Şimdi Ara

Ekran kartı kullanımım %50 yi geçmiyor !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba , ekran kartı kullanım sorunu yaşıyorum . Asus GT1030 OC Edition ekran kartım var. İşlemcim amd x4 950 ve 8gb DDR4 2133 MHZ bulunmakta . LOL de fps 80 90 arası ve cpu kullanımı maksimum 50 55 arası yani dar boğaz gibi bir durum yok . GPU kullanımı ise 40 ı 35 i geçmiyor .Oyunda fps düştükçe gpu kullanım miktarıda düşüyor.Driverları silip yükledim , bağlantılarda sorun yok . Vsync kapalı . Herşey olması gerektiği gibi ama veririmlilik düşük . Yardımcı olursanız sevinirim .

• Ben de tam çözümünü bulamadım , ayarları full'leyin ,çözünürlüğü arttırın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU kullanimi %50 derken, tek cekirdek icin mi yoksa genel utilizasyon mu %50 ?

Eger 4 cekirdekli CPU nun tek cekirdegini kullanan bir oyunda %25 CPU kullanimi goruyorsan bu da darbogazdir.

Eger hic bir cekirdegini tam kullanmiyorsan ve GPU kullanimi %100 un altinda ise, baska bir etken darbogaza sebep oluyordur. IO islemi gibi. ( harddisk ya da network )

Not: Internette kabaca arastirdim, LOL 2 thread calisiyormus anlasilan yani 2 core kullaniyor. 4 cekirdekli islemci kullaniyorsun, %50 civari kullanim gormen demek islemci darbogazi demek. Ben boyle yorumluyorum durumu en azindan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 29 Kasım 2017; 17:18:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher 2 de denedim gpu kullanımı %100 oldu cpu ise %30 %40 arası değişiyor . Galiba LoL ile alakalı bir durum internet bağlantım normal ancak hdd çok eski 7200 rpm .Dedğiniz darboğaz durumunu tam anlıyamadım doğru olabilir çünkü lol de cpu hızı sabit 1700 mhz de takılı kalıyor . Forum da yeniyim ilginiz için teşekkürler.
  • Pc Bileşenleri :
    AMD ATHLON X4 950
    ASUS GEFORCE GT 1030 OC EDİTİON
    ADATA PREMİER 8GB DDR4 2133 MHZ
    GİGABYTE A320 DS2
    FSP HEXA+ 500 WATT 80+

Yazmayı unutmuşum kusura bakmayın.
  • İşlemci darboğazı.
  • Lol aşırı bozuk bir oyun. Pek baz almayın bence. Ben ortalama 130 alıyorum, sistem imzamda.
    Bu arada, bir işlemcinin ne kadar kullanıldığı her zaman darboğaza işaret etmeyebilir. Mesela 128 çekirdekli xeon işlemciyle oyun oynamaya çalışsanız kullanım %1in üzerine çıkmayabilir, ama fps yerin dibinde olur. Bu genellikle oyunların ve uygulamaların ne kadar fazla çekirdeği kullanabildiğine göre değişir.

@Mephalay @Rakanoth
    Son zamanlarda işlemci farketmeksizin fps düştü ben ve birkaç arkadaşımda.
    Bilgisayarlarımız:
    i5 6500 + gtx 1060
    r7 1700 + gtx 1080
    r7 1700 + gtx 1080
    i7 7700hq + gtx 1070
    Yani sorun amdde deseniz intel'de de sıkıntı var.
    Sorun yaşamayan tek arkadaşımız hd7770 kullanıyor i7 3770 ile beraber.

Bu oyundaki en büyük sorun optimizasyon şu an. Belli bir gücün üstünü kullanamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rakanoth kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemciyi araştırarak aldım . G4560 gücünde bir işlemci eğer bilmiyorsanız . GTX 1050 Tİ ile bile kullanan kişiler var ... Tabi 1050Tİ ile bir miktar darboğaz yapıyor . Ancak lol ve cs go dışında diğer oyunlarda işlemci kullanımı 30 40 arası ve gpu kullanımı 90 100 arası devam ediyor . Zaten ileride ryzen upgrade i düşünüyorum . Overclock ile de bir alakam olmadıpı için anakartım da yeterli olur .
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal sorunum sadece online olarak oynanan oyunlarda kendini gösteriyor . HDD de çok kötü ssd alıcam büyük ihtimalle. İlginiz ve yardımlarınız için cok teşşekkür ederim . Çözümü bulan olursa konu aktif . ( benim için )
  • Lipton78 L kullanıcısına yanıt
    Sorun lol ve csgo'da. İkisi de optimizasyon özürlüsü oyunlar. İşlemciniz piyasadaki en güçsüz işlemcilerden biri olsa da kesinlikle yeterli yüksek fpsler için. Harddisk ve ssd herhangi bir oyunda sorun çıkartmaz.
  • Marsa çıkıldı hala ekran kartı kullanımı %'si tabu olarak kaldı , ekran kartının frekansı kaç kardeşim sen %50 derken eğer frekans düşüyorsa dar boğaz vardır ancak senın frekansın olmasi gerektiği gibi yüksek değilmi ? bu demektirki ekran kartın var gücüyle çalişiyor. Ekran kartının % olarak kaç göstediği sadece işlenen veri boyutu ile alakalıdır. Lol belleğe değil frekansa yüklenir % 10 gösterirken dahi ekran kartı son hattesine kadar kullanılıyor olabilir. Verinin boyutu değil artimetiği önemli yani anlıcağin. Ekran kartının canı o kadar. i7 işlemcide taksan aratacak fps miktari %10 nu asla geçmez. Drakensan -lol vb oyunlarda hep böyledir. Benimde gtx 750 ti kartım %50 işlemcim % 56 ancak fps 60 nın altında çok merak ettim bu sistem neden kendını zorlayarak 60 fps ye çıkmaya çalişmıyor diyerek.Burda konu açtım ramden girdiler anakarttan çıktılar daha sonra çok meşur bir ekran kartı türkiye dağıtımcısının teknik ekibiyle tanıştım ve durumu anlattılar. Seninde ekran kartı belleğin yeterli %50 kullanılıyor ancak işlem gücünü sağlayamıyor.Bak bu msjım burda naparsan yap asla randıman alamazsın çözünürkle detay acıp kapatmayla vsync ile hiç bir şey çözülmez. Ben kafayı yiyecek sekılde koştum peşinden

• yusufkaya444 Y kullanıcısına yanıt
    Gpu frekansı değişken bir şekilde devam ediyor lol ve cs go da . Onun dışında ki bütün oyunlarda gayet normal 1550 mhz de çalışıyor yani son hızı . Sizin dediğiniz bütün oyunlarda bu şekilde davransaydı ekran kartı ,mantıklı olurdu fakat sadece bu iki oyunda sorun yaşıyorum . Bence kesinlikle optimizasyonla alakalı bir durum . BU sistemimden çok daha eski bir sistemle %100 kullanım elde edebiliyorum ve fps daha yüksek seyrediyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lipton78

Gpu frekansı değişken bir şekilde devam ediyor lol ve cs go da . Onun dışında ki bütün oyunlarda gayet normal 1550 mhz de çalışıyor yani son hızı . Sizin dediğiniz bütün oyunlarda bu şekilde davransaydı ekran kartı ,mantıklı olurdu fakat sadece bu iki oyunda sorun yaşıyorum . Bence kesinlikle optimizasyonla alakalı bir durum . BU sistemimden çok daha eski bir sistemle %100 kullanım elde edebiliyorum ve fps daha yüksek seyrediyor .

Merak ettim eski sistemde ekran kartı amd miydi

• quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

quote:

Evet hocam işlemci e8400 işlemci ekran kartı şuan hatırlamıyorum ama eski bir amd gpu suydu .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

quote:

Evet hocam işlemci e8400 işlemci ekran kartı şuan hatırlamıyorum ama eski bir amd gpu suydu .

Sorun ekran kartıyla alakalı darboğaz vs. değil , yukarıdaki kişi cevabı vermiş, satıp rx 550 veya rx 560 alın bence.

Ekran kartı kullanımım %50 yi geçmiyor  !!!!

Hocam oncelikle islemcinizin gucu g4560 degil de daha cok q9550 ayarinda. Tek cekirdek gucu cok dusuk bu eski 4 cekirdek islemcilerin. Muhtemelen, tek cekirdek gucune dayanan bu tarz oyunlarda 4.nesil pentium en azindan 2 kat daha iyi performans verecektir.

LoL'e gelirsek zaten daha once yazilmis, optimizasyonu sorunlu bir oyun.

Ben, sizin anlattiginiz degerlere bakarak darbogazdan ziyade (ki x4 1030u tam kararinda besler) oyunun programlama sikintisini goruyorum. Ancak ayni ekran kartiyla daha iyi islemci kullansaniz o fps yukselir, fps droplari da azalir. Bunun adi darbogaz degil bazen karistiriliyor. Ornegin, i7 6700k bir oyunda geri kalan tum donanim ayni, i7 7700k'dan elbette 3-5 fps dusuk performans verecektir. Bu darbogaz degil, daha yeni mimari, daha guclu tek cekirdek gucu ya da oyuna gore multi. Ama sonucta islemcinin genel ham gucu artiyor. Bazi uzmanlar bu durumu "darbogaz her zaman vardir, yok edilemez" olarak acikliyorlar. Mantikli buluyorum acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Aralık 2017; 9:33:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Şuan kafam karıştı acayip bir şekilde . Ben şuan işlemcimi değiştireyim ekran kartımı ? Çoğu benchmark siteleri g4560 dan daha performanslı gösteriyor x4 950 yi bunlar yalan mı ? Athlon x4 950 ( 7. nesil am4 ) nin intel core quad ile aynı performans da olabilmesi beni üzer gerçekten . İntele geçmem imkansız fakat ryzen 3 1200 veye 1300x alsam overclock ile bir işim yok zaten ( hemde anakartım desteklemiyor a320 ) mantıklı olurmu . Yoksa ilk olarak ekran kartına mı yatırım yapsam ? Harbiden çok kararsız kaldım ve sizin yorumlarınıza ihtiyacım var ...
  • quote:

Şuan kafam karıştı acayip bir şekilde . Ben şuan işlemcimi değiştireyim ekran kartımı ? Çoğu benchmark siteleri g4560 dan daha performanslı gösteriyor x4 950 yi bunlar yalan mı ? Athlon x4 950 ( 7. nesil am4 ) nin intel core quad ile aynı performans da olabilmesi beni üzer gerçekten . İntele geçmem imkansız fakat ryzen 3 1200 veye 1300x alsam overclock ile bir işim yok zaten ( hemde anakartım desteklemiyor a320 ) mantıklı olurmu . Yoksa ilk olarak ekran kartına mı yatırım yapsam ? Harbiden çok kararsız kaldım ve sizin yorumlarınıza ihtiyacım var ...

LoL ve CS GO gibi oyunlar tek çekirdek performansına bakıyor. Tek çekirdek performansı yüksek olan Intel işlemciler.

Merhaba,

Islemciyi phenom x4 serisi ile karistirmisim yazarken oncelikle kusura bakmayin. Bu sizin islemci cok daha iyi eski q9550 lerden ama tek cekirdek sikintisi devam ediyor. Bu yuzden ne yazik ki dedigim gecerli, LoL'de pentium mutlaka daha iyi performans verecektir. Tabii bu durum ornegin battlefield turevi oyunlarda yok olur yakin performans verirler. Her ne kadar pentium cift cekirdek olsa da athlondan multi core yonunden ve hizindan de az da olsa ustundur.

Eger LoL turevi oyunlar oynuyorsaniz ki bunlara cs:go, rocket league veya her turlu mmo ve strateji oyunu dahil, tek cekirdek gucu yuksek islemciler tercih etmelisiniz. AAA oyunlar icin devreye ryzen 5/i5 tartismasi girer. 8.nesil i7 ayri bir dunya zaten oyun performansi olarak butceye bakar.

Ozetle oynayacaginiz oyunlari ve turlerini tanimaniz gerekiyor buna gore sistem toplamaniz dogru olur. Anakart Ryzen destekliyorsa mutlaka iyilesme saglar ryzene gecmek. F/p bir islemci oldugunu dusunuyorum ryzen 3 1300x'in. Intel genelde oyun acisindan daha basarili olsa da Ryzen'in soket destegi intele gore daha iyi. Intel habire soket degistiriyor. Islemci degistirirseniz sonuc almak icin ekran karti da daha iyi olmali tabi 1030 kabiliyeti kisitli bir ekran karti. 1300x'in hak ettigi gtx 1060/rx 580dir. Islemciyi degistirmeyecekseniz salt ekran karti degisikligi bile fps artiracaktir. O zaman da gtx 1050 dusunulebilir.

Bence LOL'den bagimsiz dusunun vereceginiz karari, o oyun sorunlu soylendigi gibi.
    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-3-1300X-vs-AMD-Athlon-X4-845/3930vsm84491

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Aralık 2017; 20:19:5 >

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Galiba ryzen 3 1300x alıcam . Ama rx560 alsam işimi halledermiyim diye de düşünüyorum ilerde de işlemci alırım diyorum ama cidden kafam karışık... :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.