakın zamanda bakımı yapıldı mı yapıldı ise kartın üzerindeki fan güç giriş pimlerinin içini bi gözle kontrol edin oksitlenme vs bisey varmı diye...

Bakım yapıldı kendim yaptım hatta bakımı. Boştaki sıcaklık 35 dereceydi macununu değiştirdiğim vakit şimdi fırladı şu fan dönmediğinden. Afterburnerı da deneyelim bakalım.
  • O halde montajda bir hata yapmışsınız veya fanı bozulmuş olabilir yinede fan bloğunun tam oturup varsa soğutma blogu tam oturtup temassizligi giderin fan döneme me gibi bir durum olası arıza bakımından bilinen bir PC tamircisine fanı değişim yapıp test ettirebilirsiniz..kesinlik olması açısından...

• quote:

O halde montajda bir hata yapmışsınız veya fanı bozulmuş olabilir yinede fan bloğunun tam oturup varsa soğutma blogu tam oturtup temassizligi giderin fan döneme me gibi bir durum olası arıza bakımından bilinen bir PC tamircisine fanı değişim yapıp test ettirebilirsiniz..kesinlik olması açısından...

Vakti zamanında internet cafecinin taktığı beş para etmez pride marka fan var. Cepte para yok olsa bi dakika durmam değiştiririm. Bu arada afterburner işe yaradı gibi. fan dönüş hızı kaç olmalı ona göre ayarlayayım?
  • Hocam hangi ayarlarda %'lik dilimde 40-50 gibi sıcaklıklar dusuyor yada sabitliyorsa deneme yanılma osd ekranından anlayıp uygulaması size kalıyor kart kullanıcısı olarak...

• quote:

Hocam hangi ayarlarda %'lik dilimde 40-50 gibi sıcaklıklar dusuyor yada sabitliyorsa deneme yanılma osd ekranından anlayıp uygulaması size kalıyor kart kullanıcısı olarak...

Yüzde 47 yaptım oyunda 80 dereceleri gördü ama pc kapanmıyor şu an. %100 yaparsam fana ya da karta zararı dokunur mu bunun? Ayrıca vga ekran kartı için 2 pinli fan tavsiyen var mı sağlam olanlarından?
  • Hocam 1.cisi ses rahatsız eder 2.olarak çalışabildiği kadar çalışır ancak eski olması hasebiyle arıza vermesi olası 2000 dönemlerde pasif soğutucusu olan versiyonlarına birini kullanmıştım. Güncel olarak onerebilecegim fan tipi-turu maalesef yok bileşen tamiri yapan yerlerde sorununuza kesin cevap almış olursunuz...en azından değiştirene kadar kullanırsınız...

• quote:

Hocam 1.cisi ses rahatsız eder 2.olarak çalışabildiği kadar çalışır ancak eski olması hasebiyle arıza vermesi olası 2000 dönemlerde pasif soğutucusu olan versiyonlarına birini kullanmıştım. Güncel olarak onerebilecegim fan tipi-turu maalesef yok bileşen tamiri yapan yerlerde sorununuza kesin cevap almış olursunuz...en azından değiştirene kadar kullanırsınız...

Ne kadardır fiyatları tahminen 2 pinlilerin?
  • donanıma Uygun olana burdan bakabilir fiyatlarını öğrenmiş olursunuz...
    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=ekran+kart%C4%B1+fan%C4%B1
    Güncel fiyatlardan Ve çeşitten haberim yok bu arada....
  • quote:

donanıma Uygun olana burdan bakabilir fiyatlarını öğrenmiş olursunuz...
    http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=ekran+kart%C4%B1+fan%C4%B1
    Güncel fiyatlardan Ve çeşitten haberim yok bu arada....

60 liraya var bi tane nvidia fan. Onu alayım bari. Yoksa bu sesin kesileceği falan yok.
  • Ancak soket yapısı vidalama sistemi Elinizdeki kart ile uyumlu omalı diyebilirim istediğiniz fanı takamayabilirsiniz bu arada Verimli olması isteniyorsa..
  • benim hd3650 de boşta 49-50 derecelerde, altı üstü live for speed oynatıyor zaten, 77 dereceye çıkıyordu 100fps ile, 60 fpsye sabitledim 69-70 civarı takılıyor sıcaklık
    bu yöntemi laptopa da uyguladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.