Şimdi Ara

Ekran Kartının Arkasındaki Devre Kartındaki Parlak Şeyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartının arkasındaki devre kartının üzerinde ışık tutulduğunda parlayan sadece bazı yerlerde olan sıvı gibi şeyler var üzerini bez ile kurulamayı denedim bir şey değişmedi. ışık tutulmadan veya tam dik bakılmadan görülmüyor sizce sıvı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSwords -- 13 Eylül 2014; 0:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• resim koymazsan nerden bilelim ki
  • SS'ler

Ekran Kartının Arkasındaki Devre Kartındaki Parlak Şeyler Ekran Kartının Arkasındaki Devre Kartındaki Parlak Şeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

SS'ler

Ekran Kartının Arkasındaki Devre Kartındaki Parlak Şeyler Ekran Kartının Arkasındaki Devre Kartındaki Parlak Şeyler

bana sorarsan ısıdan kaynaklı pcb hasarı gibi geldi çalışıyorsa ve problem çıkarmıyorsa muhtemelen sıcaklıktan dolayı pcb de renk değişimi olmuş

• Hiçbir problem yok. Isınma sorunum yok en fazla 64 derece gördüm o da hemen düştü.

• tam emin olamıyorum belki resimlerden öyle görüyorum ama bana sanki sıcak bir ısı borusu veya kablo değmiş de iz veya leke bırakmış gibi geldi. imkanınız varsa bir de tiner ve ince fırça ile temizlemeyi deneyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

tam emin olamıyorum belki resimlerden öyle görüyorum ama bana sanki sıcak bir ısı borusu veya kablo değmiş de iz veya leke bırakmış gibi geldi. imkanınız varsa bir de tiner ve ince fırça ile temizlemeyi deneyebilirsiniz

Kablodan uzakta bir yerde daha var o şeyler. Bir SS daha atayım.

1 hafta önce farkettim ekran kartını da yeni aldım hiçbir sorunu yok şu an.

Bir de nasıl kimyasallar ile zarar vermeden silebilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

tam emin olamıyorum belki resimlerden öyle görüyorum ama bana sanki sıcak bir ısı borusu veya kablo değmiş de iz veya leke bırakmış gibi geldi. imkanınız varsa bir de tiner ve ince fırça ile temizlemeyi deneyebilirsiniz

Kablodan uzakta bir yerde daha var o şeyler. Bir SS daha atayım.

1 hafta önce farkettim ekran kartını da yeni aldım hiçbir sorunu yok şu an.

Bir de nasıl kimyasallar ile zarar vermeden silebilirim?

elektronik aksamlar tiner ile temizlenebilir plastik ve metale (alüminyum kurşun ve kalay) zarar vermeyen kimyasallar da tahmin ediyorum kullanılabilir ancak en temizi tinerdir

• O şeylerin zararı olur mu hocam sıvı olsa çoktan helvasını yerdim muhtemelen.

Tiner ile temizlemeye de çekiniyorum zarar veririm diye.

• SENTETİK tiner ile temizleme çok kullanılan bir yöntem ama yanlışlıkla selülozik tinerle silersen kart oyuncak olabilir
  • Eski kartımın PCB'si delik delik olmuştu sonra da yanmıştı kart. Garantisi varsa takma kafana. Bu arada eski kartım HD 5870 idi.
  • bunlar üretim aşamasında oluşan akıntılar (flux) dır,hiç bir zararı yok ancak reçine gibi yapışkan olur ve çok toz toplar. izopropil alkol yardımıyla temizliyebilirsin .Boya fırçası yada diş fırçası iş görür
  • Diğer konuda da sormuşsun oraya da yazdım cevabı buraya da taşıyayım...

Genelde ıslak mendil ile kart temizlenince o tarz şeyler oluşabiliyor (yapılmaması gereken bir şey..) Bunun dışında elle temas esnasında eller kirli ya da yağlıysa zaman içerisinde ısının etkisi ve tozların kart üzerinde birikmesi sonucu da sanki kart üzerine sıvı dökülüp kurumuş gibi lekelenmeler oluşabilmektedir.

http://www.arcticsilver.com/arcticlean.htm

Bu temizleme kitinden alıp o lekeleri çıkartabilirsin bunu bulamıyorsan eczanelerden izopropil alkol alıp onunla da temizleyebilirsin.. Bunun dışındaki ürünlerden uzak durmanı tavsiye ederim zira farklı maddelerle yapacağın temizlik zaman içerisinde daha büyük sıkıntılar yaşamana vesile olabilir

• Bende merak ettim o şeylerin bi zararı olur muki yada bisey olursa garanti karşılar heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Diğer konuda da sormuşsun oraya da yazdım cevabı buraya da taşıyayım...

Genelde ıslak mendil ile kart temizlenince o tarz şeyler oluşabiliyor (yapılmaması gereken bir şey..) Bunun dışında elle temas esnasında eller kirli ya da yağlıysa zaman içerisinde ısının etkisi ve tozların kart üzerinde birikmesi sonucu da sanki kart üzerine sıvı dökülüp kurumuş gibi lekelenmeler oluşabilmektedir.

http://www.arcticsilver.com/arcticlean.htm

Bu temizleme kitinden alıp o lekeleri çıkartabilirsin bunu bulamıyorsan eczanelerden izopropil alkol alıp onunla da temizleyebilirsin.. Bunun dışındaki ürünlerden uzak durmanı tavsiye ederim zira farklı maddelerle yapacağın temizlik zaman içerisinde daha büyük sıkıntılar yaşamana vesile olabilir

Islak mendil değdirmedim montajı da eldiven ile yaptım statik elektrik riskine karşı.

@dc106 'nın dediği şey sanırım resimlere baktım çok benziyor ve yapışkan gibi görünüyor.

Cevap veren herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.