Yanlız boşta yaz sıcağında 47 en düşük dğeri . Doluca ise 1 saat crysis 2 ile 78 lere kadar gidiyor . Daha fazla oynasam belki bi nebze daha artar tahminimce .
Buna örnek olarak ise ; işlemci sıcaklığım 40 derece yükde ise 60 65 lere gidiyor . Amd athlon2 x2 2.8 kullanıyorum . Hiçbir parçamda overclock bulunmamakdadır . Sizce bu değerler nasıldır ?
Acaba normalmi yoksa dahada düşük değerler mi olmalı ? Daha düşük değerler olmalı ise nasıl yapılmalıdır ?
Ayrıyetten ekran kartının arka kısmına sadece ona hava verecek şekilde 12 cm lik bir fan yerleştirdim faydası olsun diye . İşlemciye ise gene orjinal çok ses çıkaran amd fanı yerine 12 cm lik cooler master kaliteli fan koydum .
o soğutucu çok daha iyi işler yapacak bi parça..montajın doğru yapıldığına emin olun bence tam yerine oturmamış yada gpu üzerine yeterince baskı yapmamaış olabilir..
Yanlız boşta yaz sıcağında 47 en düşük dğeri . Doluca ise 1 saat crysis 2 ile 78 lere kadar gidiyor . Daha fazla oynasam belki bi nebze daha artar tahminimce .
Buna örnek olarak ise ; işlemci sıcaklığım 40 derece yükde ise 60 65 lere gidiyor . Amd athlon2 x2 2.8 kullanıyorum . Hiçbir parçamda overclock bulunmamakdadır . Sizce bu değerler nasıldır ?
Acaba normalmi yoksa dahada düşük değerler mi olmalı ? Daha düşük değerler olmalı ise nasıl yapılmalıdır ?
Ayrıyetten ekran kartının arka kısmına sadece ona hava verecek şekilde 12 cm lik bir fan yerleştirdim faydası olsun diye . İşlemciye ise gene orjinal çok ses çıkaran amd fanı yerine 12 cm lik cooler master kaliteli fan koydum .
aynen katılıyorum o soğutucuya benzer bir soğutucu şuan zotac 560 amp ! üstünde var ve ısı değerleri o seviyede gezmior hatta onun fanları dağa kötü seninkinden termal macunu kredi kartıyla iyice yaydır biraz ser bastır iyice otursun !! Not :{Verdiğin paraya Yazık olur yoksa.)
quote:
Orijinalden alıntı: dalakci
o soğutucu çok daha iyi işler yapacak bi parça..montajın doğru yapıldığına emin olun bence tam yerine oturmamış yada gpu üzerine yeterince baskı yapmamaış olabilir..
Sanırım haklısınız hocam . Büyük ihtimalle termal macun yüzünden oluyor çünkü azıcık birşey vardı . Ama macun en fazla 5 - 6 derece etkiler sıcaklığı . Montajı doğru yapdığımada eminim . Bu konularda bayağı eskiyim .
aynen katılıyorum o soğutucuya benzer bir soğutucu şuan zotac 560 amp ! üstünde var ve ısı değerleri o seviyede gezmior hatta onun fanları dağa kötü seninkinden termal macunu kredi kartıyla iyice yaydır biraz ser bastır iyice otursun !! Not :{Verdiğin paraya Yazık olur yoksa.)
Hocam termal macun sadece 5 derece farkettirir bildiğim kadarı ile . Montajı doğru yapdığıma eminim aslında . Lakin şuda varki bazı forumlara bakıyorum değerler normal olarak görünüyor . Ve ısı şu anda 75 den yukarı hiç çıkmadı . 45 aşağıda inmedi açıkcası . Bunlar ekran kartı için normal değerler oluyormuş .
ben stok fanımla 73 dereceden yukarı çıkmadım galaxy 550 ti ekran kartı ile ayrıca ne olur ne olmaz ben de termal macun 7 derece fark etti 7 dereceyi azmı sayıyorsun dandik macun kullanıorsan tabi 3 5 derece fark yapar
ben stok fanımla 73 dereceden yukarı çıkmadım galaxy 550 ti ekran kartı ile ayrıca ne olur ne olmaz ben de termal macun 7 derece fark etti 7 dereceyi azmı sayıyorsun dandik macun kullanıorsan tabi 3 5 derece fark yapar
Biraz gevşek kalmış yada orantılı şekilde alt üst sıkılmadığından ısı değerleri 75 lere ulaşmış . Biraz daha kurcaladım şimdi . Isı değerleri 68 i hiç geçmiyor . GTA4 full ayarlarda 1 saatlik oyun sonrası 68 derecede kaldı geçmedi . Cooler Master termal macununu aldım bu gün . Ekran kartım için ve işlemcim için . İşlemci değerleri sadece 3 4 derece daha düştü onun haricinde ekran kartı zaten orantısız sıkıldığından öyle olmuş . 7 derece fark ettiricek macunlarda vardır elbet ama sanırım bu dereceler benim için yeterli dereceler .
GTX480 stok fanı ile ; yüksüz 55 yükde 90 dereceyi görüyor . GTX480 AMP modeli ; yüksüz 40 yükde 70 75 derecelere kadar çıkıyor . GTX580 vs gibi kartlarda keza o şekilde değerler veriyor . Ben soğutucuyu bilmediğimden pek acaba dahamı iyi değerler verir diye bir düşünce paylaşımı istemiştim güzel arkadaşım . Onun haricinde 10 senedir bu işi yapıyorum teknik detaylar vs gibi şeyleri genel anlamda biliyorum .
Havaların 32-38C arasında olmasını göz önünde bulundurursak bırakında ısınsın kartlar . Hava soğutmayla en fazla oda sıcaklığına getirirsiniz ama o da çok hızlı fanlarla olabilecek bir durum . Benim ekran kartım açılışta 36C idi . Şimdi ise 45C olarak görünüyor. Aynı şekilde işlemcimde 26C iken şimdi 35C
quote:
Orijinalden alıntı: hakanayvaz41
Havaların 32-38C arasında olmasını göz önünde bulundurursak bırakında ısınsın kartlar . Hava soğutmayla en fazla oda sıcaklığına getirirsiniz ama o da çok hızlı fanlarla olabilecek bir durum . Benim ekran kartım açılışta 36C idi . Şimdi ise 45C olarak görünüyor. Aynı şekilde işlemcimde 26C iken şimdi 35C
Kesinlikle . Dışarı bizim burada öğlen saatlerinde 37 dereceydi . Ve ekran kartım o sırada 48 derece boşda 68 derece doludaydı . Normal değerlerdir bu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme