Şimdi Ara

Ekran Kartı Fiyat Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar.Merak ettiğim bi konu var uzun zamandır aklıma takılıyor. Bilen birileri varsa yorum yaparsa sevinirim.Sorum şu:

Uzun süredir takip ediyorum.Hatta yer imi olarak kayıtlı.Bazı sitelerde (direk örnek verecek olursan vatan)

ekran kartı fiyatları çok oynuyor (son 3 5 aydan bahsediyorum)

Oynuyor derken 10 15k kadar oynadıgını gördüm.

Mesela Msi 3080 suprim X 10gb modeli bi bakıyorum 33bin tl başka zaman bakıyorum 17k ya kadar düştüğünü gördüm.

Aynı şekilde 3070 suprim X e bakıyorum 22bin tl başka zaman bakıyorum 14 bine düşmüş.

Mesela şuanda an itibariyle 3070 suprim X modeli 23 bin iken bir üst modeli 3070 Tİ suprim X modeli 17 bin.

Bunun sebebi nedir? Yani işin içinde başka bişey mi var? Garantiden dönüp yenilenen veya bi sorunu olan kart varken fiyatı düşürüp hiçbir sıkıntısı olmayan karta yüksek fiyat mı biçiyorlar. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn95 -- 7 Ekim 2022; 22:52:35 >

• düşük olan fiyatı normal fiyatı, arada iki katına çıkarıp geri normal fiyatına düşürüyorlar. yani düşük fiyatlıyı baz alabilirsin

• Kim kime ne tuturabilirse durumu. Arada gerçekten piyasadan bir haber olup o yüksek fiyatlardan alanlar vardır.

Aynı pizzacılardan kampanyasız pizza alanların o fiyatları normal sanması gibi.

Diğerleri de büyük indirim geldi diyip alıyor ama aslında vatan fiyatları hep piyasa üstünde oluyor çok nadir durumlar hariç indirim var deseler bile.

• Vatan baz alınmaz. Onların normal fiyatları gece indirimi diye yutturdukları fiyatlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17000TL ye 3070TI var demişsin, 18000TL ye 3080 li komple sistem var.

Stok sayısı 50

İtopya'nın yeni mağazası Airport AVM için geçerli olacak. Yani sadece bu mağazaya gidip alabileceğiniz şekilde.

Sistemde olacak ekran kartları

1-) MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus - 12 Adet

2-) Gigabyte RTX 3080 Vision OC LHR - 19 Adet

3-) Gigabyte RTX 3080 Gaming OC LHR - 10 Adet

4-) MSI RTX 3080 Gaming Z Trio LHR - 5 Adet

5-) MSI RTX 3080 Ventus 3X PLUS LHR - 4 Adet

PC Hocası TVyoutube
    Yeni bir fiyat performans pc toplama rehberi ile beraberiz dostlar. RTX 3080 ekran kartı ile topladığımız bu sistem İtopya'nın yeni mağazası Airport AVM için geçerli olacak. Yani sadece bu mağazaya gidip alabileceğiniz şekilde sistemi bir araya getirmiş olduk. PCH Air adını verdiğimiz sistemde hiç RGB aydınlatma yok. RGB sevmeyenler için ayrı bir güzel oldu. Ancak sonradan isterseniz kişiselleştirmeler yapılabilir tabii ki. Ek olarak sistemde kullandığım ekran kartı MSI RTX 3080 Ventus 3x Plus versiyonu. Fakat bu videoya özel aşağıdaki ekran kartları da stoklara dahil edildi. Sistemde olacak ekran kartları 1-) MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus - 12 Adet 2-) Gigabyte RTX 3080 Vision OC LHR - 19 Adet 3-) Gigabyte RTX 3080 Gaming OC LHR - 10 Adet 4-) MSI RTX 3080 Gaming Z Trio LHR - 5 Adet 5-) MSI RTX 3080 Ventus 3X PLUS LHR - 4 Adet Önemli NOT: Toplam stok sayısı üst segment olduğu için mağazaya özel 50 ADET olacak. Yukarıda bahsettiğim ekran kartları azaldıkça diğer modeller kullanılarak verilecek. Yani 12 adet MSI RTX 3080 Ventus 3X PLUS modeli bitince, sıradan Gigabyte RTX 3080 Vision OC ile devam edilecek. Sistemde kullandığımız parçalar • İşlemci: Intel i5-12500 • Anakart: Gigabyte H610M S2H • Ekran kartı: MSI RTX 3080 Ventus 3X Plus 10G • RAM: Corsair Vengeance LPX (2x8) 16GB 3200MHz CL16 • SSD: Kioxia 500GB NVMe M2 • Kasa: NZXT H510 Flow • Güç Kaynağı: Corsair TX750M 750W 80+ GOLD Sistemin parçalarını tek tek topladığınızda ortaya çıkan rakam 26 bin TL civarı. Haliyle sadece ekran kartı minimum 16.498 TL'ye satılıyor. Bir nevi ekran kartı fiyatına sistem toplamış olduk. Umarım yeni fiyat performans sistem toplama rehberini beğenmişsinizdir. Bir sonraki pc toplama rehberi hangi parçalarla olsun? Yorumlarınız benim için önemli. Bir sonraki bilgisayar toplama videosunda görüşünceye kadar, hoşça kalın.. Bu videodaki zaman çizelgesi 00:00 Kamera Arkası 00:19 Sistem Mağazaya Özel 01:07 Neden Smokin Giymedik? 01:20 Özel Teşekkürler Butonu 01:39 Ekran Kartı Detayları 02:47 Sistemi Nasıl Alacağız? 03:54 Sistemdeki Parçalar 04:59 Kasa ve PSU 05:46 Rainbow Six: Siege 06:13 Doom Eternal 07:02 Forza Horizon 5 07:56 Apex Legends 08:45 Valorant 09:37 Final ► w: https://pchocasi.com.tr ► f: https://forum.pchocasi.com.tr ► i: https://www.instagram.com/pchocasicomtr ► g: https://www.facebook.com/groups/pchgrup
    https://www.youtube.com/watch?v=AD90js2tms4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 10 Ekim 2022; 3:0:23 >

• güvenDMRK

17000TL ye 3070TI var demedim 3070 suprim x 22 bin iken 3070ti suprim x vatanda 17 bin tl dedim. ayrıyetten aynı ekran kartı 25 bin olup 13 binede düştü dedim. aynı ekran kartı niye 10 bin tl oynuyor dedim. genel olarak ekran kartı fiyatını sorgulamadım, spesifik bişey sordum.

yani sistem için teşekkürler ama dediğim şey ile senin verdiğin cevabın zerre alakası yok :D

yani 3080 li 17 bin tl lik sistem beni zerre alakadar etmiyor. isterse 3090 olsun. ben tamamen farklı bi soru sordum. bişeyin sebebini öğrenmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn95 -- 14 Ekim 2022; 1:53:49 >
  • aragorn95 A kullanıcısına yanıt

bu anormal fiyatlandırmalar benimde çok dikkatimi çekiyor, yalnız yanıt verenlerin çok doğru tespitleride var. çok açık şekilde insanları "embesil" yerine koyuyorlar.. ciddi araştırmayan, kılı kırk yarmayan bir insan her an bu fiyatlandırma tuzağına düşmesi mümkün. 35bin tl uçuk fiyat belirlediklerinde belki almaz fakat atıyorum 22bin tl ye alabilir. tabi gerçek fiyatı 15bintl dir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuz Ekran Kartı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boş ver sıfır kartları; gel sana 13 bine bırakayım benım tertemız kartımı.

SATILIK _ EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING LHR 10GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.