Amd HD 7570 modelekran kartımın fanından sürtme sesi gibi ses geliyor tozları temizledim mil yatağına 2-3 damla makine yağıda damlatdım fakat ses devam ediyor bilgisayarı 2-3 kere yeniden başlatınca sürtme sesi gidiyor resimdeki siyah yerden çıkarıp ayrı çalıştırdığımda o sesde olmuyor fanı takıncada herhangi bir yerede sürtmüyor bunun sebebi ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
o ses çıkıyorsa mutlaka fanı yerine taktığında içerden bir yerden kabloya veya bir devreye çarpıp ses yapıyor olabilir fanı çıkardıktan sonra taktığın yeri iyice kontrol et takıncada çalıştır eline fener al fan dönerken kartın içini kontrol etmeye çalış bunun haricinde çok fazla yapabileceğin birşey yok.
knightz
kullanıcısına yanıt
2 kere kontrol ettim fakat bir yere çarpmıyor fan zaten çok küçük 5 pervanesi var aynı fandanda bulamadım.
gözden kaçyrdy?yn mutlaka biryer vardyr e?erki fany sprey ya?la ya?ladyysan dy?ary çykartyp çaly?tyrdy?ynda ses yapmyyorsa mutlaka fany oturtturdu?un yerde bir sykynty vardyr. yeni fan alsanda ayny sorun devam edecektir tabiki ayny fany türkiyede bulman zor anca aliexpress tarzy çin sitelerinden bulabilirsin.
İnanırmısın yarım saat önce bende ekran kartı fanını değiştirdim aynı sorun bende de vardı Açılışta hiç bir ses yok fakat zaman geçtikçe ekran kartı fanından hırıltılı bir ses geliyordu. O ses fanın ömrü ile alakalı olduğu için fanı değiştirerek hallettim.
quote:
Orijinalden alıntı: trknasln
Problem ekran kartı fanınla alakalı dostum. Göbeği falan yağlasanda düzelmez o problem. Yeni bir fan alıp takman gerek. Aynısını almasan bile uyumlu olan fanlar mutlaka vardır. Değiştirirsen problem düzelir.
o zaman dediğim gibi ya pc parçacılarından bakacaksın yada aliexpress sitesinden sipariş verip alacaksın kolay bulunabilecek birşey değil çünkü o fan.
o minik fanı iptal edin.
8-10 tl lık 1000 devirde çalışan 12 cm lik bir kasa fanı alıp ekran kartının soğutucusuna veya yakınına el becerinizi kullanarak monte edin.