Öncelikle iyi Forumlar 3 Ay önce aldığım asus cihazımı sadece AutoCAD için kullanıyorum seneye solid catia vb. yazılımlar için kullanıcam bu Cihaz AutoCAD de kasma yapıyor Nvidia 635M için güncelleme yayımlandı onu güncelledim ve bu sorun açığa çıktı altta Videonun linkini veriyorum . http://www.youtube.com/watch?v=YUChGstmpss&feature=youtu.be Burada ise bilgisayarın canavarın özellikleri bu sorunu bir çözelim Yaşadığım sorunu anlamayanlara birde özet geçeyim PC yi görüyorsunuz taaki o ekran kartının güncellemesini yapana kadar kaymak gibi çizimler yapıyordum sınıftaki en erken çizimde benim bilgisayarımda bitiyordu her zaman . bu güncelleme geldi yaptım ve şuan videoda gördüğünüz gibi Dynamic İnput modu açıkken kasmalar gerçekleşiyor okuldaki en kötü bilgisayarda bu oluyor yani bu cihazda olması biraz absürt. Circle , Line komutlarını alınca kasma yapıyor line görüyorsunuz videoda Circle de kasıyor . çizgileri kayboluyor.
Ekran kartının güncellemesini kullanma. Yenisini silip, eksini tekrar yükle.
konu ile alaksı yok fakat win 8 orjinalmi onu sormak istedim
Aglarm : win8 orjinal 64 x bocekgrafik: silsem geri nasıl yükleyebilirim yannda cd cıkmadı
Denetim Masası/Program ekle/kaldır'ı kullanmalısın. Nvidia ne varsa kaldır ordan. Ama öncesinde bundan önceki sürücünün versiyonu neyse onu öğrenip netten indirmen gerek. Onu indirdikten sonra yazılımı kaldırırsın. Bilgisayarı yeniden başlatıp yeni eksi sürücüyü yükleyip tekrar başlatırsın ve bilgisayarın eski haline dönmüş olur.
bütün driverı kaldırıp tekrar kurmadan önce daha basit bir şekilde bilgisyarım sağ tıkla-özelliklerden aygıt yöneticisine gir. ekran kartı özelliklerden sürücüye geri dönü tıkla. eski sürücüye geri döner. olmazsa sistem geri yükleme deneyibilirsin. hiçbiri olmazsa ve eski sürümü biliyorsan @bocekgrafik dediği gibi mevcut sürümü kaldırıp eski sürücüyü kurarsın.
Sorunu kısmen çözdüm. kendi yöntemlerim ile Şöyle oldu Aygıt Yöneticisini açtım ilk önce ekran kartımı devre dışı bıraktım sorun devam etti bilgisayarı yeniden başlattım tekrar aygıt yön. girdim ve Bu sefer İNTEL(R) HD GRAPİCHS 4000 grafik kartını devre dışı bıraktım birde ne göreyim sorun düzeldi ama bu sefer intel i etkinleştirip 2 side etkin olup nasıl yapıcam anlamadım :( ikisi etkin olucak ama nvidia ağırlıtka olcak anladınız siz:D
sanırım senin sorunu anladım. driverı güncelleştirmeden önce programlarda nvidia kartını kullanıyordu ve sorun olmuyordu, güncellemeden sonra intel ekran kartını kullanmaya ve dolayısı ile kasmaya başladı. Tavsiyem ikisini etkinleştir. nvidia denetim masasından hangi program için hangi ekran kartının kulanılacağının ayarlandığı bir yer var, ordan AutoCAD ve benzeri programlar için nvidia ekran kartını seçmeyi dene. veya autocad açarken sağ tıkla ve nvidia ekran kartı ile çalıştırı tıkla.
Program ekran kartını kullandıgına eminmisin?
CAD programları işlemci üzerinden değil, ekran kartı üzerinden çalışır. Render yapan programların hepsi böyle sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: bocekgrafik
CAD programları işlemci üzerinden değil, ekran kartı üzerinden çalışır. Render yapan programların hepsi böyle sanırım.
Onu demedim. Laptoplarda bir tümleşik grafik olur bilirsin hd 4000 gibi birde kendi ekran kartı ki bunların arasında geçişte yapılabiliyor. bunu kastettim.
quote:
Orijinalden alıntı: LightningRaven
quote:
Orijinalden alıntı: bocekgrafik
Onu demedim. Laptoplarda bir tümleşik grafik olur bilirsin hd 4000 gibi birde kendi ekran kartı ki bunların arasında geçişte yapılabiliyor. bunu kastettim.
nasıl yapacağıma dair yardım eden yok mu :/
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme