Şimdi Ara

Ekran kartı Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleykun arkadaslar. Benım kullandıgım ekran kartı Asus gtx560 dc. Ama ısınma sorunum var. Islemcımdede vardı onu guzel bır fan ıle hallettım ancak ekran kartı oyuna gırdıgımde 72 ı gordum. Ve batman, assasıns creed gıbı oyunlarda oyuncuyu döndururken anı hareketlerde takılma yasıyorum. Fanı degıstırsem sorunum duzelırmı. Sadece vatanda var bır tane bulabıldıgım. Baska onerısı ve tavsıyesı olan arkadasım varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartının 72 derecede takılma yapacağını sanmam. O esnada diğer sıcaklıklarada bakar mısınız?
  • Cevap için çok teşekkür ederim...Oyun esnasındaki GPU harici sıcaklıklarım normal..Çünkü işlemcim 90 dereceye çıkıyordu ve Cooler Master Hyper 412 ile engelledim.Tam yükte bile 50-55 civarında şimdi...Ama ekran kartı 72 i gördüm.Okadarda kasa içinde 2000RPMlik 3 tane fan var Cooler Master ve içi soguk kasanın.. Bu genel bir ısınma sorunu ile 2 aydır ugraşıyorum.Kasamın üzerinde 2 adet fan yeri var ve boş.Ama oyun esnasında ordan sıcak hava nasıl vuruyor felaket.Ama oyundan çıktıgmda soguyor normale dönüyor.İşlemcim normal ama ekran kartı kalıyor sanırım geriye tek ihtimal..Sizler nasıl düşünüyorsunuz arkadaşlar.İnanın tavsiyelerinize ihtiyacım var..Makinam imzamdakinin aynısı.
  • Üste 1 tane fan takmanız iyi olur. Oyun esnasında ekran kartı tam yükte çalıştığından aşırı ısınabilir ama 72 derece bana fazla gelmedi. Birde yan kapakta ekran kartı bölümüne yani içeriye hava üfleyen bir fan var mı?
  • Evet.Bir tane alt bölümde, 1 tane yan bölümde ve bir tanede arka egzos bölümünün ordaki..Onu ters çevirdim içeri üfletiyorum.Yani çok degil belkide dediigniz gibi ama Batman ve assassins creed oyunlarında oyuncuyu birden saga veya sola döndürdügümde yada koşma esnasında hareket yaptıgımda parça parça ilerliyor 2 saniye kadar sonra düzeliyor
    Ayrıca üste faln takmak istedim ama anakartın 8 pinlik teri ve ram slotlarının tırnagı ikisinide engelliyor..Yoksa üst kısımdada 12 lik 2 fan yeri mevcut.Kullanamıyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justin2456 -- 12 Ağustos 2012; 18:03:21 >
  • Üstteki fanları dışarıdanda takabilirsiniz aslında. Aynı işi görür ama görüntü olarak istemeyebilirsiniz. :)

Neredeki fan dışarıya üflüyor? Arkadakide içeriye mi üflüyor, tam anlayamadım?
  • Arka egzos fanı varya o..Kasayı aldıgımda o dışarı olarak geldi içerideki havanın dışarı taşınması için. Bende madem üst taraf açık kullanamıyorum dedim, egzos fanı içe çevirdim hava yukarıdan çıkıyor :D bir hayli karışık oldu sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    işlemci - ekran kartı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz egzoz fan kullanmıyorsunuz. Üstede fan takamıyorum diyorsunuz. Arkayı egzoz fan yapınki hava sirkülasyonu olsun. Yoksa bütün hava ortada buluşur.. Isınan hava zaten yukarıya çıkar. Üstü açık olması avantaj ama üstte fan yoksa en azından arkadaki fanı egzoz yapmanızı öneririmki sirkülasyon tamamlansın. Çokta farketmeyebilir gerçi.. Ben olsam üst kısma dıştan fan takardım. Fanların kablosunu üstteki deliklerden içeriye sokabilirsiniz... Aslında o üst kısmın bir fotoğrafını alsak iyi olurdu. RAM tırnakları nasıl engelliyor bir görelim. Kasanın o şekilde üretilmiş olması bana çok saçma geliyor...
  • tamam fotoğraf çekip atıyorum hemen.
  • Benim en büyük hatam bu kasayı tercihim oldu..Kabloları gizlemek için bile yer yok.Elimden geldigi kadar gizlemeye çalıştım ama hepsi ortalıkta duruyor yine. 3 adet fotograf ekliyorum.Biri üst, biri içten fanlarımı engelliyor dedigim ve digeride kasanın içinin geneli.

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

• Az önce assasins oynadım ama bu sefer smart doctor dan fan ayarını %100 yaptım manuel olarak ve sıcaklık 53 dereceydi..Ve kasamın üstü oakdar sıcak degildi iyiydi..
  • Üst taraf çok darmış. Böyle kasamı üretilir.. :S

Alttaki kablolar öndeki fanın içeriye hava üflemesini baya bi engelliyordur. Orayı bi toparlayın bence..
  • İşte..Alırken inanin hiç farketmedim.Taki 12 lik fan takmaya kalktıgımda büyük hüsrana ugradım...Bilgisayarım daha yeni.3 taksitini ödedim..biraz daha azalsın kasamı değiştirmeyi düşünüyorum..İçide çok dar dogru dürüst sirkülasyon olmuyor hava.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justin2456

Benim en büyük hatam bu kasayı tercihim oldu..Kabloları gizlemek için bile yer yok.Elimden geldigi kadar gizlemeye çalıştım ama hepsi ortalıkta duruyor yine. 3 adet fotograf ekliyorum.Biri üst, biri içten fanlarımı engelliyor dedigim ve digeride kasanın içinin geneli.

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

[simage]
     Ekran kartı Fanı
    [/simage]

Hocam kasaya haksızlık olmasın şimdi googledan kendi pc kasama bakarken gördüm aynı kasadan bende de var ve ben kabloları arkadan uzattım dağınıklığıda topladım tam adını bilmiyorum ama kablo koplamak için alttaki resimlerde görürsün ondan kullandım ve kasanın diğer tarafındaki kapağında orda boşluk var oraya fazla kabloları dolayıp koydum tek anakarta gelen kablo biraz kısa

Ekran kartı Fanı

Ekran kartı Fanı

Ekran kartı Fanı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.