Şimdi Ara

Ekran kartı ısısı boşta 50 doluda 75 - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gtx260 ın fanı bozuldukdan sonra yerine ; Alpcan kardeşimden dün itibari ile Thermalright T-Rad2 GTX aldım .http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/t-rad2_gtx/product_vga_cooler_t-rad2gtx.html

Yanlız boşta yaz sıcağında 47 en düşük dğeri . Doluca ise 1 saat crysis 2 ile 78 lere kadar gidiyor . Daha fazla oynasam belki bi nebze daha artar tahminimce .

Buna örnek olarak ise ; işlemci sıcaklığım 40 derece yükde ise 60 65 lere gidiyor . Amd athlon2 x2 2.8 kullanıyorum . Hiçbir parçamda overclock bulunmamakdadır . Sizce bu değerler nasıldır ?

Acaba normalmi yoksa dahada düşük değerler mi olmalı ? Daha düşük değerler olmalı ise nasıl yapılmalıdır ?

Ayrıyetten ekran kartının arka kısmına sadece ona hava verecek şekilde 12 cm lik bir fan yerleştirdim faydası olsun diye . İşlemciye ise gene orjinal çok ses çıkaran amd fanı yerine 12 cm lik cooler master kaliteli fan koydum .

Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler , saygılar .

• o soğutucu çok daha iyi işler yapacak bi parça..montajın doğru yapıldığına emin olun bence tam yerine oturmamış yada gpu üzerine yeterince baskı yapmamaış olabilir..
  • 10.2" Android 2.2 Tablet PC,4GB NandFlash Memory

cari fiyat : sadece 139 $ !!

Düşük maliyet, yüksek performans , bu en iyi seçim olacak! !
  • quote:

Orijinalden alıntı: spirituals

gtx260 ın fanı bozuldukdan sonra yerine ; Alpcan kardeşimden dün itibari ile Thermalright T-Rad2 GTX aldım .http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/t-rad2_gtx/product_vga_cooler_t-rad2gtx.html

Yanlız boşta yaz sıcağında 47 en düşük dğeri . Doluca ise 1 saat crysis 2 ile 78 lere kadar gidiyor . Daha fazla oynasam belki bi nebze daha artar tahminimce .

Buna örnek olarak ise ; işlemci sıcaklığım 40 derece yükde ise 60 65 lere gidiyor . Amd athlon2 x2 2.8 kullanıyorum . Hiçbir parçamda overclock bulunmamakdadır . Sizce bu değerler nasıldır ?

Acaba normalmi yoksa dahada düşük değerler mi olmalı ? Daha düşük değerler olmalı ise nasıl yapılmalıdır ?

Ayrıyetten ekran kartının arka kısmına sadece ona hava verecek şekilde 12 cm lik bir fan yerleştirdim faydası olsun diye . İşlemciye ise gene orjinal çok ses çıkaran amd fanı yerine 12 cm lik cooler master kaliteli fan koydum .

aynen katılıyorum o soğutucuya benzer bir soğutucu şuan zotac 560 amp ! üstünde var ve ısı değerleri o seviyede gezmior hatta onun fanları dağa kötü seninkinden termal macunu kredi kartıyla iyice yaydır biraz ser bastır iyice otursun !!
    Not :{Verdiğin paraya Yazık olur yoksa.)

• quote:

Orijinalden alıntı: dalakci

o soğutucu çok daha iyi işler yapacak bi parça..montajın doğru yapıldığına emin olun bence tam yerine oturmamış yada gpu üzerine yeterince baskı yapmamaış olabilir..

Sanırım haklısınız hocam . Büyük ihtimalle termal macun yüzünden oluyor çünkü azıcık birşey vardı . Ama macun en fazla 5 - 6 derece etkiler sıcaklığı . Montajı doğru yapdığımada eminim . Bu konularda bayağı eskiyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackdaniels45

quote:

Orijinalden alıntı: spirituals

gtx260 ın fanı bozuldukdan sonra yerine ; Alpcan kardeşimden dün itibari ile Thermalright T-Rad2 GTX aldım .http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/t-rad2_gtx/product_vga_cooler_t-rad2gtx.html

aynen katılıyorum o soğutucuya benzer bir soğutucu şuan zotac 560 amp ! üstünde var ve ısı değerleri o seviyede gezmior hatta onun fanları dağa kötü seninkinden termal macunu kredi kartıyla iyice yaydır biraz ser bastır iyice otursun !!
    Not :{Verdiğin paraya Yazık olur yoksa.)

Hocam termal macun sadece 5 derece farkettirir bildiğim kadarı ile . Montajı doğru yapdığıma eminim aslında . Lakin şuda varki bazı forumlara bakıyorum değerler normal olarak görünüyor . Ve ısı şu anda 75 den yukarı hiç çıkmadı . 45 aşağıda inmedi açıkcası . Bunlar ekran kartı için normal değerler oluyormuş .

• ben stok fanımla 73 dereceden yukarı çıkmadım galaxy 550 ti ekran kartı ile ayrıca ne olur ne olmaz ben de termal macun 7 derece fark etti 7 dereceyi azmı sayıyorsun dandik macun kullanıorsan tabi 3 5 derece fark yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackdaniels45

ben stok fanımla 73 dereceden yukarı çıkmadım galaxy 550 ti ekran kartı ile ayrıca ne olur ne olmaz ben de termal macun 7 derece fark etti 7 dereceyi azmı sayıyorsun dandik macun kullanıorsan tabi 3 5 derece fark yapar

Biraz gevşek kalmış yada orantılı şekilde alt üst sıkılmadığından ısı değerleri 75 lere ulaşmış . Biraz daha kurcaladım şimdi . Isı değerleri 68 i hiç geçmiyor . GTA4 full ayarlarda 1 saatlik oyun sonrası 68 derecede kaldı geçmedi . Cooler Master termal macununu aldım bu gün . Ekran kartım için ve işlemcim için . İşlemci değerleri sadece 3 4 derece daha düştü onun haricinde ekran kartı zaten orantısız sıkıldığından öyle olmuş . 7 derece fark ettiricek macunlarda vardır elbet ama sanırım bu dereceler benim için yeterli dereceler .

GTX480 stok fanı ile ; yüksüz 55 yükde 90 dereceyi görüyor .
    GTX480 AMP modeli ; yüksüz 40 yükde 70 75 derecelere kadar çıkıyor .
    GTX580 vs gibi kartlarda keza o şekilde değerler veriyor . Ben soğutucuyu bilmediğimden pek acaba dahamı iyi değerler verir diye bir düşünce paylaşımı istemiştim güzel arkadaşım . Onun haricinde 10 senedir bu işi yapıyorum teknik detaylar vs gibi şeyleri genel anlamda biliyorum .

• Havaların 32-38C arasında olmasını göz önünde bulundurursak bırakında ısınsın kartlar . Hava soğutmayla en fazla oda sıcaklığına getirirsiniz ama o da çok hızlı fanlarla olabilecek bir durum . Benim ekran kartım açılışta 36C idi . Şimdi ise 45C olarak görünüyor. Aynı şekilde işlemcimde 26C iken şimdi 35C
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanayvaz41

Havaların 32-38C arasında olmasını göz önünde bulundurursak bırakında ısınsın kartlar . Hava soğutmayla en fazla oda sıcaklığına getirirsiniz ama o da çok hızlı fanlarla olabilecek bir durum . Benim ekran kartım açılışta 36C idi . Şimdi ise 45C olarak görünüyor. Aynı şekilde işlemcimde 26C iken şimdi 35C

Kesinlikle . Dışarı bizim burada öğlen saatlerinde 37 dereceydi . Ve ekran kartım o sırada 48 derece boşda 68 derece doludaydı . Normal değerlerdir bu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.