Şimdi Ara

Ekran Kartı kendi kendine görüntü vermeyi kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem olarak Asus Prime H470m, Intel i5 104000f, Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming,HyperX Fury 2x8GB 2400mhz DDR4, Cooler Master GX 750 PSU kullanıyorum. Tamamen rastgele bir şekilde bazen gpu görüntü vermeyi kesiyor ve düzeltmek için sistemi baştan başlatmam gerekiyor. Bunu oyun menüsünde de yaptı, oyun oynarken de yaptı. Bu sorun ortaya çıkmadan önce normalden farklı olarak yaptığım tek şey pc yi taşımak için kablolarını söktüm ve psu'nun düğmesini kapattım. Sonra taşımaktan vazgeçip kabloları geri taktım ve düğmeyi açtım. Sonra böyle bir sorun gerçekleşmeye başladı. Fark ettiğim bir diğer sorun ise msi-afterburnerda coreclock'u değiştirsem bile değişmemesi. Driverı silip yükleyince düzeliyor ancak kart görüntü vermeyi kestikten sonra tekrar aynı frekansa sıkışıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 6 Mayıs 2022; 11:48:22 >

• Biosunuz güncel bir sürün değilse güncel bir bios yüklemesi yapın. Her hangi bir o/c işlemi yapmadan default olarak deneme yapın.

Temiz bir windows kurulumu ile güncel chipset driverları kurun.

Ekran kartı için Gigabyte'ın resmi sayfasından elinizde olan model için yayımladığı driver ya yardımcı programları kullanın..

PSU dan şüpheyi kaldırmak için mümkün ise başka bir psu ile deneme yapın..

Bunlar çözüm üretmez ise kartı tamire göndermekten başka seçenek yok gibi.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

Hocam şu an için kartın güç kablosunu değiştirdim ve kartı çıkartıp geri taktım. Ayrıca kasa çok tozlanmış pcie slotunun içine bile toz girmiş, belki temassızlık vs yapıyordu, temizledim. Driverları DDU ile silip geri yükledim. 2 gündür herhangi bir çökme olmadı. Ancak şöyle bir sorun var, kart belirli bir p statede sıkışıp kalıyor hep aynı frekansta çalışıyor. Herhangi bir performans sorunu yok çünkü max perf statetinde sıkışıyor. Şu an bunu çözmeye çalışıyorum.

• Flyingpig kullanıcısına yanıt

Tozdan kaynaklı olabilir, ek olarak pc donanımlarını asla sıcağı sıcağına sökmeyin. Bekleyin biraz soğusun. GPU nuz soğuk lehime(çatlamaya benzer bir durum) düşebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.