Şimdi Ara

Ekran kartı fanı full devirde çalışıyor , görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

QuadCore 2.4 GHZ
    Gigabyte P35-DS3L anakart
    2GB ram
    GeForce 8800GT (PALIT) ekran kartı
    600watt OCZ Stealthxstream psu

şeklinde bir sistemim var. Yakın zamanda pc herzamanki gibi açıkken bilgisayar birden kapandı. Tekrar çalıştırdım yaklaşık 25 dakka sonra tekrar kapandı. Bilgisayarım normalde power tuşuna bastığımda ekran kartı fanı yüksek devirde döner belli bi gürültü çıkarır , sonra o gürültü normale döner fan yavaşlar (ısı değerini algıladıktan sonra) ve normal şekilde pc açılır. Bu iki kapanmadan sonra 3. kez bilgisayarımı açmayı denediğimde pc yine açıldı ; fakat 5 saniye sonra azalarak normal çalışmaya devam etmesi gereken fan, yüksek devirde ve gürültüyle çalışmaya devam etti. Görüntü alamıyorum ve devamlı bir fan sesi var. Ekran kartından şüphelenerek arkadaşımdan 8800 GTS aldım , onu denediğimdede aynı problem ve aynı yüksek deviri gördüm. Yine görüntü yoktu. Busefer anakarttan şüphelenerek ekran kartını anakarta taktım fakat güç kablosunu takmadım , bu durumda anakart alarm sesi verdi, daha sonra kabloyu taktığımda ses yoktu. Yani anakart ekran kartını algıladı. Tüm bunları yaparken gözüm Power Supply ve fanına takıldı. Fan çok yavaş dönüyor ve sabit hızda değil. bazen çok daha yavaşlıyor ve sanki devamlı bi reset hali var kendi kendine. Ayrıca kasanın ön yüzündeki bilgisayar açıkken yanan ışık çok hızlı bi şekilde yanıp sönüyor. Aslında tam sönmüyor ama ışığın parlaklığı göz kırpıyo gibi gidip geliyor.

Ben işin içinden çıkamadım arkadaşlar. Forumlarda bu konuda anakarttaki kondansator şişme sorunlarına deyinmişler benim anakartımda bir şişme yok. Sizce problem Power Supply damı ? Anakartın yanması halinde fanların dönmesi , anakartın alarm vermesi tepki vermesi mümkün mü ? işlemcinin yanması gibi bir problem söz konusu olabilirmi ? Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çünkü işlerim çok aksadı bu problem yüzünden.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olympian -- 17 Nisan 2009; 20:23:42 >

• verilen ipuçlarına göre sorun psu ya da anakart gibi görünüyor. zaten sen de doğru tespitleri yapmışsın. başka psu ile deneme şansın var mı?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_31040514/tm.htm

incele bir belki yardımı olur
  • Bir çözüm bulabildin mi?bende de ekran kartının fanı aynı şekilde dönüyor full hızda dönüyor.Ama işlemci fanına bir bakar mısın?Benimki senin power supply fanını tarif ettigin gibi dönüyor.
  • benim sorunum Ramlerden biri bozukmuş ondan kaynaklanıyormuş.Bir dene istersen.önce birini tak sonra öbürünü
  • problemi deneme yanılma yöntemleriyle tek tek ramleri ekran kartını ve power supply ı yenileriyle değiştirip denemek suretiyle çözdüm. Başka bir psu da problem kalktı. Bende servise yolladım power supply'ı. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu anlattıklarımı iyi okuyun.aynı sorun bendede vardı özellikle son 5-6 aydır ekran geç açılıyor fan sürekli çalışıyor hatta bazen açmamazlık yapıyordu anlıyacağınız beni deli ediyor bukadar parayla topladığım pc neden paramın karşılığını vermiyordu.ve.bugün ekran hiç açılmadı sizin anlattıklarınızı yaptım ramları tek tektım felan filan yalnız son yazan arkadaşın anlattığı varya hani power suple değiştir dene gibisinden. O ara ekran kartına gelen power suplenin kablosunu çalışırken çıkardım tekrar taktım tabi yine olmadı. Sonra o kablo seri kabloymuş sonradan farkına vardım. Benim buzamana kadar taktığım 2. Soketiymiş hemen dank etti :-) 1. Soketi taktım pc bir açtım anında açıldı hardiskim hdd değil beyler ssd olduğu için çok çabuk açılıyor.arkadaşlar anlıyacağınız bilgisayarın kartlarını besleyen kabloların nekadar performansını etkilediğini hatta ve hatta pc yi çalıştırmayacak kadarda ileri gittiğini gördük tabi hayat bu yaşadıkça tecrübe sahibi oluyoruz. Konu hakkında konuşmak isteyen olursa yazabilirsiniz sohbet etmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.