Şimdi Ara

ekran kartı fanını durduramıorum :( :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kartım gigabayt 8800 gt type B.üzerinde zalmanın VF-830 die bi soğutucusu var orjinalinden gelio.değişik bi model.
    fanım 2 pinli yani kontrol pini yok.ben bi fan mate2 alıp sadece 2 (siyah ve kırmızı) kablosunu kullanarak çözücemi düşündüm ama olmadı.düz bağlayınca sitem hiç çalışmadı,ters bağladığımdada sadece direnç koymuş gibi sabit bi hızda çalışmaya başladı.benim istediğimse oyuna girerken fan hızını arttırabilmek,masa üstünde kısabilmek.

ntune,riva tunerın her versiyonu,ati tray tool,atitool vs vs.. kullanmadığım program kalmadı ama hala ful.
    ne yapmalıyım sizce? yani kısıp açma yapabiliceem bi devre,bişi..
    özellikle elektronik bilgsi olan arkadaşlardan yardım istiorum.
    cevaplar için teşekkürler

• yapabiliceğin pek bişey yok asus un fanıda böyleydi arkadaşda vardı belirli bi hızda çalışıyor ne artıyor ne azalıyor o yüzden biraz ses yapıyodu tek bi seçeneğin var küçük bi kontrolcü takıp fan hızını elle kontrol etmek arkadaşım link deki ürünü kullanıyor
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-SC01
  • hocam böle fan hızı konrolcüleri eğer ekran kartının üzerinde elektrik almaya çalışırsan çözüm diilmiş onu öğrendim.olayı çözdüm ama biraz zor oldu.
    aynı fan kontrolcüyü 5 liraya aldım geçen gün.markası flnda aynı yani orjinal titan.(isteyene alabilirim bu arada).
    herneyse 2 pinden güç almaya çalıştım ekran kartının üzerinden bi işe yaramadı.
    yine fan mate2 deki sonucu verdi.sabit devir,ayarlanma yok.
    sonra almışken başka fana bağlıyım dedim.o anda aklıma moletten güç almak geldi.
    hemen denedim tabi:D
    hemde fan kontrolcünün ve ekran kartının kablosunu kesmeden yaptım.
    sorunsuz çalışıo.masa üstünde düşük devirde en fazla 1-2 derece ısı oynaması oluo oda gündüz vakitlerinde.
    oyuna girerken dayıyorum sonuna kadar zate müzikten duymuorum sesi.
    yani ne direnç koyup katlediorum,ne her dakka kasa açıorum, nede garanti dışına cıkarıorum.
    tavsiye ederim herkese..
    isteyene resimli yada videolu anlatımınıda gönderebilirim.kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: baremo_85

hocam böle fan hızı konrolcüleri eğer ekran kartının üzerinde elektrik almaya çalışırsan çözüm diilmiş onu öğrendim.olayı çözdüm ama biraz zor oldu.
    aynı fan kontrolcüyü 5 liraya aldım geçen gün.markası flnda aynı yani orjinal titan.(isteyene alabilirim bu arada).
    sonra almışken başka fana bağlıyım dedim.o anda aklıma moletten güç almak geldi.
    sorunsuz çalışıo.masa üstünde düşük devirde en fazla 1-2 derece ısı oynaması oluo oda gündüz vakitlerinde.
    yani ne direnç koyup katlediorum,ne her dakka kasa açıorum, nede garanti dışına cıkarıorum.
    tavsiye ederim herkese..

NASIL KULLANICAĞINI SORSAYDIN DİREK SÖYLERDİM MOLEX DEN AL DİYE GÜCÜ EKRAN KARTI DEVİRİ HEP AYNI TUTMAK İÇİN GEREKİRSE VOLT YÜKSELTİP ALÇALTIYO O YÜZDEN KONTROLCÜLER İŞE YARAMIYOR

• bnce bi sekilde fanını anakartın ustundeki 3pinlere veya psuun fan kontrol ediyosa 4 pine tak bnce
  • quote:

Orjinalden alıntı: baremo_85

hocam böle fan hızı konrolcüleri eğer ekran kartının üzerinde elektrik almaya çalışırsan çözüm diilmiş onu öğrendim.olayı çözdüm ama biraz zor oldu.
    tavsiye ederim herkese..

bende de gigabyte 8800gt ekran kartı var ve fanı ayarlanamıyor. nasıl yaptın videolu fotolu anlatabilir misin?
    ya da aklıma şöyle bir fikir geliyor. ekran kartının fana güç sağlayan kablosunu bi şekilde ana karttaki fan girişlerinden birine uyarlama imkanı olmaz mı? ana karttakiler speedfanla ayarlanabiliyor nasılsa.

DÜZELTME:
    buradaki yöntemle hallettim :D
    http://forum.donanimhaber.com/m_26346744/mpage_1/key_//tm.htm#26375737

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanceleratoR -- 17 Ekim 2008; 23:11:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.