ekran kartıma yenı fan aldım fakat donusturusu olmadıgı ıcın orjınal karta baglayamadım fanı anakart uzerındekı power fan ıgnesıne bagladım fakat 2500rpm de dondugu ıcın cok asırı ses yapıyor bıos tan da hızları gorunuyor ama elleyemıyorum speed fan denedım ama yavaslatmadı hıc bır fanı fan kontrolcusumu almalıyım ılla
SpeedFan kullanmadım hiç o yüzden ayarlarını doğru uyguladığınız hâlde yavaşlatmıyorsa doğrudan "şu sebeple yavaşlatmıyor" diyemem ancak farklı yazılımları denemenizi önerebilirim (Fan Controller şeklinde olanlar). Değiştirme imkânınız varsa (iade gibi) değiştirmeniz daha iyi olur. Ayrıca yeni fanın güç gereksinimlerinin ekran kartınızdan karşılanabilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz eğer bir şekilde dönüştürücü alacaksanız.
Ekran kartı tam yükle yüklendiğinde sıcaklığı artacağı için, eğer elle çalışma devrini düşürürseniz, tekrar artmayabilir. Yani elle arttırmanız gerekebilir. Her anakart Power Fan devrini değiştirmeye izin vermediği için fan kontrolü için ek donanım almanız gerekebilir. Siz yazılımsal alternatifleri deneyin. Olmazsa ucuz yollu bir çözüme bakarsınız artık. Eğer yeni bir ekran kartı soğutucusundan daha pahalıya çıkacaksa, elinizdekini ikinci el bölümünden satıp yenisini almanız da daha mantıklı olur...