Şimdi Ara

ekran kartı garip ses-anlayan kişiler lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarda crysis 2 oynarken(ekran kartı yük altındayken ekran kartından veya ana karttan ses geliyor) fan sesi değil çünkü ekran kartındaki her iki fanı da elimle tutarak durdurdum ve ses aynen devam ediyor. sanıyorum ana karttan geliyor ses bildiğim kadarıyla ekran kartında ses çıkaracak bişey yok.

ortaya çıkan ses aynı bilgisayar ilk açıldığında çıkan dıt sesi gibi ama sürekli dııııııt şeklinde devam ediyor. ne zaman oyunu kapatsam ve yük altından çıktığında ses kesiliyor

• ekran kartindaki fanlari durdurdum baska nereden ses gelebilir diyorsun ama kapasitor mosfet elektrik aksami diyeyim oradan da ses gelir ama diiit seklinde degil islik sesi gibi gelir.crysis 2 ekran kartina cok saglam yuklenen bir oyun baska bir oyun denedin mi?anakarttan ses gelmez oyun yuk altina girdi diye.guc kaynagi desen anlayacam cunku guc kaynaginda da olur coil whine dedigim olay.google'dan bir arat istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Ekim 2012; 10:42:33 >
  • banada güç kaynağı gibi geliyor hdd den gelmesin
  • Bence de guc kaynagindan kaynaklaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,

kesinlikle güç kaynağından gelmiyor kulağımla defalarca dinledim. anakart/ekran kartı civarından geliyor... diğer ekran kartına yüklenen oyunlarda da geliyor. kart garantili servise mi yollasam?

hdd den de gelmiyor onu da dinledim. bende az bucuk anlarım bu işlerden ilginç bir arıza bu:(
  • Bazı kartların ötme huyu vardı, sorun sayılmaz. Mesela GTX200 serisinde sık rastlanan bir şeydi, 260-285'lerim ötüyordu güzel güzel. Karta binen yüke göre sesin şiddeti-tonu anlık değişir.. Özellikle Furmark gibi güç tüketiminin tavan yaptığı durumlarda ses iyice şiddetlenir.
    Gerçi bilgisayar açıldığındaki dııt kadar şiddetli olmaması lazım, o ne..

Kartın modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ekim 2012; 17:29:57 >
  • kardesim buyuk ihtimal powerdan sistem yuke bindiginde geliyor daha once benimde basima gelmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu biraz hortlattım fakat aslında bu güncel kalması gereken bir konu. Arkadaşın bahsettiği aynı ses benim eskiden kullandığım Zotac 9800GT 1GB Synergy model ekran kartından geliyodu. Üzerine binen yüke göre değişik sesler geliyordu. Mesela ''Furmark'' test programında ortada dönen teker dik konuma geldiğinde düz ve ince bir ses geliyodu çok ama çok tiz bir ses, neyse sonra o ortadaki tekerlek dönerek tam yuvarlak şekile geldiğinde ise ekran kartından ''cicicicicicicicicicicic'' ''bcibcibccbicbicbicbicbicb'' ve '' ciyvciyvciyvciyv'' şeklinde çok seri bir şekilde farklı türden sesler geliyodu :D Komik ama gerçek. Bu sesler beni çıldırtıyordu fakat zamanla alışmıştım ve bağışıklık kazanmış olamıyım ki sesler geldiği halde ben sanki duymuyordum :D Ekran kartını sattım bu seslerden sonsuza dek kurtuldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 20 Şubat 2013; 21:12:38 >

• Bende bızzz drizzz şeklinde sesler geliyordu. Vrame aşırı overclock yaparsam geçiyor. GPU ya da en az %30 oc yapmam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vtechan

Arkadaşlar konuyu biraz hortlattım fakat aslında bu güncel kalması gereken bir konu. Arkadaşın bahsettiği aynı ses benim eskiden kullandığım Zotac 9800GT 1GB Synergy model ekran kartından geliyodu. Üzerine binen yüke göre değişik sesler geliyordu. Mesela ''Furmark'' test programında ortada dönen teker dik konuma geldiğinde düz ve ince bir ses geliyodu çok ama çok tiz bir ses, neyse sonra o ortadaki tekerlek dönerek tam yuvarlak şekile geldiğinde ise ekran kartından ''cicicicicicicicicicicic'' ''bcibcibccbicbicbicbicbicb'' ve '' ciyvciyvciyvciyv'' şeklinde çok seri bir şekilde farklı türden sesler geliyodu :D Komik ama gerçek. Bu sesler beni çıldırtıyordu fakat zamanla alışmıştım ve bağışıklık kazanmış olamıyım ki sesler geldiği halde ben sanki duymuyordum :D Ekran kartını sattım bu seslerden sonsuza dek kurtuldum

ses bunun aynısı dimi kartım gtx680 bende 2 gündür bu sorunla boğuşuyordum
    http://www.youtube.com/watch?v=OCSh03xRMfY

problemim oyunlarda (Sniper Elite 2,battle field 3 gibi) v-sync kapalı iken oyunların display ayar menülerinde
    ekran kartından çok derinden inceden elektronik tiz bir ses geliyordu v-sync açtığım zaman ise bu ses kesiliyor du
    kartım 1 haftalık olduğu için zar zor değişim yaptılar şimdi o ses yok yalnız benim asıl canımı sıkan asus olsun msi olsun vb. üst model top kartlarında
    hep en kaliteli bileşenleri kullandıklarını söylerler albenisi yüksek kutularla satışa sunarlar ama forumda da bilgili kişilerin söylediği tek gerçek
    var elektronik şanş işi kimine sorunsuz kimine ufak tefek sorunlarıyla denk geliyor yaşım 22 naçizane tavsiyem yeni donanım alacaklara aldıkları
    ürünü mağazaki satış elemanlarına açtırıp evde en az 2-3 gün test etsinler mağaza ismi vermiyorum ama anlayan anlar problemli olduğunu düşündüğünüz
    parçanın orasıyla burasıyla uğraşmayıp en kısa sürede iade edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackrebel -- 21 Şubat 2013; 1:26:11 >

• o ince ses bende de var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.