Şimdi Ara

Ekran Kartı Kod43 / Sorun bildirdiğinden Windows Bu aygıtı durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynarken PC dondu, ve kendini resetledi.
    Tekrar açıldığında ekranda mavi çizgiler falan çıktı. İlk etapta ben ekran kartı yandı sandım, Kasanın kapağı açıktı zaten, Herhangi bir koku falanda gelmedi. Işıkları yanıyor fanları çalışıyor, Ekrana görüntü veriyor sıkıntı yok.
    Ayrıca oynadığım oyun Gta Vice City emsali bir oyundu. Yani ekran kartına çok yüklenen birşey değil.
    Ekran kartı: asus nvidia geforce gtx 560 ti

- Ekran kartının driverini sildim, Tekrar güncelledim sorun aynı şekilde devam ediyor. (Önceki güncellemeleride denedim)
    - Bios güncellemesi yaptım, Son sürüme yükselttim.
    - Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirdim.
    - Microsoft Fixit Devices programını denedim.
    - Ekran kartının fanlarını temizledim, Çıkarttım slotunu temizledim
    - PC Formatladım / EKRAN KARTINI ÇIKARTIM TEKRAR FORMATLADIM

Ekran kartı ile PC açıldığında, ekranda ufak yatay çizgiler oluşuyor. Özellikle resim video vb. görüntülerken çizgiler artıyor.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Edit: Az önce araştırırken, yaz aylarında sıcaklık vb. sorunlar nedeniyle gpu'da lehim atma sorunu olabiliyormuş. Merak ettim ekran kartımı inceledim lehimin birinin arkasında gevşeme farkettim. Zaten dokunduğum anda lehim bıraktı kendini.

Sorun bundanmı kaynaklanıyor sizce ? Gidip nerede buraya tekrar düzgün lehim yaptırabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur12 -- 21 Aralık 2015; 17:28:41 >

• Ayrıca ısıtma işlemi yapılan ekran kartının pek uzun ömürlü olmadığı yazılmış. Ben bilgisayarı ikinci el aldım, Aldıktan 4 ay sonra ekran kartı sorunuyla karşılaştım.
    Sanırım ben bilgisayarı almadan önce bu ekran kartı fırınlandı. Çünkü yukarıda anlattığım gibi, ekran kartını yoracak bir şey yapmadım.

Ayrıca ekran kartı tamiri yaptırmaya kalksam, Sıfır ekran kartı maliyetine geleceği söyleniyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Size ekran chipseti yanmis pc satilmis ve bunun tamiri kalici olarak yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Size ekran chipseti yanmis pc satilmis ve bunun tamiri kalici olarak yok

Konuyu editledim, Bir fotoğraf ekledim, sanırım lehimde sorun var. Rica etsem birde ona göz atarmısınız.

Ayrıca chipset değişmez mi ? Yeni ekran kartımı önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur12 -- 21 Aralık 2015; 17:31:07 >
  • Bu arka plaka chipset on taraftan bu degismis olabilir fakat chipset tamiri olmaz sadece gecici cozum uygulanir ekran karti modeliniz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Bu arka plaka chipset on taraftan bu degismis olabilir fakat chipset tamiri olmaz sadece gecici cozum uygulanir ekran karti modeliniz nedir

asus nvidia geforce gtx 560 ti
  • Eski bir gtx modeli dedigim sekilde bir chipseti sorunuysa gecmis olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Yenisini alıcaz artık. Teşekkür ettim.
  • Rica ederim kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.