Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagkajj

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Arkadaslar acer aspire 5920g açınca ekranda kalın siyah çizgi çıkıyordu saç kurutma makinesi ile 5 dk tuttum 5 da soguması bekledim taktım sonuc mükemmel 1 senedir yatan laptop ayaklandı :D

bir süre sonra tekrar yatacağından emin olabilirsin !

en kısa zamandan elinden çıkartmaya bak

çünkü bir daha ki ne bu kadar kolay olmayacak !

Valla suanda süper gidiyor bazıları 1 sene bile kullanmıs bu kadar umutsuz değilim :)

-"umutsuz değilim" biz burada psikolojik açıdan senin ne düşündüğünü değil !

var olan mevcut sorunun ne zaman tekrar edeceğini tartışıyoruz !

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar acer aspire 5920g açınca ekranda kalın siyah çizgi çıkıyordu saç kurutma makinesi ile 5 dk tuttum 5 da soguması bekledim taktım sonuc mükemmel 1 senedir yatan laptop ayaklandı :D

bir süre sonra tekrar yatacağından emin olabilirsin !

en kısa zamandan elinden çıkartmaya bak

çünkü bir daha ki ne bu kadar kolay olmayacak !

Valla suanda süper gidiyor bazıları 1 sene bile kullanmıs bu kadar umutsuz değilim :)

-"umutsuz değilim" biz burada psikolojik açıdan senin ne düşündüğünü değil !

var olan mevcut sorunun ne zaman tekrar edeceğini tartışıyoruz !

Bende mevcut sorunun ne zaman olacağını düşünmek istemiyorum tartışmakta istemiyorum ;) :) sadece baska arkadaslarda denesin diye yazdım ben çekinmesinler

• Mikrodalgada daha güzel olur bence
  • beyler bende hp dv2000 var görüntü gelmiyor fırınlama yapim mi anakartını?
  • ekran kartı ısıyı yiyince noluyor yani buradaki amaç ısı ile neleri değiştirmek karttaki hocam bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

ekran kartı ısıyı yiyince noluyor yani buradaki amaç ısı ile neleri değiştirmek karttaki hocam bilgilendirirseniz sevinirim

Gpu ve ramlar üzerindeki lehimler zamanla deforme olabiliyor, özellikle de ısınan ekran kartlarında. yüksek sıcaklık ile lehimlerin eriyip tekrar birleşmesi sağlanıyor. Ama zamanlama iyi yapılmalı ben 2. fırınlayışımda çok tutmuşum kartı mefta oldu. 200 dereceyi geçmeden ve katı kapasitör olan ekran kartları fırınlanmalı, elektrolikid kondansatörler ısıdan patlıyor aman dikkat. bir de laptop anakartlarını fırınlamak yerine gpu ve cpu bağlantı noktalarına fön makinesi ile yüksek sıcaklıktaki havayı tutmak daha mantıklı gibi, anakart üzerinde ısıdan fazlası ile etkilenebilecek malzama sayısı fazla..

Ama bunların hepsi geçici çözümler, işi uzatmak 1-2 ay idare etsin yeter şeklinde düşünenler için. Aynı arıza mutlaka tekrar edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: salsakingss

quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

ekran kartı ısıyı yiyince noluyor yani buradaki amaç ısı ile neleri değiştirmek karttaki hocam bilgilendirirseniz sevinirim

Gpu ve ramlar üzerindeki lehimler zamanla deforme olabiliyor, özellikle de ısınan ekran kartlarında. yüksek sıcaklık ile lehimlerin eriyip tekrar birleşmesi sağlanıyor. Ama zamanlama iyi yapılmalı ben 2. fırınlayışımda çok tutmuşum kartı mefta oldu. 200 dereceyi geçmeden ve katı kapasitör olan ekran kartları fırınlanmalı, elektrolikid kondansatörler ısıdan patlıyor aman dikkat. bir de laptop anakartlarını fırınlamak yerine gpu ve cpu bağlantı noktalarına fön makinesi ile yüksek sıcaklıktaki havayı tutmak daha mantıklı gibi, anakart üzerinde ısıdan fazlası ile etkilenebilecek malzama sayısı fazla..

Ama bunların hepsi geçici çözümler, işi uzatmak 1-2 ay idare etsin yeter şeklinde düşünenler için. Aynı arıza mutlaka tekrar edecektir.

anladım hocam eywallah allah oyunseverlerin başına vermesin

• ya kardeşim bende fırınlama yaptım ama 3 gün sonra yine aynı oluyor
    kartın boyutu uzun esnemeler oluyor ondanmı dersin bilgin warsa yazarsan sevinirim
    ndıvıa gt 8800 256 bit 532
  • bende az önce fırınladım 8800 gt 512 mb kartı ve düzeldi.
    bakalım ne zaman eski halini alacak. inşallah bir daha olmaz. :D
  • beyler bende acer aspire 5920g var. ben yaklasik 1 yildir ayda bir falan bu firinlama islemini yapiyorum. hani sonucta firinlamayla 1 yil kazandim ama oyunlari zorla, cok fazla isinarak calustirmasi, biraz kasan oyunlarda direk iptal olmasi artik beni zorluyo. sanirim kart nvidia 8600 gt. bunu hangi kartla degistirebilirim? degistirdigim taktirde ne kadar gider laptop?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gun 200 C ile fırınladım. düzeldi gibi. bakalm inş. daha testlere devam etcem. video çeken arkadasa ve emeği geçenlere cok cok tskler
  • aynı burda yazılan sorunlar gigbyte 8800gtmde başgösterdi.videoyu izleyip hemen fırınladım.şu anda herşey normal gözüküyor.bu faydalı bilgiler için teşekkürler.
  • beyler benim 9800de de bios ekranında artifactler çıkıyordu fırınladım düzelmedi. fakat benimkinin fanını takmadan önce vida yerindeki plastik düşmüş ordaki devre silinmiş sorunu o büyük ihtimalle. buna bi çözüm yok mu? daha önce de o kısımda hafif çizikler vardı ama sorunun başgösterdiği an kasa fanı çok ses yapıyo diye kasaya tekme attığım gün. driver kuramıyorum aygıt yöneticisinde 9800 olarak gözüküyor fakat kod 43 veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: ZeKZuMeN

Benim merak ettiğim güç girişlerinde peki bir erime olmuyor mu ?

En ufak bir deforme dahi olmuyor. Ben de başlangıçta aynı endişeye kapılmıştım. Ama bir şey olmadı Allaha şükür. Mart ayında fırınlamıştım. Şu an Manisanın sıcaklarında bile haala çalışıyor çok şükür.

güç girişlerinin etrafı plastik değil mi nasıl erimiyor hayret
  • erime, yanma hiçbir şey olmuyor. fakat maalesef benim 9800gt'de işe yaramadı, iki kere denedim olmadı...
  • quote:

bende powercolor hd4850pcs kartımı dün fırına verdim 5. dk tuttum nar gibi kızardı ohhh missss :)) ama sonuçta arıza düzeldi şimdi canavar gibi çalışıyor. aynı arızayı tekrar yaparsa ıstır ısıtır kullanırız bizde :P bu arada kondansatör yada plastik kısımlara herhangi bir zarar gelmiyor içiniz rahat olsun..

8-9 dakikadan fazla kalırsa bence patlar kondansatörler dikkatli olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Mikrodalgada daha güzel olur bence

300 dolarlık havai fişeğin olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yanlayıcı

az önce ekran kartını fırınladım diyotları mısır gibi patladı

ben de 2. fırınlamamı yaparken yaktım kartı fazla kaldı fırında :D

Bugün yemeği ben yaptım dersin evdekilere

• Bende pc açılırken yani sistem dosyalarını ve donanımları okurken o çizgiler var ve yazıların arasında $$ var .
    Ve PC tam açılıcakken siyah ekran ve sonrasında farenin imleci geliyor kum saati geliyor öyle öyle gidip gelip devam ediyor. Fırınlamamı lazım ??
  • Sparkle 8800gts 320mb Üç ay önce fırınladım, dün yine sorun çıkardı. Bugün yine 200 Derece fırında 7 dakika fırınlayıp, termal macun sürüp bilgisayara taktım sorunsuz çalışıyor, bakalım kaç ay dayanacak. Bu kart boştayken bile çok sıcak (60 Derece) sanırım bu yüzden sorunlu. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.