Şimdi Ara

Ekran kartı kondansatörlerinin akması-patlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nune34 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen yaz, çok sıcak bir günde oyun oynarken bilgisayardan sigorta atması gibi bir ses geldi ve ekran çizgi çizgi göstermeye başladı. Kasayı açtım baktım. Ekran kartının (Forsa Nvidia GT6600 512 Mb 128 bit) üzerindeki 2 kondansatör patlamış. Götürdüm bir tamirciye. GPU yanmadıysa kondanstörleri değiştiririm dedi. GPU yanmamış, kondansatörleri değiştirdi, kart 6-7 aydır sıkıntısız çalışıyor. Fakat yakın zamanda bilgisayarı temizlemek için açtığımda gördüm, 2 adet kondansatörü tekrar patlama aşamasına gelmiş, sarı sızıntı var belli bölgelerde. Sizce bu neden oluyor? Bilgisayarda mı bir sıkıntı var. Ekran kartı çok mu zorlanıyorda bu problem oluşuyor? Ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: notther

Merhaba,

Geçen yaz, çok sıcak bir günde oyun oynarken bilgisayardan sigorta atması gibi bir ses geldi ve ekran çizgi çizgi göstermeye başladı. Kasayı açtım baktım. Ekran kartının (Forsa Nvidia GT6600 512 Mb 128 bit) üzerindeki 2 kondansatör patlamış. Götürdüm bir tamirciye. GPU yanmadıysa kondanstörleri değiştiririm dedi. GPU yanmamış, kondansatörleri değiştirdi, kart 6-7 aydır sıkıntısız çalışıyor. Fakat yakın zamanda bilgisayarı temizlemek için açtığımda gördüm, 2 adet kondansatörü tekrar patlama aşamasına gelmiş, sarı sızıntı var belli bölgelerde. Sizce bu neden oluyor? Bilgisayarda mı bir sıkıntı var. Ekran kartı çok mu zorlanıyorda bu problem oluşuyor? Ne yapabilirim?

Güç kaynağınız kaç watt?

• Bilgisayar eski psunun güç dengeleri bozulmuş olabilir, kart fazla zorlanıyor olabilir. Bir çok sebebi var. Kondansatörlerin tanesi 40, 50 kuruş. Fazla masraf değil. Yine tamirciye bişey olursa ucuza yaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Merhaba,

Güç kaynağınız kaç watt?

350 Watt

• quote:

350 Watt

Güç kaynağı yeterli gibi görünüyor. Ekran kartı sorunlu olabilir. Siz üstteki arkadaşın söylediği gibi yine tamirciye gösterin..
  • Bu tip arızalar bir çok sebepten olabilir. Daha önce yazıldığı gibi power supply'den olabilir, karttaki başka bir arızadan kaynaklanabilir, kondansatörlerin düşük kalitede olmasından kaynaklanır vs.(aslında kalitesi düşük olsa bile yinede 6-7 aydan fazla dayanmalıydı)

Kullandığınız power-supply'nin markası nedir, ekran kartına harici besleme yapıyormusunuz, power-supply'nin garantisi varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Bu tip arızalar bir çok sebepten olabilir. Daha önce yazıldığı gibi power supply'den olabilir, karttaki başka bir arızadan kaynaklanabilir, kondansatörlerin düşük kalitede olmasından kaynaklanır vs.(aslında kalitesi düşük olsa bile yinede 6-7 aydan fazla dayanmalıydı)

Kullandığınız power-supply'nin markası nedir, ekran kartına harici besleme yapıyormusunuz, power-supply'nin garantisi varmı?

power supply everest kasa ile birlikte gelen power supply. Ekran kartına harici besleme yapmak ne demek tam olarak bilmiyorum. Kart sadece ana kartın PCI slotuna takılı başka bir bağlantısı yok. bilgisayarım eski 2008 yılında almıştım. Garantisi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı oksitlenme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir de kondansatörleri değiştirmem gerektiğinde hepsini bir mi değiştirmeliyim yoksa sadece hasarlı olanı mı?
  • Komple değiştirmeniz daha yararlı olacaktır,buarada onların yerlerine eğer değilse katı kapasitör takılabilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Bu tip arızalar bir çok sebepten olabilir. Daha önce yazıldığı gibi power supply'den olabilir, karttaki başka bir arızadan kaynaklanabilir, kondansatörlerin düşük kalitede olmasından kaynaklanır vs.(aslında kalitesi düşük olsa bile yinede 6-7 aydan fazla dayanmalıydı)

power supply everest kasa ile birlikte gelen power supply. Ekran kartına harici besleme yapmak ne demek tam olarak bilmiyorum. Kart sadece ana kartın PCI slotuna takılı başka bir bağlantısı yok. bilgisayarım eski 2008 yılında almıştım. Garantisi yok.

Kullandığınız power'ın kalitesi düşük. Bu kadar zaman yine iyi dayanmış. Asıl sorunun power'dada olması muhtemel. Şöyle bir sorun olabilir: Anakart'a düzenli bir voltaj veremediği için ekran kartında sürekli bir arıza durumu yaşıyor olabilirsiniz. Harici besleme derken bazı ekran kartlarının üzerinde özellikle son çıkanlarda, power supply'den gelen bir kablo ilave olarak takılır. Bu sayede ekstra güç alarak çalışabilirler. Eğer böyle bir kablo var ise, boştaki başka bir kablo ile yer değiştirirek deneyin birazda.

Çözüm olarak power supply nin çıkışları bilen biri tarafından ölçülebilir. Eğer bir sorun çıkarsa kesinlikle powerı değiştirin. Ekran kartında başka bir arıza olması ihtimalinide bu arada göz ardı etmeyelim, kısa yoldan ekran kartını değiştirin diyecem ama hem bir yandan daha masraflı hemde power'ın durumu kesin olmadığı için bu tavsiyeyi yapmak için henüz erken.

• evet kondansdatör problemleri kalitesiz güç kaynağı kullanımından olur sorun çıkarıyorsa onları değiştirt ve güç kaynağını yenile

edit:bu arada bu sefer katı kondansdatör taktır çünkü daha dayanaklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 12 Şubat 2013; 20:05:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.